2.6.21

Η αισχρή και αναίσχυντη προπαγάνδα των Τούρκων.

  

                                   Γκαίμπελς: Η προπαγάνδα είναι τέχνη. Δεν χρειάζεται να σέβεσαι την αλήθεια.

Αποκαλυπτική αποσπασματική έρευνα.


Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά.

 

Τούρκος στρατηγός «φορτώνει» δολοφονία *Κύπριου Μουσουλμάμου, ειρηνόφιλου δημοσιογράφου στους Έλληνες. *Όπου Κ/Μ, Κύπριος Μουσουλμάνος.

Ο απόστρατος στρατηγός Χασάν Πεκέρ Γκιουνάλ, διοικητής δυνάμεων ασφαλείας το 1996 στο ψευδοκράτος, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε εμπλοκή στην δολοφονία, υποστήριξε ότι «στόχος του (Ταλάτ) είναι να στρέψει τις υποψίες προς την Τουρκία».

Οι εισαγγελικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη ανακοίνωσαν την έναρξη νέας έρευνας για τη δολοφονία, πριν από 25 χρόνια, Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου, μετά τον ισχυρισμό του Σεντάτ Πεκέρ ότι η δολοφονία διατάχθηκε από έναν Τούρκο πρώην υπουργό.

                                                

Η δολοφονία του μετριοπαθούς ειρηνόφιλου *Κύπριου Μουσουλμάνου, από το Τουρκοκυριακό καθεστώς σε συνεργασία με την Τουρκική Μ.Ι.Τ.

Ο *Kudlu Adali γεννήθηκε το 1935 στη Λευκωσία. Μεγάλωσε στην Αντάλια της Τουρκίας, όπου είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά του. Επέστρεψε το 1954. Άρχισε να γράφει σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Το 1959 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Besparmak – Πενταδάκτυλος και άρχισε να εκδίδει το ομώνυμο πολιτιστικό περιοδικό. Έγραφε ποίηση σε όλη του τη ζωή, δείγματα της οποίας συναντούμε και στην παρούσα έκδοση. Έγραψε επίσης μυθιστορήματα, θέατρο και μελέτες περί πολιτισμού. Αρθρογραφούσε καθημερινά, κυρίως στη Γενίντουζεν, εκφραστικό όργανο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, όπου στηλίτευε έντονα την πολιτική του εποικισμού, τη διαφθορά στο ψευδοκράτος και τη δράση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Οι απειλές που δεχόταν συνεχώς ο Ανταλί για τα άρθρα-καρφιά του ενάντια στην Άγκυρα και τον Ντενκτάς, δεν τον πτόησαν ποτέ. Δολοφονήθηκε από μπράβους του καθεστώτος και της ΜΙΤ, έξω από το σπίτι του στις 6 Ιουλίου 1996.. 

Εύλογο και το ερώτημα… Γιατί οι ΕΚ να δολοφονούσαν μια εύτολμη φωνή κατά των εισβολέων και των εγκάθετων τους ;;;;

Σημ. Η οικογένεια του Κουτλού, ποτέ δεν απέδωσε το έγκλημα στους Ελληνοκυπρίους, αντιθέτως σε δηλώσεις των οικείων του φωτογραφίζεται καθαρά ότι οι άμεσοι αυτουργοί εγκληματίες, ήταν το ΤΚ καθεστώς και η Τουρκική ΜΙΤ

*Ο Κ/Μ Ανταλί ήταν Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, που αρθρογραφούσε στην προοδευτική εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν», στηλίτευε έντονα την πολιτική του εποικισμού που εφάρμοζε η Τουρκία και το ψευδοκράτος υπό το Ραούφ Ντενκτάς και τη δράση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, παλαιότερα, διεύθυνε το γραφείο του Ραούφ Ντενκτάς στην Τουρκική Κοινοτική συνέλευση, όντας στενός του συνεργάτης. Γρήγορα όμως ο Ανταλί κατάλαβε το ρόλο του Ντενκτάς στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη διχοτόμηση της Κύπρου και στράφηκε εναντίον του. Οι πληροφορίες του Ανταλί για το βρόμικο παρελθόν του Τ/κ σοβινιστή ηγέτη, αποτελούσαν κίνδυνο για την επιρροή του μέσα στην τ/κ κοινότητα.

