Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Βούλης δεν δίστασε να μιλήσει για δολοφονίες εκ μέρους της κυβέρνησης με αφορμή τον κορωνοϊό.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό άνοιξε μια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με την έρευνα του Σωτήρη Τσιόδρα για τους θανάτους έξω από τη ΜΕΘ, αλλά και την κατάσταση στο ΕΣΥ.
Μετά από αρκετή ώρα έντασης και διαξιφισμών, “μπουρλότο” στη συζήτηση έβαλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος άρχισε να φωνάζει: «Τον φίλο μου που χάθηκε, τη μητέρα, τον αδερφό ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί γι’ αυτά;». «Ντροπή, αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνατε! Και επιμένετε! Ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν θα το ξεπεράσετε έτσι», πρόσθεσε.
Στην αίθουσα της Ολομέλειας η πρώτη αμηχανία αντικαταστάθηκε από τις εκκλήσεις του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, που ζητούσε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει. Μάταια όμως, ο κ. Κουρουμπλής έμεινε ανένδοτος. «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τα τηλέφωνα των στελεχών της Κουμουνδούρου… πήραν φωτιά.
Στην αίθουσα της Ολομέλειας η πρώτη αμηχανία αντικαταστάθηκε από τις εκκλήσεις του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, που ζητούσε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει. Μάταια όμως, ο κ. Κουρουμπλής έμεινε ανένδοτος. «Δεν ανακαλώ τίποτα! Δολοφονήθηκαν άνθρωποι, να απολογηθείτε για τον φίλο μου», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι ξέρει λοιπόν, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την κατάσταση και για δολοφονίες, κάτι για το οποίο φώναζε και επέμενε μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Όλη αυτή η επιμονή του έφερε τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στην Όλγα Γεροβασίλη να ανακαλέσει ο Κουρουμπλής. Αντ’ αυτού ο βουλευτής επέμενε και έτσι διεγράφη.
Παραμένει λοιπόν το ερώτημα τι ξέρει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής; Και εκτός αυτού, είναι διατεθειμένος να προχωρήσει την υπόθεση και αν έχει στοιχεία να τα παραθέσει;
ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ;
Ο καθηγητής Δημήτρης Γάκης έστειλε αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διερευνηθεί τι ακριβώς συνέβη με τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα:
«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΑΓΚΑ.
Είναι γνωστός ο απηνής διωγμός, που οδηγούσε στην επαγγελματική εξόντωση του Γεωργίου Τράγκα, που εκπορεύονταν από το Κυβερνητικό περιβάλλον…
Η Φυσική, όμως, απώλειά του χρήζει άμεσης και σε βάθος Εισαγγελικής Διερεύνησης.
Η άρνηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων, σε άτομο υψηλού κινδύνου, το οποίο είχε απόλυτη ένδειξη χορήγησης, εγείρει ισχυρές υποψίες, τη στιγμή μάλιστα που στο παρελθόν χορηγήθηκαν προς ημετέρους… Αυτό είχε καταγγελθεί με ανάρτηση του ιδίου!
Θα πρέπει να διερευνηθεί άμεσα αν υπήρξε αίτημα χορήγησής τους από τους θεράποντες, αν υπήρξε άρνηση ή καθυστέρηση έγκρισης από την αρμόδια επιτροπή, και πλήρης τεκμηρίωση των ενεργειών προς απόδοση ευθυνών και διερεύνηση σε βάθος εάν υφίστατο σχέδιο Φυσικής Εξόντωσής του.
Ζητώ από την Εξοχότητά σας να οριστώ πραγματογνώμων για να συμπαρασταθώ στο έργο σας διερευνώντας σε βάθος την περίπτωση.
Είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη μας να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να αποσειστεί κάθε σκοτεινή σκέψη, κάτι που πρωτίστως θα έπρεπε να είχαν φροντίσει οι Κυβερνώντες για την αυτοπροστασία τους.
