Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός διαβίβασης, για τη μεταφορά υποθέσεων από τα ουκρανικά δικαστήρια σε αυτό το νέο δικαστήριο. Η Ολλανδία εξέφρασε ήδη την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει αυτό το Δικαστήριο
Έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους και 10 τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.
Η αστυνομία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δρόμους της πόλης και δίπλα σε κτίρια.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν στο Facebook ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν 28 από τα 32 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 3 από τους 6 πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία.
Το Χάρκοβο, στην βορειοανατολική Ουκρανία, αποτελεί συχνά στόχο των ρωσικών δυνάμεων και οι επιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, την Παρασκευή, αρκετοί πύραυλοι έπληξαν κατοικημένες περιοχές της Ζαπορίζια. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, 20 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά - και δημοσιογράφοι που έφτασαν στο σημείο. Αναφέρεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ξανά την τακτική των «επαναλαμβανόμενων χτυπημάτων» καθώς ένας νέος πύραυλος έπληξε το σημείο προηγούμενης επίθεσης μετά από κάποια καθυστέρηση.
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μπρίτζετ Μπρινκ κατήγγειλε μια "φρικτή" πρακτική που «έχει προφανώς στόχο να σκοτώσει τους πρώτους που θα επέμβουν στο σημείο και τους δημοσιογράφους». Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy έχει επανειλημμένα καλέσει τους Συμμάχους να βοηθήσουν με περισσότερα συστήματα αεράμυνας. Την Παρασκευή, επιθεώρησε χερσαίες δυνάμεις κατά την επίσκεψή του στην περιοχή Τσερνίχιβ. Εν μέσω προσδοκιών για μια νέα μαζική ρωσική επίθεση, η Ουκρανία υψώνει οχυρωμένες γραμμές κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία.
Την ίδια ώρα, ένα Ειδικό Δικαστήριο για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν -καθώς και άλλους κορυφαίους Ρώσους πολιτικούς/στρατιωτικούς- ενδέχεται να συσταθεί ήδη μέχρι το τέλος του έτους: είπε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς . Όπως είπε«εξετάζονται δύο βασικές επιλογές: ένα διεθνές δικαστήριο βασισμένο σε πολυμερή συμφωνία ή μια απλοποιημένη λύση που βασίζεται σε διμερή συμφωνία μεταξύ της Ουκρανίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης». Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένας ειδικός μηχανισμός διαβίβασης, για τη μεταφορά υποθέσεων από τα ουκρανικά δικαστήρια σε αυτό το νέο δικαστήριο. (!!!)
Η... Ολλανδία εξέφρασε ήδη την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει αυτό το Δικαστήριο!
ΣΧΕΤΙΚΑ:
Πρίν διαβάσουμε τίς παρακάτω γραμμές, ἄς ἀναρρωτηθοῦμε πρῶτα: Ποιός ἔχει ἀπομακρυνθεῖ περισσότερο ἀπό τό θέλημα του Θεοῦ; Ἡ Ρωσσία ἤ ἡ Δύση;
Ποιός διεγείρει περισσότερο τήν ὀργή τοῦ Θεοῦ; Ὁ Πούτιν ἤ οἱ ἡγεσίες τῶν Δυτικῶν;
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ:
Ἡ νίκη στόν πόλεμο δέν ἐξαρτᾶται ἀπό τήν μεγάλη δύναμη, ἀλλά ἀπό τήν δύναμη πού ἔρχεται ἀπό τόν Οὐρανό. ...
Τά ἁμαρτήματα τοῦ ἡγέτη τοῦ λαοῦ προκαλοῦν τόν πόλεμο καί τήν ἦττα. ...
Εἶναι πολύ συσκοτισμένη ἡ συνείδηση πολλῶν κυβερνητῶν στήν Δύση...
Ὁ Δίκαιος Θεός εἶναι πάντοτε ὁ πιό ἀξιόπιστος σύμμαχος γιά ἐκείνους πού προστρέχουν σ' Αὐτόν καί προσεύχονται σ' Αὐτόν. ...
Καμμία ὑλική ὑπεροπλία, τήν ὁποία οἱ ἀσεβεῖς καί ἄπληστοι ὑπολογίζουν, δέν βοηθᾶ σέ τίποτα.
{Ἀπό τό βιβλίο ‘’Πόλεμος καί Βίβλος’’ τοῦ ἁγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς (Ἐλέγχθησαν τό 1927 σέ μεγάλο συνέδριο στήν Ἀμερική μέ θέμα ‘’Ἡ δικτατορία ἐνάντια στήν δημοκρατία στήν Εὐρώπη’’)}
Φ.Μ