Οι απειλές που δεχόταν συνεχώς ο Ανταλί για τα άρθρα- καρφιά προς την Άγκυρα και τον Ντενκτάς, δεν τον πτόησαν ποτέ. Αντίθετα, γνώριζε ότι αυτά αποτελούσαν ελπίδα για τους Τ/κ συμπατριώτες μας που προσμονούσαν την επανένωση και τη δικαίωση της κοινής μας πατρίδας μας. Στα πολιτικά άρθρα του ο Κουτλού Ανταλί πρόβαλλε την ανάγκη για ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, και επέκρινε την πολιτική της Άγκυρας και του Ραούφ Ντενκτάς.

 

Στις 6 Ιουλίου 1996 δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του. Οι σφαίρες που τον σκότωσαν προήλθαν από πυροβόλο όπλο ΟΥΖΙ, που χρησιμοποιούν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις. Ο Ανταλί δολοφονήθηκε έξι μέρες μετά που έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο πλαίσιο της τέταρτης διακρατικής προσφυγής της Κύπρου εναντίον της Τουρκίας, που θα απεκάλυπτε ονόματα όχι μόνο για δολοφονίες, αλλά και για την υφαρπαγή από τουρκικό στρατό μεγάλων και αμύθητων Ελληνοκυπριακών θησαυρών και ειδικά από κατεχόμενη Ιερά Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα, τραπεζών, μουσείων. Ιδιωτικών συλλογών κ.ά.π. 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε απόφασή του, ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές σκόπιμα δεν ερεύνησαν αποτελεσματικά τη δολοφονία του Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου και διέταξε την τουρκική κυβέρνηση να πληρώσει αποζημίωση 20.000 ευρώ στη σύζυγό του. Ως ύποπτες πίσω από τη δολοφονία του φέρονται οι οργανώσεις "Γκρίζοι Λύκοι",  η "Τουρκική Ταξιαρχία Εκδίκησης" και η Τουρκική ΜΙΤ με υποκίνηση  του ΤΚ καθεστώτος, το γιουσουφάκη και εντολοδόχος του Ερντογάν αγά.

 

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία

Στην  Εισαγγελία του Φετιγιέ στη Μούγλα, ΝΔ Τουρκία, άρχισε στις 25 Μάιου 2021 να έρευνα ξανά την υπόθεση της δολοφονίας του Κ/Μ  δημοσιογράφου και αρθρογράφου, Κουτλού Ανταλί μετά την κατάθεση του Ατίλλα Πεκέρ, αδερφού του Τούρκου φυγόδικου μαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ, που ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε στοιχεία για την εν ψυχρώ δολοφονία του Ανταλί έξω από το σπίτι του το 1996.

 Ο τότε αρχηγός του «τμήματος πολιτικής άμυνας» των Κατεχομένων στρατηγός Γκαλίπ Μεντίλ που σύμφωνα με την κατάθεση Ατίλλα Πεκέρ τον συνάντησε με τον στρατιωτικό Κορκούτ Εκέν όταν ήρθαν το 1996 στην Κύπρο για να δολοφονήσουν τον Ανταλί επιβεβαίωσε ότι τους έδωσε ένα όχημα,  αλλά δεν γνώριζε, είπε, ότι στην τσάντα που κρατούσε ο Εκέν υπήρχε ένα ούζι.

 

Ο Ατίλλα Πεκέρ ανέφερε στην κατάθεσή του ότι με τον Εκέν είχαν πάει στα γραφεία του «τμήματος» και το άσπρο αυτοκίνητο που τους δόθηκε εκεί, το χρησιμοποίησαν για να παρακολουθήσουν το σπίτι του Κουτλού Ανταλί. Σε διπλανό δωμάτιο από εκείνο που συνάντησαν τον τότε αρχηγό της «πολιτικής άμυνας», πρόσθεσε, ο Εκέν του είχε δώσει το ούζι.


Με τίτλο «Ιστορικές ομολογίες», η Ντιαλόγκ γράφει ότι νέα διάσταση στις συζητήσεις για την δολοφονία του Κουτλού Ανταλί προσέδωσαν οι δηλώσεις των Χακκί Ατούν και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, οι οποίοι ήταν «πρωθυπουργός» και «αναπληρωτής πρωθυπουργός» αντίστοιχα το 1996, χρονιά κατά την οποία δολοφονήθηκε ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος.

Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρούσε ότι η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί ( Ο οποίος εντός των ημερών θα αποκάλυπτε ονόματα) είχε σχέση με την επιδρομή στον Απόστολο Βαρνάβα, ο κ. Ατούν είπε δεν τους δόθηκε απολύτως καμία πληροφορία. «Δεν μπορέσαμε να μπούμε καθόλου σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς κρατείτο εκτός ο πρόεδρος της κυβέρνησης», εννοώντας τον Τ/κ ηγέτη της εποχής που ήταν ο Ραούφ Ντενκτάς.