Με τιμή
Δημήτριος Μιχ. Γάκης»
ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΣΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Έρευνα των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα, διαπιστώνει ότι αν και μόνο το 5% των διασωληνωμένων νοσηλεύτηκαν στο 2ο και 3ο κύμα εκτός ΜΕΘ, οι 9 στους 10 πέθαναν.
Η συγκεκριμένη διαπίστωση ακυρώνει το “αφήγημα” του πρωθυπουργού περί ίσης φροντίδας των διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ, αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι προσμετρούνται και άλλοι παράμετροι. Να σημειώσουμε βέβαια ότι μόνο το 5% των διασωληνωμένων έμειναν εκτός ΜΕΘ και αυτό είναι πολύ πιθανό να ήταν και θέμα “αναγκαστικής επιλογής”.
Η δημοσίευση σημειώνει ότι η θνητότητα λόγω κορονοϊου, όπως μας δίδαξε το 2ο και 3ο κύμα, σχετίζεται με τρία στοιχεία: Τη βαρύτητα στο ΕΣΥ από αύξηση των διασωληνωμένων, τον αριθμό αυτών που μένουν εκτός ΜΕΘ αλλά και την περιφέρεια που νοσηλεύεται κανείς.
Τρεις παράμετροι που ενώ τους γνώριζε η Κυβέρνηση από τον Μάιο, αφέθηκε στην “εξασφάλιση” της κοινωνίας έναντι του κορονοϊού στο εμβόλιο και μόνο, με αποτέλεσμα να θρηνούμε πλέον 100 νεκρούς τη μέρα.
Η μελέτη
Με βάση λοιπόν τη δημοσίευση, μελετήθηκαν τα στοιχεία από τη νοσηλεία 6.282 ατόμων που διασωληνώθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 6 Μαϊου 2021, δηλαδή κατά την περίοδο των δύο ισχυρών επιδημικών κυμάτων που παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα. Το πρώτο κορυφώθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και επικεντρώθηκε στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ το δεύτερο συνδέθηκε με την Βρετανική Μετάλλαξη Β.1.1.7 και επηρέασε την Αθήνα και ολόκληρη τη χώρα.
Από τις 6282 περιπτώσεις που διασωληνώθηκαν οι 3988 πέθαναν (63,5%). Οι περισσότεροι ασθενείς πέρασαν μέρος ή το σύνολο της νοσηλείας τους σε ΜΕΘ (5971/6282. Από αυτούς που δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ ήτοι 311, οι 275 (88,4%) κατέληξαν σε σύγκριση με 3713 (62,2%) που κατέληξαν εντός ΜΕΘ.
Από την μελέτη διαπιστώνεται σημαντική συσχέτιση μεταξύ της θνησιμότητας και του συνόλου των διασωληνωμένων ασθενών και ειδικότερα η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ σχετίζεται έντονα με τη θνησιμότητα, όπως και η ηλικία, ιδιαίτερα μετά τα 60.
Επίσης ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η νοσηλεία εκτός της πρωτεύουσας της Αττικής συνδέθηκε και με αυξημένη ενδονοσοκομειακή θνησιμότητα, στην Θεσσαλονίκη και και την υπόλοιπη χώρα.
Δεδομένων των παραπάνω συσχετίσεων, από τους 3988 θανάτους που αναφέρθηκαν, 947 αποδίδονταν στο υψηλό φορτίο των διασωληνωμένων ασθενών με COVID-19, 133 στο να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, και 656 να νοσηλεύονται εκτός Αττικής. Συνολικά 1535 θάνατοι αποδόθηκαν σε αυτούς τους τρεις παράγοντες συνολικά.
Να αναφέρουμε ότι το δείγμα που αναλύθηκε είναι τεράστιο καθώς αποτελεί περίπου το 60% των συνολικών διασωληνώσεων από την έναρξη της πανδημίας. Το 2ο και 3ο κύμα επέδειξε τι θα πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση ενόψει του τωρινού 4ου κύματος όπως το ότι θα πρέπει να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων ώστε να μην αυξάνονται οι νοσηλείες, να αποκεντρωθεί το ΕΣΥ και φυσικά να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και με οποιονδήποτε τρόπο πολύ νωρίτερα.