Ο κ. Καμπουρίδης εξηγεί τι προσπαθεί να πετύχει στην περιοχή ο Ερντογάν και γιατί είπε δημόσια πως το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του, ούτε έγινε για «εσωτερική κατανάλωση». Ελλάδα και Κύπρος έχουν λόγους να την αναλύσουν σοβαρά. Ο Αντιστράτηγος Καμπουρίδης απαντά σε ερωτήματα για τα ελληνοτουρκικά και την ταχύτητα με την οποία «τρέχει» η λεγόμενη ελληνοτουρκική προσέγγιση.
Ο κ. Καμπουρίδης είναι πολύ σαφής στην ανάλυση του: «Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και οι θιασώτες του «να τα βρούμε εδώ και τώρα», έχουν εξαφανιστεί. Πέσαμε σε μία παγίδα. Η Τουρκία πίεζε την Ελλάδα υβριδικά να συζητήσει. Η Τουρκία στρατιωτικά έχει εμπλοκή σε Συρία και Βόρειο Ιράκ και δεν θα μπορούσε να εμπλακεί και αλλού. Παρόλα αυτά η Τουρκία συνέχισε την πίεση και φέτος για πρώτη φορά, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία συζητήσεων, ανακοινώνει επιθετικό προσανατολισμό εναντίον της Ελλάδας». Κάπως έτσι φθάσαμε στις δηλώσεις Ερντογάν που μας είπε ότι «πρέπει να τρέξουμε» και ότι στις αρχές του 2025 ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μία λύση.Ποια είναι αυτή η λύση; Το ερώτημα είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί με όσα δηλώνει η τουρκική πλευρά. «Τα συζητάμε όλα» μας έχουν πει… Εκπέμπει η Ελλάδα το απαραίτητο μήνυμα αποτροπής έναντι της Τουρκίας;
Η απάντηση του κ.Καμπουρίδη έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο στο Αιγαίο που η Τουρκία προκαλεί την Ελλάδα. Τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη είναι ντροπιαστικά για όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Πρόσφατα ο νόμιμα εκλεγμένος Μουφτής, αντιμετωπίστηκε με περιφρόνηση και δεν του επέτρεψαν να εισέλθει σε τζαμί της Κομοτηνής! Εισαγγελέας ακόμη δεν έχει παρέμβει και στην Αθήνα ασχολούνται με τα «ελαφρά» θέματα εσωκομματικών διενέξεων… «1.000 πράκτορες πυροδοτούν το κλίμα στην Θράκη και η Αθήνα παρακολουθεί», λέει ο κ.Καμπουρίδης ,ο οποίος επισημαίνει και την εκκωφαντική σιωπή των αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης για τα όσα κάνουν τουρκικά ενεργούμενα στην Θράκη. Υπάρχει ο κίνδυνος η Τουρκία να εκμεταλλευθεί το κλίμα «παιδικής χαράς» που επικρατεί στην Αθήνα; Η απάντηση του κ.Καμπουρίδη έχει μεγάλη σημασία.
Πηγή: militaire.gr
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com