H Τουρκία ό,τι είναι να προσπαθήσει να κάνει, θα το κάνει προτού έλθουν οι φρεγάτες και τα Rafale. Juan |
Σε διατύπωση casus belli (αιτία πολέμου), την δεύτερη μετά την απειλή κήρυξης πολέμου αν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια, προχώρησε η Άγκυρα κατά της χώρας μας, με τον πιο επίσημο τρόπο, όπως ενωρίτερα αποκάλυψε το pronews,gr, αλλά πλέον υπάρχουν περαιτέρω ραγδαίες εξελίξεις.
Η απειλή για τα 12 μίλια αφορά το «Αν», η νυν «αιτία πολέμου» είναι υπαρκτή και ισχύει, εκτός και αν... παραδώσουμε τα νησιά στη Τουρκία!
Άρα και τυπικά πλέον, βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία!
Πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος, για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, Μεσούτ Χακί Τζασίν, μιλώντας στο CNN Turk χαρακτήρισε επίσημα ως «αιτία πολέμου» τoν εξοπλισμό των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και την περαιτέρω ενίσχυσή τους με το πρόσφατο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς υποστήριξε ότι «είναι σε ισχύ το άρθρο 12 της συμφωνίας της Λωζάνης που έχει παραβιαστεί και άρα τα νησιά δεν ανήκουν πλέον στην ελληνική κυριαρχία» (κάτι το έωλο όμως όπως αναλύεται κατωτέρω).
Δεν είναι κάποιος απόστρατος, δεν είναι κάποιος δευτεροκλασάτος αξιωματούχος, αυτός που του δηλώνει, είναι στην ουσία η φωνή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
Και μιλά για πόλεμο αν αν δεν αποσυρθούν οι ελληνικές δυνάμεις Εθνοφυλακής από τα νησιά και ειδικά τα βαρέα όπλα.
Μάλιστα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην πιθανότητα εξοπλισμού των νησιών με το ισραηλινό πυραυλικό σύστημα εδάφους-εδάφους, επιφανείας-επιφανείας και εδάφους-επιφανείας Spike NLOS που όπως έχει αναλύσει τόσο η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ όσο και το defencenet,gr δημιουργεί «θόλους» άρνησης πρόσβασης σε αποστάσεις μέχρι και 35 χλμ.
Η αγορά των Naval Spike NLOS, και η τοποθέτησή τους ΤΠΚ αλλάζει πολλά το ίδιο αλλάζει πολλά και η εγκατάστασή τους στα νησιά στην θέση των αρχαίων πυροβόλvn M110A2.
O Spike NLOS μπορεί να εκτοξευτεί σε διαμόρφωση Fire And Forget, αλλά η δυνατότητα καθοδήγησής του μέσω ζεύξης δεδομένων και η εικόνα που μπορεί να μεταφέρει στο πλοίο, που ταυτόχρονα μπορεί να την μεταδίδει σε άλλα πλοία, ή στο Αρχηγείο είναι κρίσιμα στοιχεία. Εντοπίζει το στόχο του, διαλέγει σημείο πρόσκρουσης, και τον καταστρέφει. .
«Αγοράζουν όπλα από το Ισραήλ, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία. Αγοράζουν τορπίλες βαρέoς τύπου, αλλά ιδιαίτερα αυτά που παίρνουν από το Ισραήλ είναι πολύ επικίνδυνα», καταγγέλλει ο Μεσούτ Χακί Τζασίν και ξέρει πολύ καλά τι λέει.
Με την μόνη διαφορά ότι η τουρκική λογική εδρεύει σε ένα αυθαίρετο στοιχείο: Θεωρεί αυτά τα όπλα επιθετικά, ενώ η Ελλάδα ουδέποτε έχει απειλήσει να αλλάξει το status qvo του Αιγαίου και ουδέποτε έχει απειλήσει με απόβαση στη Τουρκία.
Στις δηλώσεις του περί "casus belli" ο Μεσούτ Χακί Τζασίν παρέθεσε την επιστολή της τουρκικής κυβέρνησης στον ΟΗΕ για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αλλά διακήρυξε πώς πλέον «συνιστά "αιτία πολέμου" ο εξοπλισμός των νησιών της Ελλάδας»!
Στην επιστολή γίνεται αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923 και στη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947 και ο Μεσούτ Χακί Τζασίν αιτιολογεί την κήρυξη πολέμου στην Ελλάδα βάσει του άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, με το οποίο κυρώθηκε η απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων (πρεσβευτική διάσκεψη του Λονδίνου) του Φεβρουαρίου του 1914.