Ετοιμάζουν τον δικό τους άξονα Τουρκία και Πακιστάν στην Α.Μεσόγειο βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα
Αυξημένη είναι η παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή του Καστελορίζου λόγω της διακλαδικής ασκήσεως “Α.Μεσόγειος-2021”.
Συνολικά συμμετέχουν 26 πολεμικά πλοία εκ των οποίων τα 18 είναι του τουρκικού στόλου και τα υπόλοιπα είναι 1 φρεγάτα Πακιστάν 3 φρεγάτες και 1 πετρελαιοφόρο της ΝΑΤΟικής δύναμης SNMG-2, 1 περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης και 3 ναρκοθηρευτικά της δύναμης του ΝΑΤΟ SNMCMG-2.
Σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές θεωρείται μικρή έως μεσαία συγκέντρωση πλοίων. Νωρίτερα το πρωί διεξήχθησαν σενάρια διάσωσης υποβρυχίων με το σκάφος του τουρκικού στόλου TCG Alemdar.
Οι Τούρκοι όμως φέρνουν ξανά τους Πακιστανούς σε Α. Μεσόγειο ετοιμάζοντας πιθανόν νέες εξελίξεις λόγω του αγωγού East Med και των σχεδίων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από Ισραήλ και Αίγυπτο.
Ως στενοί στρατιωτικοί σύμμαχοι, το πακιστανικό και τουρκικό πολεμικό ναυτικό διατηρούν θερμές και στενές σχέσεις έχοντας όμως σαφείς βλέψεις πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο αφού η Άγκυρα προωθεί τον δικό της άξονα στην περιοχή κατά του γνωστού άξονα ( Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Γαλλίας).
Οι συνεργασίες μεταξύ των δύο πολεμικών ναυτικών περιλαμβάνουν τακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα αμοιβαίας εκπαίδευσης και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.
Η Άγκυρα καλεί τους Πακιστανούς στο Αιγαίο με κάθε ευκαιρία έχοντας την δική της ατζέντα και σχέδια σαφέστατα.
Το Πακιστάν είναι η κύρια χώρα σε αυτό το τουρκικό σχέδιο, αφού Τούρκοι και Πακιστανοί αποφάσισαν και υλοποιούν την μόνιμη παρουσία μονάδων επιφανείας και αεροσκαφών του πακιστανικού ΠΝ στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, την οποία έχει ενεργοποιήσει η Άγκυρα που εποφθαλμιά θαλάσσια οικόπεδα κοντά στο Καστελόριζο, ενώ έπονται και άλλες χώρες.
Η Άγκυρα και προσωπικά ο Ερντογάν θέλει να εξοπλίσει το πακιστανικό ΠΝ για να τον βοηθήσει στην Α.Μεσόγειο μαζί με το Κατάρ, το Ιράν κά ώστε να δημιουργηθεί ο αποκαλούμενος τουρκικός άξονας κατά των χωρών της περιοχής.
Έτσι γίνεται κατανοητό ότι εδώ έχουμε μια «σχέση» κάτι παραπάνω από φιλική, που αγγίζει τα όρια της αμυντικής συμμαχίας για κοινούς σκοπούς στην Μεσόγειο αλλά και τον Ινδικό Ωκεανό.
Το Πακιστανικό πολεμικό ναυτικό συμμετέχει επίσης στην τουρκική επιχείρηση “Ασπίδα της Μεσογείου”, η οποία από το 2006 έχει προφανή στόχο την εμπέδωση της “Γαλάζιας Πατρίδας” από την Άγκυρα στην Μεσόγειο.
Με “εργαλείο” την θρησκεία στην πιο ακραία μορφή της και παραδοσιακούς συμμάχους η Τουρκία “χτίζει” το δικό της σχέδιο επέκτασης επιρροής σε μια τεράστια περιοχή του πλανήτη, μέχρι όμως να δεχθεί ένα πιθανό σοβαρό πλήγμα και τα σχέδια αυτά να ακυρωθούν στην πράξη, διότι από λόγια των ισχυρών δυνάμεων χορτάσαμε.Ο ισλαμικός άξονας που επιχειρεί να φέρει στην Μεσόγειο ο Ερντογάν, είναι το “κλειδί” των μελλοντικών εξελίξεων ενός πιθανού “ισλαμικού ή τουρκικού ΝΑΤΟ”, το οποίο αποτελεί και τον διακαή πόθο του Ερντογάν, ο οποίος κινείται "ανεξέλεγκτος" στην ευρύτερη περιοχή μας.