Εξάλλου, μιλώντας σε εκπομπή του tv2020, ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι όταν ανήλθε στην εξουσία, έριξαν βόμβα και στο δικό του σπίτι. «Εγώ θα το διερευνούσα; Εγώ ήμουν ο διευθυντής της αστυνομίας; Όταν διαπράχθηκε η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί, ο στρατός έλεγχε την αστυνομία και εδώ και στην Τουρκία. Αντί η αστυνομία να μας δώσει εξηγήσεις, μας έλεγε ό,τι έλεγε ο στρατός. Ζητήσαμε πολλές φορές ενημέρωση από την αστυνομία».

Ο κ. Ταλάτ είπε ότι ο τότε «υπουργός εθνικής παιδείας και πολιτισμού» Αχμέτ Ντεριά υπέβαλε ερωτήσεις στον «διευθυντή» της «αστυνομίας» σε μια συνάντηση που παρών ήταν και ο «γενικός εισαγγελέας», ο οποίος είπε στον «διευθυντή» ότι δεν είναι υποχρεωμένος να του μιλήσει και να τον ενημερώσει.

«Να μην συγχύζει κανείς το σήμερα με τις συνθήκες εκείνων των ημερών. Δεν ενημέρωσαν καν τον Χακκί Ατούν. Ο Ατούν είχε προβεί σε δήλωση στον Τύπο σε σχέση με την επιδρομή στον *Απόστολο Βαρνάβα και άλλων κατεχόμενων μοναστηριών, όπου είχαν κλαπεί θησαυροί αμύθητης αξίας, οι οποίοι πωλήθηκαν στην μαύρη αγορά και το μαύρο βρώμικο χρήμα απεδώθη  επ ωφελεία κυβερνητικών αξιωματούχων αμφοτέρων των καθεστώτων Κύπρου και Τουρκίας…..Είχε πει ότι στην χώρα υπήρχε συσκότιση.  Είχε αναφέρει ότι αυτή η επιδρομή έγινε ως μέρος της επιχείρησης».

*Π.χ.  Η αρχαιοκαπηλία με τη βοήθεια και ενθάρρυνση του τουρκικού στρατού, απέδωσε μεγάλα κέρδη στους εμπλεκομένους, αφού κυπριακοί θησαυροί κοσμούν ήδη ιδιωτικές συλλογές σε πολλές χώρες του κόσμου από την Τουρκία, Ρωσία, Ελβετία, Ολλανδία και Αγγλία μέχρι τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ιαπωνία. Ο πιο γνωστός αρχαιοκάπηλος με τις μεγαλύτερες διασυνδέσεις παραμένει ο Τούρκος Aydin Dikmen. Είχε συνεργάτες τόσο από την Τουρκία και τα κατεχόμενα, όσο και από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και οι ενέργειές του τον εμπλέκουν στα μεγαλύτερα και γνωστά σκάνδαλα αρχαιοκαπηλίας κυπριακών θησαυρών. Έχοντας ως έδρα του το Μόναχο της Γερμανίας διοχέτευε τη λεία του, που αποσπούσε από τα κατεχόμενα μέσω Τουρκίας, σε όλο τον κόσμο. Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας, στις οποίες εμπλέκεται ο Aydin Dikmen είναι η λεηλασία των τοιχογραφιών του ναού του Αγίου Ευφημιανού στη Λύση και των εντοίχιων ψηφιδωτών του 6ου αιώνα από το ναό της Παναγίας Κανακαριάς στη Λυθράγκωμη. 
Οι υποθέσεις αυτές οδήγησαν την Ιντερπόλ και τη Γερμανική Αστυνομία στα χνάρια του Aydin Dik¬men. Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1997 διενήργησαν έφοδο σε διαμερίσματα που διατηρούσε ο Τούρκος αρχαιοκάπηλος στο Μόναχο. Ο αριθμός των έργων τέχνης που ανευρέθηκαν συγκλονίζει: 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σημείωσε ότι τότε λεγόταν ότι το γεγονός είχε σχέση με το Σουσουρλούκ, κάτι για το οποίο ο ίδιος δεν έχει απάντηση. «Τι πάρθηκε από τον Απόστολο Βαρνάβα, τι υπήρχε μέσα στην σπηλιά. Όλα αυτά είναι αναπάντητα από την δική μας άποψη. Είναι θέματα για τα οποία δεν είμαστε ενήμεροι. Γιατί; Διότι στην πράξη ήταν ένα γεγονός στο οποίο αναμείχθηκε ο στρατός. Η έρευνα σταμάτησε. ‘Μην την συνεχίσετε’, μας ελέχθη. Τι υπήρχε, τι πάρθηκε, σε ποιον μεταφέρθηκε. Κανένας αξιωματούχος στην Κύπρο δεν το γνωρίζει αυτό».

