Έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία, παρουσία Βέλγων εισαγγελέων στην Αθήνα, στο πλαίσιο των ερευνών για το «Qatargate». Προσωπικά αντικείμενα, τηλέφωνα και υπολογιστές στην κατοχή των Αρχών.
Ο δικηγόρος της κυρίας Καΐλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι «είναι σε εξέλιξη επτά μήνες μία ανάκριση. Προφανώς δεν έχουν βρεθεί τα στοιχεία που είναι ικανά για την κατηγορία εις βάρος της κυρίας Καϊλή και ξαφνικά θυμήθηκαν ύστερα από επτά μήνες να ερευνήσουν το σπίτι της εδώ, το σπίτι της αδερφής της και μάθαμε ότι πήγαν και σε άλλα σπίτια, τα οποία δεν ξέρουμε ακόμη.
Την ερχόμενη Δευτέρα θα πάω στην οικονομική αστυνομία, προκειμένου να ζητήσουμε επισήμως τις εκθέσεις κατασχέσεως, τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η κατ’ οίκον έρευνα και θα μάθουμε και ποιους άλλους έψαξαν».O κύριος Δημητρακόπουλος, πρόσθεσε: «Αυτό που κάνει αλγεινή εντύπωση είναι πως θεωρητικά, εάν είχαν κάτι να κρύψουν, επτά μήνες θα τα άφηναν στα σπίτια τους; Και πήραν τώρα τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως πήγαν στο σπίτι της κυρίας Καϊλή βρήκαν ένα κολιέ που ήταν για το μωρό όταν γεννήθηκε.Το έκαναν δώρο οι μελλοντικοί νονοί και του έκαναν κατάσχεση γιατί λένε έχει αξία οικονομική. Βρήκαν πιάτα, τα πήραν και αυτά. Είναι για γέλια. Και τους έλεγε η αδερφή της Εύας Καϊλή να βγάλουν μία φωτογραφία από το κολιέ να δουν την αξία του. Κατέσχεσαν και ένα στυλό που ήταν χρώματος ασημί και το πέρασαν για ασημένιο.Για εμένα, αυτό δεν έχει στοιχεία εκφοβισμού, για μένα έχει στοιχεία ανεπάρκειας του Βέλγου αστυνομικού που έκανε την έρευνα και τις κατασχέσεις. Κατέσχεσαν και κάποια τηλέφωνα, τον υπολογιστή και το χειρότερο είναι πως όποιες εργασίες και μελέτες είχε κάνει η αδερφή της, τα κατέσχεσαν και αυτά».
Σε ερώτηση για το εάν πήγε η Εύα Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο και το πώς την υποδέχθηκαν, ο συνηγόρός της υπογράμμισε: «Ναι, πήγε στις Βρυξέλλες. Η αντιμετώπιση των συναδέρφων της ήταν πάρα πολύ καλή. Σεβάσθηκαν το πρόβλημα που έχει και το τεκμήριο αθωότητας. Εκεί υπάρχει ένας πολιτικός πολιτισμός. Έχει αποφασίσει όσος χρόνος υπάρχει ακόμα σε διάρκεια να δώσει μεγάλες “μάχες” στην Ευρωβουλή, όπως και έκανε».
Τέλος, ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι η Εύα Καϊλή «δεν θέλει να έρθει ακόμη στην Ελλάδα, δεν αισθάνεται ψυχολογικά έτοιμη. Θέλει να προχωρήσει η έρευνα να αναδειχθούν τα στοιχεία και να έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τον φόβο να μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τους ανθρώπους που την ψηφίζουν τόσα χρόνια».