ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΩΝ. ΤΙΠΟΤΑ!
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Απαντήσεις στην ακραία προκλητικότητα της Τουρκίας δίνει το υπουργείο Εξωτερικών με την παρουσίαση 16 χαρτών που ξεκινούν από το status quo, που είχε κατοχυρωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947). Προσθέτουμε και εμείς μερικούς, ίσως είναι χρήσιμοι .. Χωρίς πολλά λόγια …
ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΜΙΩΝ ….. ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ….
Χάρτες του 19ου αιώνα, της Τουρκίας αλλά και του Αμερικανικού Ναυτικού αποδεικνύουν την ελληνικότητα των Ιμίων!
Υπόμνημα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, στο οποιο αναφέρεται ότι τα Ίμια, όπως και άλλες κοντινές βραχονησίδες αναφέρονται ως ελληνικά νησιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκδοση, η οποία χρονολογείται από το 1996, είναι σαφές, μέσα από την παρουσίαση 19 χαρτών, ότι τα Ίμια δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση τμήμα της Τουρκικής Επικράτειας.
Στον πρώτο χάρτη, ο οποίος εκδόθηκε το 1969 απεικονίζονται τα Ίμια με το ελληνικό τους όνομα, ενώ υπάρχει και γραμμή διαχωρισμού των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας. Στον δεύτερο χάρτη της Βρετανικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, ο οποίος εκδόθηκε το 1991 απεικονίζονται τα Ίμια με το ελληνικό τους όνομα και τη χρήση του ελληνικού όρου ”Νήσια”, ενώ στον τρίτο χάρτη, ο οποίος σχεδιάστηκε το 1990 από το Ναυτικό των ΗΠΑ, τα Ίμια περιγράφονται ως Λιμνιά και ανήκουν στην Ελλάδα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό υπόμνημα, «οι δύο ελληνικές βραχονησίδες, των οποίων το καθεστώς αποπειράθηκε να αμφισβητήσει πρόσφατα η Τουρκία, βρίσκονται στο Νοτιανατολικό Αιγαίο, σε απόσταση περίπου 6 ναυτικών μιλίων ανατολικά από την Κάλυμνο, 1.9 ν. μιλίων νοτιανατολικά από τη νησίδα Καλόλιμνο, 1 ν. μιλίου δυτικά από την οροθετική γραμμή των χωρικών υδάτων Ελλάδας-Τουρκίας και 3.5 ν. μιλίων δυτικά από τη Μικρασιατική ακτή. Ανήκουν στην Ελλάδα από το 1947, ως τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και η ονομασία τους παρουσιάζει παραλλαγές. Στους μεν παλιότερους Τουρκικούς χάρτες αναφέρονται ως “βραχονησίδες Κορντάκ (Kardak)”, προσφάτως δε εμφανίστηκε και η ονομασία “νησίδες Ικιντζέ (Ikince: Διπλό)”, ενώ στους Ελληνικούς χάρτες αναφέρονται συνήθως ως “Νήσοι Λιμνιά (το)” (βλ. συνημ. χάρτες #9, #10 & #11 της περιόδου 1951-1990). Η μεγαλύτερη, ονομαζόμενη “Μεγάλο Λιμνιό” έχει έκταση περίπου 25 στρεμμάτων, η δε μικρότερη και ανατολικότερη, ονομαζόμενη “Μικρό Λιμνιό” έχει έκταση 1 5 στρεμμάτων. Παράλληλα με αυτό το όνομα (Λιμνιά), εμφανίζεται σε ορισμένους χάρτες και η ονομασία “Νησίδες”. Την ίδια στιγμή, σε ανεπίσημο πολιτικό Τουρκικό χάρτη του 1924, δεν σημειώνονται οι δύο βραχονησίδες, αλλά παρατηρώντας και εδώ την κόκκινη οροθετική γραμμή ανατολικά της Καλύμνου, είναι προφανές ότι τα Λιμνιά βρίσκονται εντός των Ιταλικών χωρικών υδάτων.
Ελληνοτουρκικά: Με χάρτη που δείχνει τα Ίμια ελληνικά εξέδωσαν το non paper οι Τούρκοι Προκλητικός χάρτης από τουρκική εφημερίδα – Με τη μισή Ελλάδα στην Τουρκία …
Θύελλα στα τουρκικά ΜΜΕ: Χάρτης σε Ολλανδική Σχολή με την Τουρκία κομμένη στα τρία και ανύπαρκτη! ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ … ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ, ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ.
ΑΠΟ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ….
Το Καστελόριζο ανήκει στο Αιγαίο – Τεκμηρίωση από επίσημους ξένους, ….τουρκικούς χάρτες και έγγραφα …
Σοκ προκαλεί ο Τουρκικός χάρτης που με κόκκινο μελάνι χωρίζει το Αιγαίο στην μέση. Πρόκειται για χάρτη, τον οποίο η Τουρκία έχει καταθέσει στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Οι κόκκινες γραμμές αποκαλύπτουν το πως φαντάζεται το Αιγαίο η Άγκυρα. Προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια. Ένα Αιγαίο χωρισμένο στη μέση…
ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ «ΤΟΥΡΚΙΚΑ» ΝΗΣΙΑ …
Και ο αποκαλυπτιικός Τουρκικός …..
