Τι έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης για το ίδιο θέμα; Απαίτηση της ΕΕ κατά της Ελλάδος με στόχο την τοποθέτηση δημόσιων οργανισμών στο υπερταμείο;
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο που αφορά το νερό, ένα αγαθό ανεκτίμητο για την ζωή των πολιτών στην χώρα μας.
Οποιαδήποτε απαίτηση των Ευρωπαίων πιστωτών από την χώρα μας για ιδιωτικοποίηση του νερού, θα οδηγήσει σε ευτράπελα, με αυξήσεις τιμών και είσοδο ιδιωτικών εταιρειών με αμφίβολα σχέδια για την χώρα μας.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει την Ευρώπη, και μεγάλες χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, οι οποίες είχαν ιδιωτικοποιήσει για κάποιο διάστημα νερό και ρεύμα, σε μεγάλες πόλεις κυρίως, αλλά μετά την αδιαφορία και τις υπερτιμολογήσεις των εταιρειών, το ξαναέκαναν κρατικό.
Το δυστύχημα στα Τέμπη, και οι ιδιωτικοποιήσεις άλλων αγαθών στην χώρα μας, αποδεικνύουν περίτρανα ότι το ρεύμα-το νερό και την τηλεφωνία, πρέπει και οφείλει να τα ελέγχει το ελληνικό δημόσιο έχοντας την πλειοψηφία, διότι αποτελούν εθνικά αγαθά, και χωρίς αυτά δεν υπάρχει ομαλή διαβίωση των πολιτών.
Για το θέμα της σύστασης Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, έκανε ανακοίνωση η ΚΕΔΕ ως εξής:
“Τις παρατηρήσεις και θέσεις της ΚΕΔΕ αναφορικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων κ.λπ.», κατέθεσε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται από χθες το εν λόγω νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων Γιώργος Παπαναστασίου.