Την εξιχνίαση της δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί ζητά ο τέως ηγέτης των Κ/Μ, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας πως κοινή πεποίθηση είναι πως η δολοφονία ήταν πολιτική, λόγω των ιδεών και απόψεων που εξέφραζε ο Τ/κ αρθρογράφος και δημοσιογράφος και πως ανάμειξη έχει το βαθύ κράτος της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ακιντζί παραθέτει τη δήλωσή του για το θέμα στην εφημερίδα Μπιργκιούν στην οποία είπε πως η έρευνα πρέπει να φέρει στο φως στοιχεία με βάση τα όσα έχουν λεχθεί και τα ονόματα που έχουν δημόσια ακουσθεί από τον Σεντάτ Πεκέρ κι άλλους. Κανείς, συνέχισε, δεν πίστεψε ότι στη δολοφονία Ανταλί είχαν ανάμειξη οι Ε/κ. Ο μόνος, πρόσθεσε, που το είχε πει αυτό ήταν ο Τ/κ ηγέτης εκείνη την εποχή, Ραούφ Ντενκτάς και τώρα κάποιοι στρατιωτικοί που είχαν θέσεις όταν η δολοφονία διαπράχθηκε.

«Επιπλέον αυτού, το μεγαλύτερο κακό που έγινε στον τ/κ λαό» είναι ότι η βόρεια Κύπρος μετατράπηκε σε ένα μέρος βρόμικων διασυνδέσεων. Οι λέσχες τυχερών παιχνιδιών, τα γραφεία στοιχημάτων και τα νυχτερινά κέντρα (τύπου καμπαρέ) δεν είναι τα απαραίτητα μέσα για τον τουρισμό και την ανάπτυξη της τ/κ κοινότητας. Η Κύπρος με το κλίμα, την ιστορία και την κουλτούρα της, τις όμορφες και φυσικές παραλίες, έχει την προοπτική να γίνει ένα πραγματικός τουριστικός παράδεισος με τη μεσογειακή της κουζίνα και τις ομορφιές της».

Για τον επιχειρηματία Χαλίλ Φαλγιαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις και κατηγορήθηκε από τον Τούρκο μαφιόζο Πεκέρ για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προς όφελος ΤΚ και Ερντογανικού καθεστώτος, o κ. Ακιντζί είπε ότι πρόκειται για ένα άτομο που συνεχώς «ανακατεύεται στην εσωτερική πολιτική και όλοι γνωρίζουν ότι στηρίζει υλικά το ΚΕΕ σε κάθε εκλογική διαδικασία. Στα 45 χρόνια της πολιτικής μου καριέρας με το συγκεκριμένο άτομα δεν είχα καμία σχέση». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, δεν έχει καμία πληροφορία ή στοιχείο ο ίδιος, ώστε να βοηθήσει την υπόθεση που αφορά τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να προχωρήσει.

Είναι μια πραγματικότητα, συνέχισε, ότι η εξουσία του ΑΚΡ χρησιμοποιώντας σχεδόν όλους του κρατικούς μηχανισμούς της Τουρκίας παρενέβη στις «προεδρικές εκλογές» και αυτό – επεσήμανε – έγινε σε μια περίοδο που η Τουρκία υποστήριζε πως η "τδβΚ" είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο «κράτος». Η τουρκική «πρεσβεία» στην Λευκωσία, είπε ο κ. Ακιντζί, είχε γίνει εκλογικό στρατηγείο. «Για τη σημερινή εξουσία στην Τουρκία η βόρεια Κύπρος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα βιλαέτι (επαρχία). Ολες τους οι συμπεριφορές, οι κινήσεις, οι δηλώσεις αυτό μαρτυρούν».

