20.3.24

Προσπαθούν να πείσουν για το δήθεν "καλό κλίμα" με την Τουρκία στοχεύοντας στην αποχαύνωση και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης




ΜΑΡΤΖΟΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Το διαχεόμενο πολιτικό μήνυμα προς την κοινή γνώμη είναι καθησυχαστικό και αισιόδοξο: «Η Ελλάς είναι ισχυρή και αξιόπιστη στο εξωτερικό, η οικονομική ανάπτυξη συνεχίζεται με θετική προοπτική, η χώρα πρωτοπορεί στην “πράσινη μετάβαση”, υπάρχει μακρά περίοδος ηρεμίας με την Τουρκία, έναντι της οποίας η χώρα μας υπερέχει στρατιωτικά (τουλάχιστον στον αέρα), ενώ οι ισχυροί της Σύμμαχοι επενδύουν σε αυτήν και αποτρέπουν έτσι τις απειλές. Έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες διαλόγου με την Τουρκία (η οποία αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και διεθνή απομόνωση) για όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού».
Το αφήγημα αυτό μεταδίδεται συστηματικά μέσω των ΜΜΕ, από “καταλλήλους αναμεταδότες”. Σκοπός είναι η επιδίωξη λαϊκής αποδοχής ή έστω ανοχής έναντι βασικών πολιτικών επιλογών, έναντι του ισχύοντος ρυθμού ρουτίνας (κυβερνήσεως και αντιπολιτεύσεως), επί εξόχως επειγόντων εθνικών ζητημάτων, της αποφυγής μέτρων με πολιτικό κόστος, τον εφησυχασμό των συμπολιτών μας και την απασχόλησή τους με πλήθος δευτερευόντων θεμάτων. Σε αντίθεση με το ανωτέρω κλίμα ευφορίας, οι σειρήνες υψίστου εθνικού συναγερμού ηχούν προ πολλού, για μία σειρά από προκλήσεις, προτρέποντας στην άμεση λήψη δραστικών μέτρων. Μάταια όμως…
Η έλλειψη διακομματικά διατυπωμένων εθνικών συμφερόντων, εθνικών σκοπών και εθνικής στρατηγικής, καθιστά ορατό το “δένδρο” και αόρατο το “δάσος”. Από τις παραμέτρους που συνθέτουν το “δάσος”, τέσσερεις είναι κυρίως αυτές που καθορίζουν το μέλλον του έθνους μας: Το δημογραφικό ζήτημα, η μαζική παράνομη μετανάστευση, ο τουρκικός επεκτατισμός σε βάρος Ελλάδος και Κύπρου και το σύστημα εθνικής παιδείας. Ο συνδυασμός τους δεν επιφέρει απλώς δυσμενείς επιπτώσεις, αλλά συνιστά εθνική υπαρξιακή απειλή. Η εθνική οικονομία και ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με τις εν λόγω παραμέτρους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr