7.1.22

Οι Τούρκοι θέτουν όρους στην ΕΕ – Ο Τατάρ ζητά ειδική Συνθήκη!

 

“Αλυσοδεμένη” στην Τουρκία θέλουν η Άγκυρα και οι εγκάθετοι στο κατοχικό καθεστώς, την κατεχόμενη Κύπρο. Κι αυτό ως όχημα για τον πλήρη έλεγχο του νησιού, με σταθερό στόχο την υλοποίηση του σχεδίου για την “Γαλάζια Πατρίδα”. Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο του Ερντογάν αποτελεί το μεγάλο στοίχημα του Τούρκου Προέδρου. Η υλοποίησή του είναι μεν μακροπρόθεσμη, ωστόσο, ο Ερντογάν θέλει να έχει αποτελέσματα και ενόψει και των εκλογών στη χώρα, το 2023.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αναπαράγεται το τουρκικό αφήγημα για τη μορφή της (μη) λύσης του Κυπριακού.

Μόνιμος και καθημερινός ντελάλης του αφηγήματος ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Ταταρ, οποίος δήλωσε πως θέλει μεν την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά προτιμά την Τουρκία, σπεύδοντας να αναφέρει πως δεν είναι εναντίον της ΕΕ. Και όχι μόνο αυτό. Ο εγκάθετος της Άγκυρας, ο οποίος δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στο μεγάλο αφεντικό, Ερντογάν, ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του τα εξής:

«Δεν θα έρθουμε σε ένα παιχνίδι που παίζεται στο πλαίσιο μιας ενιαίας δομής υπό το όνομα της ομοσπονδίας με υποσχέσεις ευημερίας κάτω από την ομπρέλα της ΕΕ». Προχώρησε, όμως, ένα ακόμη βήμα σημειώνοντας και ότι «με μια Συνθήκη που βασίζεται στην πραγματικότητα δύο κρατών βάση της ισότητας και της κυριαρχίας, είναι δυνατόν ο Βορράς να γίνει μέλος της Ε.Ε. με την υποστήριξη της Τουρκίας». Όπως ανέφερε «θα πρέπει πάντα να μπορούμε να διατηρούμε σχέσεις με την Τουρκία». Για τον Τατάρ «ο τουρκοκυπριακός ‘’λαός’’ βρίσκει τη δύναμή του από την υποστήριξη της Τουρκίας». Σημειώνοντας, παράλληλα, ότι ως αποτέλεσμα της στήριξης αυτής έχουν «κράτος».

Δηλώσεις Τατάρ

Είναι σαφές από τα όσα λέγει ο Τατάρ, όχι τώρα άλλα έκπαλαι, η λογική που διέπει την τουρκική πολιτική είναι αυτή των δυο κρατών, που θα έχουν «συνεργασία μεταξύ τους» και θα…συνεννοούνται. Στις ίδιες ραδιοφωνικές δηλώσεις ο κατοχικός ηγέτης, αναφέρθηκε και στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου λέγοντας πως θα συνεχιστούν τα βήματα για εποικισμό της. Παράλληλα κάλεσε τους νόμιμους ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στη λεγόμενη Επιτροπή Περιουσιών του ψευδοκράτους για να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους!

Οι δηλώσεις αυτές, όπως και εκείνες Τούρκων αξιωματούχων (Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Ακάρ) κινούνται στην προσέγγιση νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων, αλλά αυτό δεν ενοχλεί τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος σε δυο εκθέσεις του πρόσφερε “γενναιόδωρα” συγκάλυψη στην κατοχική Τουρκία. Γιατί με τις «ίσες αποστάσεις», όπως συνηθίζεται να λέγεται ότι κρατά ο Διεθνής Οργανισμός, αυτό που προφανώς κάνει είναι να καλύπτει την παρανομούσα και μονίμως επιθετική κατοχική δύναμη.

https://slpress.gr/