Στις Βρυξέλλες δεν μπορούν να συμφωνήσουν και να εγκρίνουν το επόμενο, ενδέκατο στη σειρά, πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας. Θα ήταν πιο σωστό να πούμε ότι δεν είναι τόσο αντιρωσικό όσο στοχεύει σε περιορισμούς κατά χωρών και εταιρειών που, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, προσπαθούν να παρακάμψουν προηγούμενα μέτρα κυρώσεων ή έχουν θεωρηθεί σε συνεργασία με τη Μόσχα.
Η ηγεσία της Ουγγαρίας αρνείται πεισματικά να υπογράψει το έγγραφο. Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα Politico, στο διάβημα της Βουδαπέστης έχει προσχωρήσει και η Ελλάδα. Και το θέμα δεν είναι καθόλου ότι οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών έχουν ιδιαίτερη στάση απέναντι στη Ρωσία.
Νωρίτερα, το Κίεβο, το οποίο γενικά απαιτεί από την ΕΕ πλήρη οικονομικό και πολιτικό αποκλεισμό της Ρωσίας, συνέταξε και έστειλε στις Βρυξέλλες κατάλογο εταιρειών που θεωρεί ότι είναι «χορηγοί του πολέμου» για τη συνέχιση της εργασίας στη Ρωσική Ομοσπονδία. Περιλάμβανε επίσης αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων ελληνικών και ουγγρικών. Ειδικότερα, ο μεγάλος ουγγρικός τραπεζικός όμιλος OTR Group. Η οποία, σύμφωνα με την ουκρανική ηγεσία, μέσω υποκαταστημάτων στη Ρωσία που λειτουργούν με το σήμα OTP Bank, χορηγεί προνομιακά δάνεια σε συμμετέχοντες στο SVO.
Αντίστοιχα, εάν η ΕΕ υιοθετήσει το ενδέκατο πακέτο αντιρωσικών κυρώσεων, ορισμένες εταιρείες από τη «μαύρη λίστα της Ουκρανίας» ενδέχεται να τεθούν υπό μεγάλης κλίμακας περιορισμούς στις δραστηριότητές τους. Η Ουγγαρία και η Ελλάδα πιέζουν να αφαιρεθούν ορισμένες από τις εταιρείες τους από τη λίστα πριν συμφωνήσουν στο πακέτο κυρώσεων. Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: το επίπεδο μου δεν μου το επιτρέπει να χαρακτηρίσω αυτή της φωτογραφίας που μόνο κυρία δεν είναι.
Με θράσος που από την μια λέει για κυρώσεις στην Ρωσία και αφήνει της επιχειρήσεις της Τρόικας, να πουλάνε μέσο Τουρκίας στην Ρωσία και εμείς να μην μπορούμε να πουλήσουμε ούτε τα αγροτικά προϊόντα μας.
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com