Πολλοί αναφέρονταν στους ιστορικούς δεσμούς της Γερμανίας με την Τουρκία κ.ο.κ., όμως η αλήθεια ήταν και είναι τελείως διαφορετική.
Ελληνοτουρκικά: Οι Γερμανοί τα πήραν με τους Ρώσους και τους Τούρκους και πλέον θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας.
Οι Γερμανοί ήταν πάντα στο πλευρό των Ρώσων και των Τούρκων τις τελευταίες δεκατίες. Εδώ στην Ελλάδα αυτό δεν μας ικανοποιούσε ιδιαίτερα όμως για την Γερμανία ήταν το απολύτως λογικό.
Πολλοί αναφέρονταν στους ιστορικούς δεσμούς της Γερμανίας με την Τουρκία κ.ο.κ., όμως η αλήθεια ήταν και είναι τελείως διαφορετική.
Όπως σε κάθε τι στον σύγχρονο κόσμο η αλήθεια κρύβεται πίσω από τα χρήματα και αυτά ήταν που διατηρούσαν την Γερμανία σε ταύτιση απόψεων με την Ρωσία και την Τουρκία.
Η ρωσοουκρανική κρίση ξύπνησε τους γερμανικούς εφιάλτες, αφού η Γερμανία διαπίστωσε αυτό που φοβόταν αλλά κανείς στο Βερολίνο δεν εξέφραζε δημόσια.
Ότι η Γερμανία και ειδικά η γερμανική οικονομία είναι απολύτως εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Αυτό δεν ήταν απαραίτητα πρόβλημα, όσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πατούσε τον… κάλο των Γερμανών.
Και ο κάλος αυτός πατήθηκε με την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν να γίνουν οι πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια.
Οι Γερμανοί, μετά την απόφαση αυτή, άλλαξαν τελείως την συμπεριφορά αλλά και την εικόνα τους για την Ρωσία.
Μάλιστα η Ρωσία αποτέλεσε και την αφορμή να ζητήσουν (σ.σ. σύντομα) οι Γερμανοί από την Τουρκία να πάρει και αυτή θέση.
Ή με το Βερολίνο ή με την Μόσχα πρέπει να είναι πλέον η Άγκυρα.
«Ο μήνας του μέλιτος για την Τουρκία και το Βερολίνο σύντομα τελειώνει» έλεγε στο Sportime πηγή με γνώση του θέματος.
Δεν ήταν τυχαία η απόφαση της Γερμανίας να ξεκινήσει το εξοπλιστικό μαμούθ, ύψους 100 δισ. ευρώ, με φόντο την ρωσοουκρανική κρίση.
Στο Βερολίνο κατάλαβαν πως η δυνατή οικονομία είναι ένα όπλο αλλά όσοι αιώνες και να περάσουν οι ισχύς των… πραγματικών όπλων είναι το καλύτερο διαπραγματευτικό ατού.
Αυτή την στιγμή η Γερμανία είναι οικονομική δύναμη, όχι όμως και στρατιωτική, αυτό βέβαια έχουν βάλει στόχο να το αλλάξουν σύντομα (σ.σ. και καταλαβαίνετε τι συμβαίνει όταν η Γερμανία βάζει στόχο).
Να σημειωθεί πως στο Βερολίνο δεν έχει περάσει απαρατήρητο πως ανάμεσα στους στόχους που βομβαρδίζουν οι Ρώσοι είναι και γερμανικών κεφαλαίων ουκρανικές βιομηχανίες.
Η Γερμανία έχει επενδύσει στην Ουκρανία, στην οποία βλέπει δυνατότητες παρόμοιες με αυτές της Τουρκίας (χαμηλού κόστους εργατικό δυναμικό, φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον κ.ο.κ).
Σήμερα, αν θα έπρεπε να διαλέξει η Γερμανία ανάμεσα στην Ουκρανία και την Τουρκία, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα επέλεγε Άγκυρα.
ΠΗΓΗ/ https://www.enoplos.gr/