11.10.21

Εξοπλιστικός "οργασμός"! Έρχονται δύο ακόμη UAV HERON ενώ η LOCKHEED MARTIN πήγε στο υπουργείο Άμυνας

 

Πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 BLOCK 30 και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για τα F-16 VIPER

Η Ελλάδα θα μισθώσει άλλα δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου Heron ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τέσσερα, αναφέρουν ξένα αμυντικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αποκάλυψε τις πληροφορίες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του Κοινοβουλίου στις 6 Οκτωβρίου.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αεροσκάφη Heron-1 από το Ισραήλ, θα βοηθήσουν σε αποστολές επιτήρησης στα ύδατα του Αιγαίου, αφού η Τουρκία σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να προκαλέσει πιθανόν νέα “επεισόδια” κατά της χώρας μας λόγω του σχεδίου "Γαλάζια Πατρίδα".

Ο τομέας της εναέριας επιτήρησης στο Αιγαίο αλλά και αλλού, καθίσταται ζωτικός ειδικά αυτήν την περίοδο κατά την οποία θα ξεκινήσουν έρευνες και αργότερα εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Ιόνιο αλλά και νότια της Κρήτης.

Το ελληνικό υπουργείο άμυνας και το γενικό επιτελείο θα έχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα από τα τέσσερα πλέον  UAV HERON, ζωντανή εικόνα από τις περιοχές δράσης των ερευνών, εντοπίζοντας άμεσα κάθε τουρκική πρόκληση.


Ενωμεταξύ το πρωτότυπο (UAV) κάθετης απογείωσης/ προσγείωσης (VTOL)/ με το όνομα ΑΡΧΥΤΑΣ παρουσιάστηκε, κατά την τελευταία φάση της διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης Παρμενίων-21, που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Χίου μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 1ης Οκτωβρίου.Αυτά τα εναέρια οχήματα θα βοηθήσουν επίσης σε πιθανό νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων με το οποίο πιθανότατα να επιχειρήσει να στείλει η Τουρκία στην χώρα μας στο Αιγαίο.

Το UAV, το οποίο είναι προϊόν συνεργασίας μεταξύ ελληνικών εταιρειών EFA Group και Ucandrone PC σε συνεργασία με τις ερευνητικές ομάδες του Πολεμικού Ναυτικού, της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας και Θράκης, πήρε το όνομά του από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό και μηχανικό Αρχύτα εκ Τάραντα.

Το UAV χρησιμοποιεί έναν κινητήρα με έλικα ώθησης για οριζόντια πτήση. Η δυνατότητα VTOL παρέχεται από τέσσερις ηλεκτρικές προπέλες που βρίσκονται στις διαμήκεις δοκούς που συνδέουν τα φτερά με την ουρά.

Η LOCKHEED MARTIN στην ΓΔΑΕΕ

Επίσης στις 06 Οκτωβρίου 21, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και στελεχών του ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και των εκπροσώπων της εταιρείας LOCKHEED MARTIN MISSILES & FIRE CONTROL, Mr. Thomas H. Stanton, Mrs. Curtis Escalanti, Mr Mark Young, Mrs Tonya Curts, κο Παπαδόπουλο Κων/νο και κα. Τακβοριάν Γιάσμιν  κατόπιν αιτήματός τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ.
Πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16 BLOCK 30 και άλλα διαδικαστικά ζητήματα για τα F-16 VIPER.


Ισχυρές ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεπάγονται ισχυρή ελληνική εξωτερική πολιτική, ενώ τα τεράστια ενεργειακά έργα στην Α.Μεσόγειο θα αναστήσουν την χαμένη οικονομική αξιοπιστία μας ως κράτος για τα επόμενα 40-50 χρόνια. Χωρίς αισιοδοξία σκληρή δουλεία και κυρίως χωρίς εθνική συνεργασία καμία πρόοδος δεν πρόκειται να επέλθει στην πατρίδα μας.Όλα αυτά δείχνουν ξεκάθαρα, ότι η χώρα μας εισέρχεται πλέον δυναμικά στην νέα εποχή στον αμυντικό τομέα, και οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια μακρυά από μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται με αυτές τις δράσεις και όσοι δεν εμπλέκονται. 

https://www.pentapostagma.gr/