6 Μαρ 2021

Επιχείρηση «Ειρήνη»: Οι Τούρκοι αρνήθηκαν για δεύτερη φορά έλεγχο σε πλοίο με προορισμό τη Λιβύη


Δεν θα έπρεπε να λέγεται "Επιχείρηση Ειρήνη", αλλά "Επιχείρηση Ευρω- κότα"
γιατί η ΕΕ  συμπεριφέρεται σαν...κότα απέναντι στη Τουρκία!
Juan

«Τα πολεμικά πλοία της ΕΕ ήθελαν να διενεργήσουν έρευνα σε δύο φορτηγά πλοία με σημαία Τουρκίας, που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη, μετά την επιβίβασή τους στο Roseline-A που έγινε δίχως άδεια.


Η Γερμανία θα αυξήσει τις ναυτικές δυνάμεις στη Μεσόγειο

Η Γερμανία αποφάσισε να στείλει ένα νέο πολεμικό πλοίο με 220 άτομα πλήρωμα στην περιοχή μετά την απόρριψη, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.
Οι..."Ευρω-κότες"

Η Μεσογειακή Ναυτική Δύναμη «Ειρήνη» /’Irini’- (EUNAVFOR MED), η οποία ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον έλεγχο του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, επεδίωξε να διερευνήσει δύο πλοία με τουρκική σημαία.

Αυτές οι δύο πρωτοβουλίες, που έγιναν την Κυριακή και τη Δευτέρα,
συνάντησαν, όμως, την απόρριψη της Άγκυρας, καθώς τα πλοία μετέφεραν τρόφιμα και ξηρό φορτίο. Η Γερμανία μετά από αυτό θα ενισχύσει την παρουσία της στην περιοχή...!

Η ένταση του Νοεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι το Νοέμβριο, οι Γερμανοί στρατιώτες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο ξηρού φορτίου του «Roselina A», είδαν ότι υπήρχαν μόνο βαφές και τρόφιμα κατά την έρευνα. Είχαν τότε απομακρυνθεί από το πλοίο μετά την αντίδραση της Άγκυρας. Με εντολή Έλληνα διοικητή, η γερμανική φρεγάτα Hamburg παρενέβη στο τουρκικό πλοίο. Αυτό το γεγονός δημιούργησε μεγάλη ένταση μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Αυτή τη φορά, τα πολεμικά πλοίο της ΕΕ δεν είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τα δύο τουρκικά πλοία ξηρού φορτίου.

«Θέλουν να ελέγχουν όλα τα πλοία»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ελέγχει τη Μεσόγειο με τον κωδικό «Ειρήνη» για την παραβίαση του εμπάργκο στη Λιβύη, απαιτεί να ελέγχει τα πλοία όλων των χωρών που έχουν προορισμό τη Λιβύη. Ωστόσο, εναπόκειται στις χώρες να αποφασίσουν εάν θα πραγματοποιηθούν έρευνες σε εμπορικά πλοία, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Sözcü
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος