Να τους στείλετε από εκεί που ήλθαν.Τι περιμένετε; ΑΛΕΞ |
«Αντάρτικο» Αφγανών στην Λέσβο οι οποίοι αρνούνται να μπουν στο νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ. Όπως αναφέρεται οι Αφγανοί, οι οποίοι είναι σχεδόν κράτος εν κράτει στη Λέσβο, αφού είναι η πολυπληθέστερη ομάδα αλλοδαπών και μετά τον τριπλό εμπρησμό στο ΚΥΤ της Μόριας, τώρα θέλουν να αποχωρήσουν άμεσα από το νησί με προορισμό, την ...Αθήνα!!!
Είναι άγνωστο πως οι Αρχές θα επιτύχουν τη μεταφορά τους στο νέο καταυλισμό, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πιεζόμενη από την κατάσταση θα προχωρήσει σε επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, ώστε να απομακρυνθεί σημαντικό μέρος του πληθυσμού των αλλοδαπών από την Λέσβο.
Το αδιέξοδο όμως παραμένει έστω και με αυτούς του ελάχιστους που θα κριθεί ότι δεν δικαιούνται άσυλο. Πως και πότε θα απελαθούν και εάν απελαθούν γενικώς;
Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό FOCUS αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της μεταφοράς αλλοδαπών σε ακατοίκητα νησιά.
Το δημοσίευμα του περιοδικού είναι: «’Αυστραλιανό μοντέλο’: Οι "πρόσφυγες" της Μόριας απειλούνται με μετεγκατάσταση σε ένα νησί με κακή φήμη».
Μάλιστα, το περιοδικό θυμίζει ότι την συγκεκριμένη λύση είχε αφήσει ανοιχτή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τον περασμένο Μάρτιο, ερωτηθείς σχετικά, είχε πει ότι «όλα είναι πάνω στο τραπέζι».
Το Focus αναφέρεται και στην περίπτωση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Μόλις προχθές ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε ότι:
«έχει έρθει η ώρα να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά ή σε υπεράκτιες πλατφόρμες».
Θυμίζει, δε, ότι τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Βολουδάκης είχε παρουσιάσει το «σχέδιό» του σε Γερμανούς βουλευτές. ‘Όπως είχε πει ο Thorsten Frei και Marian Wendt, του CDU εμφανίστηκαν ενθουσιασμένοι με την πρόταση. Και ότι τον διαβεβαίωσαν ότι θα είχε την έγκριση μεγάλου μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης. Προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο στρατόπεδο με κονδύλια της ΕΕ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
Μετά από πολλές πυρκαγιές, το στρατόπεδο προσφύγων της Μόρια καταστράφηκε. Πού να τώρα με τους χιλιάδες ανθρώπους; Στο βραχώδες νησί της Μακρόνησου; Αυτό έχει ένα σκληρό παρελθόν.
Τι να κάνω με τους άστεγους πρόσφυγες από τη Μόρια; Το στρατόπεδο έχει καταστραφεί. Οι τοπικοί πολιτικοί και πολλοί πολίτες του νησιού δεν θέλουν να επιτρέψουν μια νέα Μόρια. Οι αλλοδαποί δεν το θέλουν ούτε αυτό. Ακόμη και πολλοί Έλληνες, που είναι πιο ανοιχτοί σε αλλοδαποί, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να χτιστεί νέο ΚΥΤ στη Λέσβο. Απαιτούν... διαμονή στην ηπειρωτική χώρα σε αξιοπρεπή καταλύματα!!!
Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας απέκλεισε κατηγορηματικά για άλλη μια φορά την πιθανότητα να μεταφερθούν οι αλλοδαποί από την Μοριά στην ηπειρωτική χώρα την Πέμπτη. Αλλά πού πρέπει να πάνε;
Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ελληνικό στρατόπεδο προσφύγων Μόρια στο νησί της Λέσβου, η συζήτηση για την είσοδο των προσφύγων αυξάνει ξανά την ταχύτητα.
Για μήνες υπάρχουν αυξανόμενες φωνές μέσα στο κυβερνών κόμμα Νέα Δημοκρατία που έχουν προτείνει ένα «αυστραλιανό μοντέλο» για την Ελλάδα. Τώρα γίνονται πιο δυνατά ξανά. Γίνεται λόγος για «βραχώδη νησιά» ή «ακατοίκητα νησιά του δυτικού Αιγαίου κοντά στην ηπειρωτική χώρα», τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός μεγάλου, απομονωμένου καταυλισμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η πρόταση αυτή εξετάστηκε σοβαρά στις 27 Φεβρουαρίου σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 5 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέτσας επιβεβαίωσε ότι η λύση του βραχώδους νησιού ήταν δυνατή.
pronews.gr/
Αν δεν τους αρέσει, να μεταφερθούν πίσω στις πατρίδες τους, εκεί όπου ανήκουν.
ΑΛΕΞ