Τροχονομικοί έλεγχοι
Τροχονομικοί έλεγχοι με στόχο τον περιορισμό της ηχορύπανσης από οχήματα και δίκυκλα και την καταπολέμηση αγώνων – επίδειξη ικανότητας
Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης προβλημάτων τροχονομικής φύσεως, της πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και της εξασφάλισης ποιότητας ζωής στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, νυχτερινές ώρες 16-17/2/2024 και 17-18/2/2024 πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι.
Οι εντατικοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης/Ο.Ε.Π.Τ.Α. και της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης εστίασαν στον περιορισμό του φαινομένου της ηχορύπανσης που προκαλείται από οχήματα & δίκυκλα και στην καταπολέμηση αυτοσχέδιων αγώνων-επίδειξη ικανότητας.
Βεβαιώθηκαν συνολικά:
13 παραβάσεις για οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή
27 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης
43 παραβάσεις για έλλειψη αποτελεσματικού σιγαστήρα (εξάτμιση) κατάλληλου για μείωση θορύβου κινητήρα και για θόρυβο εξάτμισης πέραν του επιτρεπόμενου ορίου
12 παραβάσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτ/των (ΤΑΞΙ) και
177 παραβάσεις για παραβίαση ορίου ταχύτητας.
Χαρακτηριστική επίσης, είναι και η περίπτωση σύλληψης 20χρονου ημεδαπού, τον οποίο εντόπισαν αστυνομικοί Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχου των οδικών δικτύων, να κινείται με όχημα, ξημερώματα σήμερα (18-02-2024), σε κεντρικό δρόμο της πόλης αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Προ επικείμενου ελέγχου, ο οδηγός με οπισθοπορεία προκάλεσε ζημιές σε αστυνομικό όχημα και συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση.
Συνολικά κατά τις ημέρες Παρασκευή (16-2-2024) και Σάββατο (17-2-2024) ελέγχθηκαν 2.933 οδηγοί και βεβαιώθηκαν 1.176 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 613 αφορούσαν παράνομες σταθμεύσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα εξακολουθήσει και στο μέλλον να διενεργεί ανάλογους ελέγχους στα οδικά δίκτυα καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
___________________________________________________________
Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ξημερώματα σήμερα (18-02-2024), συνέλαβαν 20χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε μεταφορά παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Εθνική Οδό Ευζώνων – Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα, ο οποίος προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και προχωρώντας σε επικίνδυνους ελιγμούς, έσπασε τις μπάρες σε τρείς σταθμούς διοδίων. Στη συνέχεια, ακινητοποίησε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.
Διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών που στερούνταν εγγράφων για την νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε επίσης ότι, ο συλληφθείς στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.
Κατασχέθηκαν το όχημα μεταφοράς και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
_____________________________________________________
Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων στις περιοχές Αμπελοκήπων, Μενεμένης και Λαγκαδά Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες της 16 και 17 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχές των Αμπελοκήπων, της Μενεμένης και του Λαγκαδά, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των δράσεων, οι οποίες αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά (164) άτομα. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας. Web: www.hellenicpolice.gr Facebook: www.facebook.com/gadth Twitter: www.twitter.com/hellenicpolice YouTube: www.youtube.com/ellinikiastynomia Σελίδα 2 από 2 Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.