Η Εστία δημοσιεύει άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στο οποίο ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές γίνονται επειδή ξένα κέντρα θέλουν να οδηγήσουν τον Μητσοτάκη σε εκλογές και τον εκβιάζουν για την κατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης και τη διανομή του φυσικού αερίου στις χώρες μέλη της Ε.Ε.
Και ως ξένη δύναμη το άρθρο υπονοεί τη Γερμανία.
1.-Κατ αρχάς επι της ουσίας. Δεν έχει σημασία γιατί έγιναν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις. Σημασία έχει ότι γίνονται παρακολουθήσεις και, μάλιστα, αρχηγών πολιτικών κομμάτων.
Και το γεγονός αυτό είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, ανεξαρτήτως, του αν κρύφτηκε πίσω απο δύο στενούς του συνεργάτες.
Ο κ. Μητσοτάκης πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια την πολιτική ζωή της χώρας. Πίσω απο το υποκριτικό και, δήθεν, εκσυγχρονιστικό χαμόγελο κρύβεται ένας προδικτατορικός παλαιοκομματισμός.
Γνωρίζω ικανά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στην αρχή δέχθηκαν να υπηρετήσουν σε σοβαρές θέσεις ευθύνης το κόμμα και την κυβέρνηση. Αποχώρησαν με τις χειρότερες εντυπώσεις.
Ένας εσμός αυλοκολάκων έχει επιβάλλει κλίμα απόλυτης υποταγής και δουλικής εκτέλεσης εντολών.
Τα συμπλέγματα του υιού, λόγω των εμπειριών του πατέρα, ταλανίζουν τον ελληνικό λαό.
2.-Οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού που παραιτήθηκαν ήταν, όπως λένε πηγές που συνεργάστηκαν μαζί τους, άνθρωποι με εθνικές ευαισθησίες και αποτελούσαν κάποιας μορφής τείχος απέναντι σε αποδομιστές που ενδημούν στη Νέα Δημοκρατία. Απο αυτήν την πλευρά η παραίτησή τους αποτελεί πλήγμα για την μη αποδομητική πλευρά του κόμματος και για την εσωκομματική ισορροπία.
3.-Πράγματι, η Εστία έχει δίκαιο στο ότι απο τις Βρυξέλλες η κυβέρνηση πιέζεται για το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν είναι, όμως, κάτι καινούριο αυτό. Το Euroactiv έγραψε κάτι σχετικά προς το τέλος του προηγούμενου χρόνου αναφέροντας πως στην Κομισιον επιθυμούν κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα η οποία θα διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης διότι θεωρούν πως ο κ Μητσοτάκης θα το κινήσει εντός ενός δικού του κύκλου. Υπήρξε διάψευση απο την ίδια την Κομισιόν, ίσως διότι ο δημοσιογράφος δεν διαχειρίστηκε καλά την διαρροή και απέδωσε την επιθυμία σε ολόκληρη την Κομισιόν. Η πορεία των εξελίξεων δικαιώνει το δημοσίευμα. Η Γερμανία θέλει να αναλάβουν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης δικές της εταιρείες και να δώσουν υπεργολαβίες σε ελληνικές. Αυτό δεν είναι άγνωστο. Ούτε και ότι και η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες του νότου δέχονται πιέσεις να μειωθούν κατά 15% τα ποσοστά αερίου που θα πάρουν για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της η Γερμανία.
4.-Όσο και αν δεν ομολογείται δημοσίως, οι αμερικανογερμανικές σχέσεις είναι ανταγωνιστικές. Η οικογένεια Μητσοτάκη είχε παραδοσιακά καλές σχέσεις με την Γερμανία αλλά διάφοροι λόγοι έχουν γύρει την πλάστιγγα υπέρ των ΗΠΑ. Η Γερμανία το ανταποδίδει.
Γενικώς, το πολιτικό παρασκήνιο στην Ελλάδα είναι ένας βόθρος. Αυτό ήταν γνωστό. Εκείνο που αποκαλύπτεται τα τελευταία χρόνια, απο εποχής Συριζα ως και σήμερα, είναι ότι και η δικαιοσύνη έχει κομματικοποιηθεί.
Και το πρόβλημα αυτό είναι τεράστιο.
Στην κυβέρνηση έχουμε την δικτατορία του πρωθυπουργού, στην βουλή, βουλευτές στρατιωτάκια και στην δικαιοσύνη στριμώχνονται για τα κομματικά εύσημα που θα τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους.
Αυτό το πράγμα δεν είναι κράτος.
Ο κ. Μητσοτάκης, όσο και αν το επιθυμούν οι οπαδοί του δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να κυβερνά.
Μετά την εμπειρία διακυβέρνησής του, είναι καιρός η χώρα να αποκτήσει δύο σοβαρά αστικά κόμματα διακυβέρνησης.
facebook