Έρχεται και η τελευταία πράξη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας εθνολογικής αλλοίωσης της χώρας, όπως προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Η ΠτΔ μιλώντας στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 Χρόνια Μετά», τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του Συντάγματος, έτσι ώστε όσοι αλλοδαποί τεκνοποιούν στην χώρα, τα παιδιά τους να παίρνουν αυτομάτως την ελληνική υπηκοότητα.
Είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και τώρα φαίνεται πως σύντομα θα έρθει και στην Ελλάδα, κάνοντας τη χώρα ακόμη πιο ελκυστικό προορισμό για τους άπαντες αλλοδαπούς από χώρες της κεντρικής Ασίας και της βόρειας Αφρικής, καθώς με την ελληνική υπηκοότητα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή.
Η συζήτηση έγινε ανάμεσα στην, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την Εκτελεστική Διευθύντρια στο «Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών» του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Ελένη Παπούλια και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Μιχάλη Τσιντσίνη.
Αφού η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε καταρχάς τα συνήθη χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα κράτος δικαίου με εδραιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, και ότι «η Δημοκρατία είναι μια συνεχής διεκδίκηση», απάντησε σε ερώτημα της κ. Παπούλια η οποία έθεσε το θέμα , αν η διεύρυνση των προϋποθέσεων για την απόδοση ιθαγένειας σε ανθρώπους που γεννιούνται στην Ελλάδα ή μετέχουν της ελληνικής παιδείας, θα έχει θετικό πρόσημο για την ελληνική κοινωνία.
«Βεβαίως» έσπευσε να απαντήσει η ΠτΔ αλλά υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι:
«Υπάρχει μια ειδική διάταξη στο Σύνταγμα, ελπίζω να λυθεί με τον χρόνο» απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, την ελληνική υπηκοότητα παίρνουν αυτομάτως τα τέκνα
«Ι. Αυτοδίκαια, με τη γέννηση
- Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννησή του την Ελληνική Ιθαγένεια.
- Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον:
α. ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη Χώρα από τη γέννησή του ή
β. δεν αποκτά αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του ούτε μπορεί να αποκτήσει τέτοια με σχετική δήλωση των γονέων του στις οικείες αλλοδαπές αρχές, αν το δίκαιο της ιθαγένειας των γονέων του απαιτεί την υποβολή παρόμοιας δήλωσης, ή
γ. είναι άγνωστης ιθαγένειας, εφόσον η αδυναμία διαπίστωσης της τυχόν αποκτώμενης με τη γέννηση αλλοδαπής ιθαγένειας δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας γονέα.»
Σύμφωνα εξάλλου με το νόμο 3284/2004 του 2004 ελληνική ιθαγένεια αποκτά αυτόματα :
Ι. Με τη γέννηση.
- Το τέκνο Έλληνα ή Ελληνίδας αποκτά από τη γέννηση του την Ελληνική Ιθαγένεια.
- Την Ελληνική Ιθαγένεια αποκτά από τη γέννηση του και όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον δεν αποκτά με τη γέννηση του αλλοδαπή ιθαγένεια ή είναι άγνωστης ιθαγένειας.
Τώρα εάν λυθεί το προβληματάκι αυτό με το Σύνταγμα που απαιτεί ο ένας εκ των γονέων να είναι Έλληνας ή να μην είναι αναγνώστου τόπου προέλευσης, όπως είναι το 99% των παρανόμως εισερχόμενων αλλοδαπών στην Ελλάδα η χώρα θα γίνει ένας τεράστιος πόλος έλξης για κάθε αλλοδαπή γυναίκα να γεννήσει στην Ελλάδα δίνοντας αυτομάτως ελληνική και ευρωπαϊκή ιθαγένεια στο τέκνο της,.
Έτσι θα βλέπουμε “στρατιές” εγκύων ρισκάροντας τη ζωή τους να διασχίζουν το Αιγαίο ή τον Έβρο για να πάρουν τα παιδιά τους ελληνική υπηκοότητα.
____________________________________
(Αναρτήθηκε από τον Μιχάλη Τσολάκη)