Οι πιο κάτω ενδεικτικοί (μερικοί από τους πλείστους) χάρτες είχαν εκδοθεί επισήμως από τους Ιταλούς, κατά την διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής της Δωδεκανήσου και δείχνουν ποια νησιά του ΝΑ Αιγαίου ΔΕΝ ανήκαν τότε στην Τουρκία και άρα δεν μπορούν να ανήκουν και σήμερα, επειδή εκχωρήθηκαν αμετάκλητα από την Ιταλία στην Ελλάδα!
Α. Ο πρώτος ιταλικός χάρτης φέρει και την πλέον έγκυρη σφραγίδα του “Ιταλικού Υπουργείου Αποικιών” και κυκλοφόρησε το 1929 σε ιταλική κάρτ – ποστάλ στα Δωδεκάνησα, στα πλαίσια της ιταλικής κατοχικής πολιτικής όσον αφορά Ελληνικά νησιά και δείχνει με μαύρη διακεκομμένη γραμμή την θαλάσσια μεθόριο με την Τουρκία, που αφοπλίζει διπλωματικά την Τουρκία! Β. Ο *δεύτερος ιταλικός χάρτης, εκτυπωμένος στο Μιλάνο, επίσης το 1929, είναι απόλυτα βασισμένος στον πρώτο και περιέχει περισσότερες και ευκρινέστερες λεπτομέρειες, που μπορούμε να δούμε σε δύο τμήματα.
*Στο επάνω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται και αναγράφεται ολοκάθαρα ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και οι Βραχοσίδες Ίμια (Λιμνιά) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία εκχωρήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη και υπογραφή της Ιταλίας και των Συμμάχων! Όμως εδώ βλέπουμε καθαρά και την πρώτη μεγάλη έκπληξη, καθώς η νήσος Αρκός (τ. Καρά Αντά) που βρίσκεται μπροστά από την Αλικαρνασσό (τ. Μποντρούμ) ΔΕΝ είναι τουρκική, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνική! Στο κάτω τμήμα του Β Ιταλικού Χάρτη του 1929, φαίνεται επίσης ολοκάθαρα ότι τα νησιά Ρω (Άγιος Γεώργιος), Μεγίστη (Καστελόριζο), Υψηλή (Στρογγύλη) είναι εκτός Τουρκίας, εντός τότε Ιταλικής Κατοχής και εντός πια της Ελλάδος στην οποία και εκχωρήθηκαν! Αλλά εδώ βλέπουμε και τις υπόλοιπες εκπλήξεις, καθώς τα νησιά Βόλος (Κάτω Βόλος), η Αλιμεντάρια και η Καράβολα (τ. Κέκοβα, πλάι στα υποθαλάσσια ερείπια της αρχαίας μας Δολίχης ή Δολιχίστη) ΔΕΝ είναι τουρκικά, αλλά υπό Ιταλική Κατοχή και άρα ελληνικά!
Άρθρο 12 Συνθήκης της Λωζάνης;
«Εκτός αντιθέτου διατάξεως της παρούσης Συνθήκης, αι νήσοι, αι κείμεναι εις μικροτέραν απόστασιν των τριών μιλίων της ασιατικής ακτής, παραμένουσι υπό την τουρκικήν κυριαρχίαν». Η “αντίθετη διάταξη” όμως είναι στο άρθρο 15 και περιέχει τη συγκλονιστική παραίτηση της Τουρκίας από όλα τα Δωδεκάνησα: Άρθρο 15 της Συνθήκης της Λωζάνης:
«Η Τουρκία παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί των κάτωθι απαριθμουμένων νήσων, τουτέστι της Αστυπάλαιας, Ρόδου, Χάλκης, Καρπάθου, Κάσσου, Τήλου, Νισύρου, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου, Λειψούς, Σύμης και Κω, των κατεχομένων νυν υπό την Ιταλίαν και των νησίδων των εξ αυτών εξαρτωμένων, ως και της νήσου Καστελλορίζου»!
Η Τουρκία επειδή δεν αναφέρονται ρητά τα Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι επικεντρώνει σε αυτά την αιχμή των διεκδικήσεών της, αφού “γκριζάρισε” πρώτα τα Ίμια, τα οποία σε άλλους επίσημους χάρτες χαρακτηρίζονται Ελληνικά και μόνο Ελληνικά! Το 1923 που υπογράφεται η Λωζάνη, η Ιταλία κατέχει ήδη τα Δωδεκάνησα, νησιά, νησίδες, βραχονησίδες, όπως φαίνονται στους χάρτες και άρα η Τουρκία αποδέχεται με την υπογραφή της, την τότε κυριαρχία από Ιταλία τα οποία παρεχώρησε νόμιμα στην Ελλάδα αφού σε αυτή και μόνο ανήκαν από γένεσης τους…. Αργότερα μετανιώνει και αρχίζει να προσβάλει το άρθρο 12 (τα εντός 3 μιλίων νησιά), αποσιωπώντας το άρθρο 15 στο οποίο ρητά παραιτείται κάθε διεκδικήσεως επί των Δωδεκανήσων.