Η «βόρεια Κύπρος» συνέχισε, θέλει μια λύση στο πλαίσιο μιας ομοσπονδιακής δομής και να ενσωματωθεί στο διεθνές δίκαιο. Με την πληθυσμιακή πολιτική που ακολουθείται και την πολιτική «βιλαετοποίησης», δημιουργείται μια υποδομή, κατά τον Μουσταφά Ακιντζί που πρόσθεσε «τι κρίμα που στην ε/κ πλευρά η κυρίαρχη πολιτική που ακολουθείται είναι υποβοηθητική σε αυτές τις εξελίξεις».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΚΛ, Κουντρέτ Οζερσαι, για ακόμη μια φορά ζήτησε από την «αστυνομία» να διορίσει ειδικό ανακριτή για τη δολοφονία Ανταλί. Μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα, αλλά θα είναι μια αρχή για να διερευνηθεί και να εξιχνιαστεί αυτό το σκοτεινό έγκλημα, πρόσθεσε.

Ο Μεχμέτ Οζνταμάρ, «διευθυντής» των «ποινικών ανακριτών» τότε, δήλωσε στη Γενί Ντουζέν σήμερα ότι η δολοφονία Ανταλί είναι ένα βάρος που σηκώνει εδώ και 25 χρόνια. Έδωσε κάποια στοιχεία που τότε είχαν συλλέξει και σημείωσε ότι η έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας πρέπει να γίνει από κοινού με την Τουρκία για να έχει αποτέλεσμα.

Η «Αβρούπα» γράφει σήμερα ότι ο δικηγόρος Χουσείν Τζελάλ ζήτησε να ανακριθεί ο νυν «αρχηγός αστυνομίας», Αχμάτ Σογιαλάν ο οποίος ήταν ο «ποινικός ανακριτής» στην υπόθεση της δολοφονίας Ανταλί και «γνωρίζει τα πάντα».

Σημειώνεται ότι η «βουλή» αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα τη σύσταση «ανακριτικής επιτροπής» για την υπόθεση της δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί αλλά σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί σήμερα, αυτή δεν έχει ακόμη σχηματισθεί. Το πρόβλημα έγκειται στη διαφωνία μεταξύ «κυβέρνησης» και αντιπολίτευσης για την εκπροσώπηση του κάθε κόμματος σε αυτή. Το ΚΕΕ θέλει να έχει 4 μέλη σε αυτή την «επιτροπή» ενώ η αντιπολίτευση που θα έχει δύο το ΡΤΚ και έναν το ΚΛ, υποστηρίζει ότι το ΚΕΕ θα πρέπει να έχει 3 μέλη.

Αποσπασματικές δηλώσεις.

Σεντάτ Πεκέρ, ο αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, πρώην συνεργάτης της ΜΙΤ και φίλος του Τουρκικού καθεστώτος, αποκαλύπτει….

 Τον συνεργάτη του μαφιόζο Κορκούτ Εκέν υποδεικνύει ως ένας από τους δολοφόνους του Κ/Μ  δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί που δολοφονήθηκε το 1996, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος ήταν πως ήθελε να πουλήσει την Κύπρο στους Ε/Κ.

Αποκάλυψε ακόμη ότι για τη δολοφονία του Κουτλού Ανταλί έστειλε και τον αδελφό του Αττίλα Πέρκερ αλλά απέτυχε. Ο Αττίλα Πέρκερ συνελήφθη νωρίτερα από την τουρκική αστυνομία στην επαρχία Μούγλα της Τουρκίας όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Και εύλογα τα ερωτήματα του Κ/Μ Σενέρ Λεβέντ … ( Απόσπασμα)

