Του συνεργάτη μας Γιώργου Νικολαϊδη
Ένα μεγάλο «Εύγε!» ως δημότες οφείλουμε στην νέα Διοίκηση του Δ. Θερμαϊκού υπό τον κ. Τζέκο, για την απόφασή της να συμμετάσχει στις διεργασίες του 32ου MONEY SHOW στο Ξενοδοχείο REGENCY.
Μετά την αρχική εκτενή μα περιεκτική αναφορά του δημάρχου κ. Τζέκου στις γενικότερες προοπτικές και δυνατότητες του Δήμου μας, από τις εισηγήσεις των ομιλητών ξεχωρίσαμε αυτήν του κ. Νίκου Ευθυμιάδη, Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του Thess INTEC *(ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ) .
Μεταξύ άλλων τόνισε πως το όλο Project, τελεί υπό την άμεση εποπτεία και χρηματοδότηση των Βρυξελλών και πως η επιτυχία θα βασισθεί όμως και στην αγάπη και συμμετοχή που θα (επι)δείξουν οι κάτοικοι του Δ. Θερμαϊκού.
Επικροτούμε τις απόψεις αυτές , αφού βλέπουμε πως διεθνώς παρόμοια πονήματα στηρίχθηκαν και στην επιδεκτικότητα που επέδειξε πάντα ο εντόπιος πληθυσμός.
Ο μικρός χώρος της επιτυχημένης εκδήλωσης και η αθρόα συμμετοχή ενδιαφερομένων, μας προτρέπει να υπενθυμίσουμε στην Διοίκηση πως κρίνεται άκρως απαραίτητη από δω και στο εξής, η ανά διαστήματα ενημέρωση των δημοτών για την πρόοδο του σπουδαίου αυτού έργου της περιοχής μας. Ευελπιστούμε να γίνεται ενημέρωση σε χώρο μεγαλύτερο εντός του Δήμου μας, ώστε σιγά σιγά να γνωρίζουμε την νέα Διοίκηση και το έργο της και να «προσαρμόζεται» ο κόσμος στην υλοποίηση και τις νέες θετικές προοπτικές που θα δημιουργηθούν.
*THESS INTEC | ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης Thess INTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center), μια πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, με τη συμμετοχή των φορέων της πόλης και την πλήρη υποστήριξη της Πολιτείας θα δημιουργηθεί σε μια προνομιακή έκταση 760 στρεμμάτων του Δήμου Θερμαϊκού δίπλα στο Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που παραχώρησε ειδικά γι΄αυτό το σκοπό το Δημόσιο στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 4690/2020 (ΦΕΚ Α΄104).
Η δημιουργία του Διεθνούς Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς όπου καταξιωμένες επιχειρήσεις θα εγκαταστήσουν τμήματα έρευνας και ανάπτυξης και ερευνητικές ομάδες θα συνεργαστούν με βιομηχανικούς και επιχειρηματικούς εταίρους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και η επιλογή συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα (Thess INTEC) για την επίτευξή του, καταδεικνύει την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από συνέργειες μπορεί η Ελλάδα να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες αιχμής.
Δείτε το σχετικό μας βίντεο: