8.6.24

Η Ρωσία ανακοινώνει από το Σ.Α. του ΟΗΕ το τελεσίγραφο στο ΝΑΤΟ – Για ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων σε Λιβύη, Κούβα και Βενεζουέλα με στόχο τη Φλόριντα μιλούν οι Γάλλοι


Η Ρωσία συγκαλεί στις 14 Ιουνίου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να παραδώσει τελεσίγραφο προς τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και να ανακοινώσει τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τα ΝΑΤΟϊκά κράτη από την χρήση Δυτικών όπλων εναντίον στόχων στην ρωσική ενδοχώρα.

Πριν λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, επανέλαβε ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να δώσει όπλα σε χώρες-εχθρούς της Δύσης.

Η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προμηθεύει με όπλα μεγάλης εμβέλειας ορισμένες χώρες ως απάντηση στην προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ολομέλεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.


“Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προμηθεύει με όπλα μεγάλης εμβέλειας όχι μόνο ορισμένες χώρες, αλλά και δομές/οργανώσεις που υφίστανται πίεση από τις χώρες του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν το έχει κάνει αυτό, αλλά η κατάλληλη απόφαση μπορεί να ληφθεί ανά πάσα στιγμή.

Δεν παραδίδουμε ακόμα. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα να το κάνουμε” είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Η Ρωσία θα παραδώσει πυρηνικά όπλα στους εχθρούς των ΝΑΤΟ και ΗΠΑ;

Mεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει σε ΗΠΑ και Γαλλία η ρήση του Β.Πούτιν για “εξαγωγή πυρηνικών όπλων” η οποία συμπίπτει με την αποστολή του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Yasen-M και άλλων πολεμικών πλοίων στην Κούβα.

Διαβάστε επίσης: Σε μόνιμη διάταξη μάχης έξω από τις ακτές των ΗΠΑ ρωσικά πλοία και το «State of the Art» υποβρύχιο Yasen-M με υπερηχητικούς Zircon, Kalibr και Oniks!

Ξένοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Β.Πούτιν για το συγκεκριμένο θέμα.

“Δεν εξάγουμε πυρηνικά όπλα ακόμη αλλά έχουμε το δικαίωμα να το κάνουμε” απάντησε ο Β.Πούτιν.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους υπενθύμισε ότι ο πρώτος που μίλησε για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής δεν ήταν η Μόσχα, αλλά το Λονδίνο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν απέκλεισε να γίνουν αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της χώρας, τονίζοντας ότι η χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι δυνατή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Την ίδια στιγμή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τους συμμάχους των ΗΠΑ, ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έρθει να διασώσει την Ευρώπη σε περίπτωση ανταλλαγής πυρηνικών χτυπημάτων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των πυρηνικών δυνάμεων της Ευρώπης.

Μεγάλη ανησυχία στη Γαλλία -Ανάπτυξη πυρηνικών πυραύλων σε Κούβα, Βενεζουέλα και Λιβύη;

Τα κορυφαία γαλλικά ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με την αποστολή των ρωσικών πολεμικών πλοίων και ειδικά του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Yasen M στην Κούβα.

Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι «Μπορούμε να ξαναζήσουμε την κρίση της Κούβας (Καραϊβικής) και αναφέρουν πιθανές τοποθεσίες για την τοποθέτηση ρωσικών «όπλων αντιποίνων» (σσ πυρηνικών).

Το κορυφαίο γαλλικό ΜΜΕ Zone Militaire, κάνει λόγο για πιθανή ανάπτυξη βαλλιστικών συστημάτων Iskander-M με πυρηνικές κεφαλές και σε άλλες χώρες εκτός από την Λευκορωσία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη Λιβύη, ή τουλάχιστον στο τμήμα της χώρας που ελέγχεται από τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν «όπλα αντιποίνων». Τον Χ.Χαφτάρ έχει συναντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yunus-Bek Yevkurov τέσσερις φορές από τον Αύγουστο του 2023.

Υπενθυμίζουμε ότι η Μόσχα σκοπεύει να εγκαταστήσει ναυτικές βάσεις στο Τομπρούκ ή τη Βεγγάζη.

“Όσο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως χρειαστεί να ξαναζήσουν την κρίση των πυραύλων της Κούβας όπως το 1962” αναφέρουν οι Γάλλοι υπονοώντας την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στο νησί.

Στη Λατινική Αμερική, η Ρωσία θα μπορούσε να βασιστεί στη Βενεζουέλα. Υπάρχει ενεργή στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των χωρών, όπως αποδεικνύεται από την αποστολή δύο στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 στο Καράκας το 2019.

Επιπλέον,  η χερσόνησος της Παραγκουάνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει πυραύλους με επαρκή εμβέλεια για να απειλήσουν τη Φλόριντα.

“Μένει να δούμε τι θα κάνουν αυτά τα ρωσικά πλοία τις επόμενες εβδομάδες, αν όχι μήνες. Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναμένει να συμμετάσχουν σε ναυτικές και αεροπορικές ασκήσεις στην περιοχή, τόσο στην Κούβα όσο και στη Βενεζουέλα. Ασκήσεις που θα μπορούσαν αναμφίβολα να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160 «Blackjack»” καταλήγουν οι Γάλλοι αναλυτές.

Βολές έξω από την Αλάσκα;

Oι Γάλλοι υπενθυμίζουν το συμβάν του 2020.

Τότε ένας ρωσικός στολίσκος συμμετείχε στις ασκήσεις «Ocean Shield» στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας. Η άσκηση κορυφώθηκε με την εκτόξευση δύο πυραύλων:

Ενός P-700 από το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο Κ-186 Omsk και ενός P-1000 «Vulkan» από το καταδρομικό Varyag.

Ο P-700 μπορεί να οπλιστεί και με πυρηνική κεφαλή.

Η παρουσία του πυρηνοκίνητου υποβρυχίου κλάσης Yasen-M, K-561 Kazan, θα μπορούσε να δυσκολέψει τους Αμερικανούς για τουλάχιστον δύο λόγους:

Όπως επισημαίνουν τακτικά οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, τα ρωσικά υποβρύχια έχουν συχνά «απρόβλεπτη» συμπεριφορά και η κατηγορία Yasen-M είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Οι Γάλλοι ανησυχούν…

https://warnews247.gr

(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)