Γίνεται να μιλάει ένας ηγέτης της μαφίας στην Τουρκία και να μην αναφερθεί καθόλου στην Κύπρο; Και ο Σεντάτ Πεκέρ «βούτηξε» μέσα σε αυτή την πίσω αυλή της Τουρκίας. Και αυτή είναι η πλευρά των βίντεο που μας ενδιαφέρει πιο πολύ. Άνοιξε τον φάκελο του Κουτλού Ανταλί. Περιέγραψε ποιοι και πώς σχεδίασαν και υλοποίησαν τη δολοφονία. Παραδοχές συγκλονιστικές. Είναι αλήθεια πως εμείς τα υποθέταμε αυτά, όμως άλλο είναι να τα ακούς και από εκείνους. Μας μιλάει για τον Μεχμέτ Αγάρ. Τον άνδρα, που ακόμα παραδίδει ολόκληρη την οργάνωση ασφαλείας του Ταγίπ. Έναν σεσημασμένο δολοφόνο. Κάποτε είχε δικαστεί και καταδικαστεί για 18 ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Παρ’ όλα ταύτα, ο άνθρωπος υπηρέτησε σε πολύ καίρια πόστα. Διετέλεσε και υπουργός Εσωτερικών και έγινε και γενικός διευθυντής της Ασφάλειας της Τουρκίας. Ο Σεντάτ Πεκέρ, που μας κάνει αποκαλύψεις τώρα με τα βίντεο, λέει ότι το 1996 η συμμορία του Μεχμέτ Αγάρ τον επισκέφτηκε και του ζήτησε έναν γερό εκτελεστή για έναν «προδότη της πατρίδας» που θα δολοφονείτο στην Κύπρο. Και εκείνος τους πρότεινε τον αδελφό του γι’ αυτό. Αλλά στο τέλος δεν σκότωσε ο αδελφός του τον Κουτλού Ανταλί, λέει. Αυτή τη δουλειά την έκανε μια άλλη ομάδα συνδεδεμένη με αυτούς εδώ. Κοντολογίς, μάθαμε από πρώτο χέρι ότι η δολοφονία σχεδιάστηκε στην Τουρκία. Δολοφόνησαν τον Κουτλού Ανταλί λέγοντας ότι «θα πουλήσει την πατρίδα στους Ελληνοκύπριους», λέει. «Με τέτοια πράγματα γέμιζαν εμάς τους νέους», λέει ο Σεντάτ Πεκέρ. Όμως, προσθέτει ότι αργότερα κατάλαβε ότι ο Ανταλί ήταν έντιμος και ο άνθρωπος που έβλεπε το σήμερα.

Όσοι είναι περίεργοι για τη μέχρι σήμερα σιωπή του Ταγίπ Έρντογαν, νομίζω ότι το κατάλαβαν πλέον αυτό. Μετά από την αποκάλυψη που έκανε ο Σεντάτ Πεκέρ στο τελευταίο βίντεο, το Εφετείο στην Τουρκία ήρε την αθωωτική του απόφαση για τον Μεχμέτ Αγάρ. Ο Αγάρ θα δικαστεί ξανά για 18 ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Ελπίζω να υπάρχει ανάμεσά τους και η δολοφονία του Κουτλού Ανταλί. Το δεύτερο είναι το εξής: Συνελήφθη και ο αδελφός του Σεντάτ Πεκέρ για τον οποίο είπε ότι του είχε ανατεθεί αποστολή για τον Κουτλού Ανταλί. Τώρα να υποβάλουμε το ουσιαστικό ερώτημα: Μήπως όλα αυτά είναι σκευωρία του Ταγίπ Έρντογαν; Μήπως έτσι προσπαθεί να απαλλαχτεί από μερικούς «επικίνδυνους» άνδρες που βρίσκονται στον περίγυρό του και θέλει να απαλλαχτεί απ’ αυτούς; Μήπως χρησιμοποιεί τον Σεντάτ Πεκέρ γι’ αυτό; Ο Ταγίπ Έρντογαν δεν θέλει κανέναν πιο ισχυρό από τον ίδιο γύρω του. Αλλά πρόσφατα έγινε σχεδόν παιχνίδι της μαφίας.

Όσον αφορά εμάς, αυτή τη στιγμή είναι γενικός διευθυντής της Αστυνομίας είναι ο αξιωματικός Αχμέτ Σογιαλάν, ο οποίος διεξήγαγε την έρευνα της δολοφονίας του Κουτλού Ανταλί και έδωσε κατάθεση στο ΕΔΑΔ στο Λήδρα Πάλας. Μήπως δεν χρωστά μια δήλωση και απολογία στην Τ/Μ κοινότητά μας μετά από αυτές τις αλήθειες που μάθαμε τώρα;

Σημειώσεις.

1.Ο ρόλος της Τουρκικής ΜΙΤ στις δολοφονίες αντιφρονούντων Κ/Μ  και Ελλήνων της Κύπρου.

Κατά παρόμοιο τρόπο δολοφονήθηκε από ΜΙΤ, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης, μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα, το δολοφονικό όπλο ήταν ΟΥΖΙ. Ένα όπλο,  που δεν κατέχει ούτε η Εθνοφρουρά, ούτε η ΚΥΠ της Κ.Δ., αλλά το χρησιμοποιεί η ΜΙΤ για δολοφονίες.

Η άγρια δολοφονία έξω από το σπίτι του

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 1994, ο Θεόφιλος έγραψε και παρέδωσε σε Κόυρδο δημοσιογράφο άρθρο του με την ευκαιρία της γιορτής του «Νεβρόζ» η οποία είναι ταυτισμένη με την εξέγερση των Κούρδων κατά της Τουρκίας.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε την επόμενη μέρα στην εφημερίδα «Χαραυγή» της Λευκωσίας, ωστόσο, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δεν πρόλαβε να το δει δημοσιευμένο. Λίγες ώρες νωρίτερα έπεφτε νεκρός από τα πυρά των δολοφόνων  του, που τον παρακολουθούσαν  επί  πολλές ώρες και τον εκτέλεσαν  όταν ο αγωνιστής έφτασε στο σπίτι του στην οδό Θουκυδίδου της Αγλαντζιάς στη Λευκωσία.

