Νέα έκπληξη ετοιμάζει το επιτελείο του Πούτιν στην Δύση με την σύσταση του πρώτου Συντάγματος ( ρωσικός όρος) αντιαεροπορικών πυραύλων S-500, οι οποίοι θα στοχεύουν δυτικούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά, αλλά και διαστημικά Λεωφορεία των ΗΠΑ.
“Το κύριο χαρακτηριστικό του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-500 Prometheus είναι η ικανότητα να καταστρέφει ένα ευρύ φάσμα στόχων σε χαμηλό υψόμετρο στο διάστημα, εξουδετερώνοντας τις δυνατότητες της νέας γενιάς όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, με ανεπτυγμένες στρατιωτικές και διαστημικές βιομηχανίες”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ο αρχισυντάκτης του περιοδικού “Εθνική Άμυνα”, Ιγκόρ Καρότσενκο.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, δήλωσε χθες σε ενημέρωση προς τους ξένους ( μεταξύ αυτών και δυτικούς) στρατιωτικούς ακόλουθους, ότι ο σχηματισμός του πρώτου συντάγματος εξοπλισμένου με το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-500 ολοκληρώνεται, και θα είναι ικανός να επιλύει στρατηγικά καθήκοντα αντιπυραυλικής άμυνας.
«Εκτός από την επίλυση των προβλημάτων της ρωσικής στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας, το σύστημα S-500, έχει μεγάλη κινητικότητα σε οποιαδήποτε περιοχή της Ρωσίας, για αυτό και προορίζεται και για την επίλυση του ζητήματος που σχετίζεται με την καταστροφή διαστημικών όπλων, τα οποία θα βρίσκονται σε τροχιά κοντά στη Γη.
Πρόκειται δηλαδή για ένα νέο μέσο εξουδετέρωσης των συνεχιζόμενων στρατιωτικών διαστημικών προγραμμάτων των ΗΠΑ, για τη δημιουργία επαναχρησιμοποιήσιμων διαστημικών λεωφορείων X-37B, που θα είναι φορείς όπλων κρούσης, τα οποία οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν σε χαμηλή τροχιά στο διάστημα τις επόμενες δεκαετίες», δήλωσε ο Καρότσενκο.
Κατά τη γνώμη του, κατά τη διάρκεια μιας πιθανής πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, για την οποία μίλησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελούσοφ, η αποστολή των S-500 θα μπορούσε να είναι η απενεργοποίηση των πιο σημαντικών στοιχεία του χώρου των ΗΠΑ, δηλαδή (αναγνώριση, επικοινωνίες και επιτήρηση).
«Επιπλέον, στο μέλλον, λαμβανομένης υπόψη της αύξησης της παραγωγής αυτών των συστημάτων στη Δύση, στόχος της Ρωσίας θα είναι η καταστροφή της νέας γενιάς “ένοπλου πολέμου”, η ανάπτυξη και η δοκιμή του οποίου πραγματοποιούνται επί του παρόντος από το αμερικανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα», σημείωσε ο Ρώσος αναλυτής.
Ο Καρότσενκο ότι οι πύραυλοι S-500 είναι καταρχάς η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της καθοδήγησης και επιλογής στόχων υψηλής ακρίβειας, καθώς και της σταθερής λειτουργίας στις συνθήκες των εχθρικών ηλεκτρονικών αντιμέτρων.
«Το πυραυλικό σύστημα S-500 είναι ένα από τα επιτεύγματα της Almaz-Antey στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, καθώς και μια επίδειξη των ικανοτήτων της Ρωσίας να εξουδετερώσει τα σχέδια για την έναρξη ενός αγώνα εξοπλισμών στο διάστημα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και μια σειρά Ευρωπαικών χωρών του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής.
Επιπλέον, ο Καρότσενκο σημείωσε ότι "επί του παρόντος ότι οι πύραυλοι S-500, όσον αφορά τα συνολικά τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αποτελούν προτεραιότητα της Ρωσίας σε αυτό το τμήμα όπλων, ενώ ανάλογες εξελίξεις άλλων χωρών προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη, σε το στάδιο των εργασιών ανάπτυξης που έχει πετύχει η ρωσική πλευρά".
Υπενθυμίζουμε ότι η Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ, η οποία παρακολουθεί περισσότερα από 46.000 αντικείμενα που είναι σε τροχιά και έχει περίπου 10.000 στελέχη, είναι ο μικρότερος κλάδος του αμερικανικού στρατού.
Οι δαπάνες για τη δημιουργία αμυντικών δυνατοτήτων στο διάστημα σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από ιδιωτικές εταιρείες, εγείροντας ανησυχίες για την επιρροή των δισεκατομμυριούχων σε έναν τομέα όπου η νομοθεσία παραμένει ακόμα περιορισμένη.
Αν γίνει ποτέ ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος αυτός θα ξεκινούσε σίγουρα από το διάστημα ανάμεσα στη δύση και τον ρωσοκινεζικό συνασπισμό.
Οι εκτιμήσεις πολλών ειδικών είναι ότι μετά την απόσυρση των Ρώσων από την συμφωνία για τα πυρηνικά, η κόντρα Ρωσίας και ΗΠΑ θα προσανατολιστεί στο διάστημα, με τρομερές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.
_____________
Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη