9.2.21

Γιατί δεν χορηγείται στους ασθενείς κοροναϊού η Ιβερμεκτίνη, που μειώνει τους θανάτους; Μήπως γιατί κάνει 1,5 δολάριο;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea

Πληθαίνουν οι ερευνητικές εργασίες που αποδεικνύουν ότι η ιβερμεκτίνη είναι πολύ αποτελεσματική στην μείωση του κινδύνου θανάτου από κοροναϊό κατά 80% και στην συντόμευση κατά το ήμισυ της αποθεραπείας ασθενών.  Πριν λίγο καιρό  ο γιατρός Pierre Kory, ζήτησε από την Αμερικανική γερουσία, να δοθεί το φάρμακο Ivermectin (Ιβερμεκτίνη).  Δείτε το συγκλονιστικό video νε την ομιλία του στο κάτω μέρος της παρούσης αναρτήσεως.

Νέα μελέτη με επικεφαλής καθηγητή ιολόγο από το Λίβερπουλ έδειξε πως η ιβερμεκτίνη μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες θανάτου για ασθενείς με Covid και να «κόψει» στο μισό τον χρόνο ανάρρωσης - Αμφιβολίες από άλλους επιστήμονες με βάση το ιστορικό ουσιών όπως η υδροξυχλωροκίνη

Ένα φτηνό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των ψειρών, θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid έως και 80%, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η ιβερμεκτίνη, ένα φάρμακο που χορηγείται με ιατρική συνταγή για την αντιμετώπιση τύπων παρασιτικών λοιμώξεων και μπορεί να κοστίσει μόλις 1,5 λίρες για μια σειρά θεραπείας, βρέθηκε επίσης ότι μειώνει κατά το ήμισυ τον χρόνο που χρειάστηκαν οι ασθενείς με Covid για να αναρρώσουν.

Ο Δρ Andrew Hill, ιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, ισχυρίστηκε ότι το φάρμακο θα μπορούσε να είναι «καθοριστικό» στη μάχη κατά του ιού.
Ωστόσο, άλλοι επιστήμονες εξέφρασαν δυσπιστία για το εύρημα, λέγοντας ότι θα χρειαστούν περισσότερα δεδομένα, ώστε η ιβερμεκτίνη να χρησιμοποιηθεί ως πιθανή θεραπεία για την Covid-19. Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμαναν ότι άλλα φάρμακα, όπως η υδροξυχλωροκίνη και η τοσιλιζουμάμπη, άφησαν υποσχέσεις στις πρώτες δοκιμές, ωστόσο αποδείχτηκε αργότερα πως δεν είχαν κανένα όφελος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Οι επιστήμονες που ερευνούν τη επίδραση του συγκεκριμένου φαρμάκου, πιστεύουν ότι πετυχαίνει την παράλυση του ιού SARS-CoV-2 και, «κατακλύζοντας το νευρικό σύστημα», αποτρέπει την αναπαραγωγή του.

Σε διαφάνειες της έρευνας που δημοσιεύθηκαν πριν από την κυκλοφορία της, η οποία έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα, οι επιστήμονες συνδύασαν αποτελέσματα από 11 δοκιμές του φαρμάκου που αφορούσαν περισσότερους από 1.400 ασθενείς.

Αυτές αποκάλυψαν πως μόνο οκτώ ασθενείς Covid-19 από τους 573 που έλαβαν το φάρμακο, πέθαναν, σε σύγκριση με τους 44 από τους 510 που έλαβαν placebo.

Ακόμη, ο χρόνος που χρειάστηκε για την απαλλαγή των ασθενών από τα συμπτώματα του ιού ήταν επίσης ταχύτερος όταν ελήφθη η ιβερμεκτίνη.
Συγκεκριμένα, σε μια δοκιμή που έγινε στην Αίγυπτο, 100 ασθενείς με ήπια συμπτώματα «εξάλειψαν» τον ιό μέσα σε πέντε ημέρες, κατά μέσο όρο, όταν έλαβαν το φάρμακο. Την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος ανάρρωσης ήταν 10 ημέρες για 100 ασθενείς που δεν έλαβαν το φάρμακο.

Επιπλέον, σε 100 ασθενείς που είχαν σοβαρά συμπτώματα, κατάφεραν να απαλλαχθούν από την Covid εντός έξι ημερών απο όταν έλαβαν το φάρμακο, κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τις 12 ημέρες για τους 100 ασθενείς που δεν το έλαβαν.

Κυκλοφορεί  από το 1981 (και στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους και είναι πάρα πολύ φθηνό σε σχέση με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Ο εφευρέτης του το 2015 πήρε το Nobel.

Η ιβερμεκτίνη (ivermectin) είναι μέλος της κατηγορίας αβερμεκτίνης και έχει υψηλή συγγένεια με διαύλους χλωριούχου γλουταμικού που είναι παρόντες σε ασπόνδυλα νευρικά και μυϊκά κύτταρα. Με την πρόσδεσή του σε αυτούς τους διαύλους, προάγει την αύξηση της διαπερατότητας μεμβράνης για τα ιόντα χλωρίου, οδηγώντας σε υπερπόλωση του νευρικού ή μυϊκού κυττάρου, με αποτέλεσμα νευρομυϊκή παράλυση που μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ορισμένων παρασίτων.

Υπάρχουν χιλιάδες μελέτες για την θαυματουργή του δράση. Σημαντικό είναι ότι όποιος το λάβει, δεν αρρωσταίνει καν.
Αποκαλύφτηκε ότι οι γιατροί από τον Μάιο ζητούν από τον FDA να επιτρέψει την χρήση στην αντιμετώπιση του covid 19!

Μήπως δεν παίρνει το πράσινο φως για να δίδεται σε ασθενείς με κοροναϊό γιατί κάνει μόλις 1,5 δολάρια και  τα μεν μονοκλωνικά αντισώματα κάνουν 1500 δολάρια τα δε εμβόλια είναι επενδύσεις δισεκατομμυρίων;

https://medlabgr.blogspot.com/

Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/01/skandalo-apotelei-i-mi-egkrisi-enos-pamfthinou-farmakou-yparchei-kai-stin-ellada-pou-meionei-ton-kindyno-thanatou-apo-koronaio-kata-80.html#ixzz6m0RXvWfL