Οι δολοφόνοι  τον πυροβόλησαν εξ επαφής με ριπή από αυτόματο όπλο ΟΥΖΙ των 9 χιλιοστών. 

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του στυγερού εγκλήματος ένα τεύχος του περιοδικού «Φωνή του Κουρδιστάν», ενώ στα χέρια του κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του. Λίγες ώρες νωρίτερα ο Γεωργιάδης είχε παραλάβει από το αεροδρόμιο της Λάρνακας τον Γιάτο Ρός, απεσταλμένο του Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν, τον οποίο είχε αφήσει στα γραφεία της Επιτροπής στην οδό Δοϊράνης στη Λευκωσία.

Οι δράστες του εγκλήματος και ο σκοτεινός ρόλος της MIT

Η  ΜΙΤ, σε συνεργασία με την τουρκική παρακρατική ομάδα του Αμπντουλάχ Τσατλί, ήρθε σε επαφή με τον με τον Χασάν Ζορτί, γνωστό ΤΚ λαθρέμπορο με το ψευδώνυμο «Σκόρδος», ο οποίος δραστηριοποιούνταν στην κατεχόμενη Κύπρο. Ο Ζορτί είχε καλές σχέσεις και διατηρούσε στενές επαφές με ανθρώπους του υποκόσμου.

Οι Τούρκοι πράκτορες έδωσαν στον «Σκόρδο» 4.000 κυπριακές λίρες σε μετρητά  και τέσσερα κιλά ηρωίνης, προκειμένου να στρατολογήσει επαγγελματίες δολοφόνους. Η πρώτη επαφή του Ζορντί έγινε στη Λεμεσό όπου είχε μια επαφή με έναν ελληνοκύπριο λαθρέμπορο. Αυτός αρνήθηκε να αναλάβει το συμβόλαιο θανάτου και ενημέρωσε τις διωκτικές αρχές. Παρά την καταγγελία αλλά και τις αναφορές του ίδιου του Γεωργιάδη πως είναι αποδέκτης απειλών για τη ζωή του, η κυπριακή αστυνομία δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία.

2. Τα οδοφράγματα όταν δολοφονήθηκε ο Κουτλού Ανταλί το 1996, δεν είχαν καν ανοίξει και κανείς Ελληνοκύπριος δεν κυκλοφορούσε στην κατεχόμενη Β. Κύπρο!

Τα οδοφράγματα σταδιακά άρχισαν να ανοίγουν στις 23 Απριλίου 2003 όταν οι κατοχικές αρχές προχώρησαν μονομερώς στη μερική άρση των απαγορεύσεων στην ελεύθερη διακίνηση, δημιουργήθηκε ένα πανηγυρικό κλίμα και πολλοί έσπευσαν να το παραλληλίσουν με την πτώση του τείχους του Βερολίνου.  Η σύγκριση όμως ήταν άστοχη. Ενώ στην περίπτωση της Γερμανίας η πτώση του τείχους σηματοδοτούσε την αποκατάσταση της ενότητας της χώρας, στην Κύπρο εκ των πραγμάτων ισχυροποιήθηκε το κατοχικό καθεστώς οικονομικά, κοινωνικά αλλά και πολιτικά. Η κίνηση Ντενκτάς, σε συνεργασία με την Άγκυρα, αποσκοπούσε αφ’ ενός στην εκτόνωση της πίεσης έναντι του κατοχικού καθεστώτος και αφ’ ετέρου στη δημιουργία θετικών εντυπώσεων διεθνώς, αλλά κυρίως για συμφεροντολογικούς λόγους, αφού οι ΕΚ «τουρίστες» θα άφηναν συνάλλαγμα δις στο ΤΚ καθεστώς, το οποίο ήταν σε οικτρή οικονομική κατάσταση… Και το πέτυχε ….

3. Η υπόθεση Κουτλού Ανταλί, αλλά και άλλων μετριοπαθών ΤΚ, από το ΤΚ καθεστώς και την Τουρκική ΜΙΤ, που αποδώθηκαν  σε Ελληνοκυπρίους, θυμίζει την δολοφονία τουρκικής οικογένειας, από σύζυγο και πατέρα Τούρκο αξιωματικό που ψευδέστατα και γκαιμπελικά και πάλι οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι την διέπραξαν Ελληνοκύπριοι! Το σπίτι που διεπράχθη η απεχθής δολοφονία το έχουν μετατρέψει σε Μουσείο βαρβαρότητας των Ελλήνων … και δεν εξήγησαν ποτέ, ότι το σπίτι αυτό βρίσκεται περί τα 7 χλμ μακράν της γραμμής αντιπαράθεσης του 1963 και ποτέ δεν διεξήχθησαν μάχες εκεί. 

Αν και οι Ελληνοκύπριοι έκαναν κάποιο Μουσείο για την βαρβαρότητα και εγκλήματα των Τούρκων ( και πολύ κακώς μέχρι σήμερα δεν προχωρήσαμε και εμείς να φτιάξουμε ένα μουσείο) θα χρειαζόταν ουρανοξύστης!


Κατακρεουργημένη η Τουρκική οικογένεια στην μπανιέρα, από τα χέρια του ίδιου του *Τούρκου στρατιωτικού πατέρα και συζύγου.... Μέχρι σήμερα οι Τούρκοι συντηρούν αυτή την πλαστή Γκαιμπελική ιστορία και θα την παρουσιάσουν και στο νέο τους προπαγανδιστικό «ντοκιμαντέρ» με άλλα ψεύδη, ως έγκλημα των Ελληνοκυπρίων το 1963..  

Αναφέρεται ψευδώς από τους Τούρκους ότι τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» το 1963 και όταν οι πάνοπλοι ΤΚ εξτρεμιστές της τρομοκρατικής ΤΜΤ, επιτέθηκαν πρώτοι κατά αμάχων ειδικά στα άοπλα Β. προάστια, Ομορφίτα, Β. Πόλο, Καϊμακλί, της Λευκωσίας, οι Ελληνοκύπριοι εθελοντές ηρωϊκοί υπερασπιστές «διέπραξαν» ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα σφάζοντας δήθεν, μια ΤΚ μητέρα και τα τρία ανήλικα της παιδιά στο … κέντρο της ΤΚ Λευκωσίας στις 24 Δεκεμβρίου 1963, όταν οι Τούρκοι ήδη έκαναν επιθέσεις κατέσφαζαν αμάχους και οι *άοπλοι Ελληνοκύπριοι ακόμη δεν είχαν ετοιμασθεί καν για την άμυνα τους και δεν είχαν προχωρήσει με τις ηρωικές νικηφόρες αντεπιθέσεις τους, που έσωσαν εκατοντάδες ΕΚ γυναικόπαιδα από σφαγές… και κατατρόπωσαν τους πάνοπλους Τούρκους εξτρεμιστές …

 *Το έγκλημα είχε διαπράξει ο Τούρκος ταγματάρχης Νιχάτ Ιλχάν, που υπηρετούσε στην ΤΟΥΡ.ΔΥ.Κ. (Τουρκική Δύναμη Κύπρου), με θύματα την σύζυγο του και τα παιδιά του, λόγω εξωσυζυγικών του σχέσεων. Το σπίτι του (όπου έγινε το έγκλημα) βρισκόταν στο κέντρο της τουρκικής συνοικίας, όπου ποτέ δεν έφτασε οποιοδήποτε τμήμα των ελληνοκυπριακών δυνάμεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ,  ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Ίδετε  



Τα αιματηρά Χριστούγεννα 1963 - Simerini - Sigmalive

https://simerini.sigmalive.com › article



«Ματωμένα Χριστουγέννα» 1963 & η αεναώς ... - Simerini

https://simerini.sigmalive.com › article



Γκαίμπελς: Η προπαγάνδα είναι σαν την τέχνη - Δεν ... - olympia

https://www.olympia.gr › apopsi › g..



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ... - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

http://koukfamily.blogspot.com › blo...

Αυτά τα ολίγα για τα εγκλήματα των Τούρκων, που σήμερα ζητούν και τα ρέστα αντί να απολογούνται για τα ασύστολα γκαιμπελικά τους ψεύδη  και να αισχύνονται για τις σφαγές και γενοκτονίες, που έχουν διαπράξει ανά τους αιώνες ….. «Αντί να τρίζει το αμάξι, τρίζει ο αμαξηλάτης! Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά.»

«Η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο» Ν. Σαρρής

Επιμέλεια αποσπασματικής έρευνας από Αντώνη Αντωνά. www.ledrastory.com