9.4.20

ην ώρα που οι Έλληνες βρίσκονται σε καραντίνα και τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στο twitter φαίνεται πως μουσουλμάνοι όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά προσεύχονται και στον Αλλάχ! Στο πρώτο βίντεο, φαίνονται μουσουλμάνοι να κάνουν προσευχή στη μέση του δρόμου, ενώ από δίπλα τους περνάνε αστυνομικοί. Σε άλλα στιγμιότυπα βλέπουμε αλλοδαπούς να μπαίνουν στα λεωφορεία, ενώ σε βίντεο από την Κομοτηνή, φαίνεται πως γίνονται, ή γίνονταν λειτουργίες σε τζαμιά! While Greece is under quarantine because of COVID19, muslims are publicly performing the Izaan prayer at night."Izaan" means “submission”, “obedience”, “acceptance”. pic.twitter.com/sEkFLEPcW2 — The Duke (@john_wayne_gr) April 8, 2020 Ίδιες εικόνες και στην Ολλανδία. Σύμφωνα με το ΦΕΚ αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας (κάθε είδους και κάθε νομικού, κανονικού και εν γένει θρησκευτικού καθεστώτος ναών και παρεκκλησίων, ευκτηρίων οίκων, τεμενών κ.λπ.) κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητάς τους, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και30.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στις σχετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Αν δεν αλλάξει κάτι, σε λίγο θα λέμε ότι ¨"Η Ευρωπαϊκή Ένωση, απέθανεν ΚΑΙ ετάφη"!
Juan
Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ παίρνει το μέρος της Γερμανίας και λέει «όχι» στην έκδοση ομολόγων με εγγύηση της ΕΕ.
 «Δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στα κορωνο-ομόλογα. Στην Ευρώπη, τα πράγματα πάντοτε χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο απ' ό,τι θα θέλαμε, αλλά βρίσκουμε πάντα μια λύση», είπε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Parisien».

Η ίδια πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλες μορφές αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Σε αυτές περιλαμβάνονται δαπάνες από τον κοινό προϋπολογισμό ή ένα ταμείο ανασυγκρότησης». 
«Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη. Μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης», τόνισε επίσης σε άρθρο της στην ιταλική εφημερίδα "Il Sole 24 Ore". 
«Επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να υπάρξει γενική διαγραφή των χρεών», δήλωσε η πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter.
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Τώρα πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία. Αργότερα θα εξετάσουμε πώς θα εξοφληθούν τα χρέη και πώς θα διαχειριστούμε τα δημόσια οικονομικά πιο αποτελεσματικά».
Ο προκάτοχός της στην ηγεσία της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι, έκανε λόγο τον Μάρτιο για διαγραφή του χρέους του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
pronews