Η Τουρκία τις υπογραφές της, τις βάζει με άγραφο μελάνι … Μπέσα δεν έχει… Μόνο μπαμπέσα ….
ΙΤΑΛΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 1932
Πιέζοντας, καταφέρνει να πείσει την Ιταλία η οποία μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είχε στη Τουρκία να της παραχωρήσει μια σειρά νησιών (με κόκκινο στους χάρτες), τα οποία δεν της ανήκαν και τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά κατά παράβασης της Λωζάνης. Τα νησιά αυτά είναι τα παρακάτω 20, όπως αναφέρονται στην επισήμως υπογεγραμμένη Ιταλο-Τουρκική Συμφωνία της 4ης Ιανουαρίου 1932: “Volo (Gatal-Ada), Ochendra (Uvendire), Fournachia (Furnakya), Kato Volo (Katovolo), Prassoudi (Prasudi) (soyth-east of Catovolo). The islets of Tchatallota, Pighi, Nissi-Tis-Pighi, Agricelia reef, Proussecliss (rock), Pano Makri, Kato Makri (including the rocks), Marathi, Roccie Voutzaky (Rocci Vutchaki), Dacia (Dasya), Nissi-Tis Dacia, Prassoudi (north of Dacia), Alimentarya (Alimentaria), Caravola (Karavola)”. Και το “Kara-Ada” (σ.σ. Αρκός) στον κόλπο της Αλικαρνασού! Επαναλαμβάνω όλα με Ελληνικές ονομασίες…..
Α΄ Επίσημος Ιταλικός χάρτης.
Β’ Επίσημος Ιταλικός χάρτης.
ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ = ΑΙΓΑΙΟ ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ)
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!;
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 1880.
Καταθέτουμε άρθρα της συνθήκης της Λωζάνης ( Αποσπάσματα) αυτονόητου περιεχομένου …. Που τις καταχωνιάσατε τούρκοι καταπατητές και αυτές και τους επίσημους χάρτες, οι πλείστοι των οποίων είναι τουρκικής έκδοσης;;;
Την Γαύδο, την Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, τις Διονυσάδες και την Δία, τα οποία πλέον ο τουρκικός στόλος περικυκλώνει. Η Yeni Safak γράφει ξεκάθαρα, πως σε περίπτωση Πολέμου, η Τουρκία θα εφορμήσει σε όλα αυτά τα νησιά μας! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, Η ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ … ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ «ΠΗΔΗΜΑ» … ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ…!
Τουρκικός Χάρτης Διεθνούς Αεροναυσιπλοΐας του 1953, ο οποίος δείχνει τη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ελλάδας –Τουρκίας στη περιοχή των Δωδεκανήσων δέχεται ότι οι συντεταγμένες των νησίδων Ίμια βρίσκονται στη Ελληνική πλευρά.
Όμως δεν είναι μόνον οι χάρτες της Τουρκίας πολιτικοί και στρατιωτικοί που αποδεικνύουν ότι όλα τα Ελληνικά Νησιά που σήμερα διεκδικεί η Τουρκία, βρίσκονται όλα εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων, είναι και στους χάρτες άλλων μεγάλων χωρών που οι δύο βραχονησίδες Ίμια με βάση τις συντεταγμένες τους βρίσκονται εντός των Ελληνικών Χωρικών υδάτων και ανήκουν στην Ελληνική Επικράτεια. Στον επίσημο χάρτη της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας του 1964 σημειώνονται οι δύο βραχονησίδες ανωνύμως μεν αλλά με βάση τις γεωγραφικές τους συντεταγμένες εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων. Σε επίσημο χάρτη του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού του 1990 σημειώνονται οι δύο βραχονησίδες με την Ελληνική τους ονομασία ֞Nisoi Limnia֦ και με επισήμανση εντός παρενθέσεωςότι ανήκουν στην Ελλάδα (GREECE)
Στο βρετανικό χάρτη του Royal British Academy, London March 1995, οι νησίδες Ίμια αποτυπώνονται εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων ως ανήκουσες στη Ελλάδα. «Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».
«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;»
Επιμέλεια – Έρευνα από Αντώνη Αντωνά
Φώτο από προηγούμενα άρθρα κα ιστορικά βιβλία του με πρόσθετες πληροφορίες και σχόλια.
Στο αρχείο μας ακόμη διαθέτουμε δεκάδες χάρτες και αποκαλυπτικά έγγραφα. Βρίσκονται στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου.