8.5.20

Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι: ''Επιθετικές κινήσεις από την Αθήνα-Ελληνική λίμνη το Αιγαίο''

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα του κλάδου ελαίας αλλά του φραγγελίου .
Juan

'Ουρλιάζουν'' τα τουρκικά ΜΜΕ
Προβληματισμός επικρατεί στην Άγκυρα με τις ενισχύσεις που έρχονται συνεχώς στην χώρα μας.

Η Αθήνα αποφάσισε να δημιουργήσει πλέον ένα ''τείχος'' στο Αιγαίο, με σκοπό να διαλύσει τα σχέδια του Ερντογάν. Αυτό θά γίνει μόνο με νέες ενισχύσεις και επιτέλους η Αθήνα μετά από χρόνια ξύπνησε!

Οι ΕΔ βρίσκονται σε ετοιμότητα και με τις πρόσφατες και μελλοντικές προσθήκες, το έργο των Ελλήνων κομμάντος θα είναι πιο εύκολο. Αρχικά η χώρα μας αγόρασε σκάφη για το Αιγαίο, ενώ ήρθαν και τα Ισραηλινά Heron.

Πρόσφατα προσθέσαμε τα νέα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών. Πρόκειται για τα νέα σκάφη MARK V από τους Αμερικανούς SEALS.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενισχύσει την ΠΑ και Πολεμικό Ναυτικό.

Οι Τούρκοι σε πολλά άρθρα τους δείχνουν πως αιφνιδιάζονται από τις τελευταίες κινήσεις. Όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα χθες, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με τον Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ενοικίαση αρκετών uav IAI Heron για τη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων. Η είδηση μεταδόθηκε από διάφορα διεθνή ΜΜΕ, ενώ σχετική ανακοίνωσε έκανε και η ισραλινή εταιρία Israeli Aerospace Industries που προμηθεύει τα drone.


H συμφωνία υπογράφηκε ηλεκτρονικά -λόγω της πανδημίας του κορονοϊού- από τον Γενικό Διευθυντή του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας, Udi Adam, και τον Γενικό Διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και επενδύσεων, αντιπτέραρχο ε.α. Θεόδωρο Λάγιο. Tο σύστημα Heron νοικιάζεται από την Ελλάδα για τρία χρόνια, με την προοπτική της αγοράς του στην συνέχεια.

Τα ισραηλινά Heron αποτελούν απάντηση στην ανάπτυξη τουρκικών drones στον Έβρο και το Αιγαίο. Τα Heron μπορούν να εκτελέσουν αποστολές σε απόσταση μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα από τη βάση τους. σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία η λειτουργική διαμόρφωση του συστήματος Heron αποτελείται από ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης και από ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα με δυνατότητες λειτουργίας τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα κι ένα πακέτο "ηλεκτρονικής νοημοσύνης".

Εφοδιασμένο με επικοινωνίες μέσω δορυφόρου, το Heron προσφέρει εκτεταμένη επιχειρησιακή αντοχή σε ένα μεγάλο εύρος σεναρίων, όπως η επιτήρηση, η φύλαξη συνόρων, η έρευνα και διάσωση, η διαχείριση καταστροφών κλπ.

Την ίδια στιγμή, καθηγητές πανεπιστημίων, ΜΜΕ και πρώην ναύαρχοι, πιέζουν για σύγκρουση στο Αιγαίο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καθηγητή  Hüseyin Işıksal, όπου ανέφερε πως το Αιγαίο και η Α. Μεσόγειος είναι ελληνική λίμνη και πως η Τουρκία θα πρέπει να αντιδράσει.
https://www.enoplos.gr/