«Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει για πάντα την Παγκόσμια Τάξη. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κορωνοϊό»
«Οι ΗΠΑ πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τις ασθένειες, ενώ ξεκινούν την επείγουσα εργασία σχεδιασμού για μια νέα εποχή.»
Παγκόσμια αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του γνωστού πρώην υπουργού Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος όπως θα διαβάσετε στο ακόλουθο άρθρο μας προτεοιμάζει για τα παγκόσμια τεκτενόμενα μετά την πανδημία...!
Πηγή: dailymail.co.uk
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση
«Η αποτυχία μπορεί να πυροδοτήσει αρνητικές εξελίξεις παγκοσμίως». Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ, 96 ετών, προειδοποιεί ότι ο κοροναϊός μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική καταστροφή για γενιές και λέει στις ΗΠΑ να «διαφυλάξουν τη φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη»
- Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε για την παγκόσμια οικονομική καταστροφή
- Έγραψε ένα άρθρο γνώμης για την Wall Street Journal την Παρασκευή, εκδίδοντας μια σκληρή διακήρυξη ότι «η αποτυχία θα μπορούσε να προκαλέσει στον κόσμο στη καταστροφικές εξελίξεις»,
- Ο 96χρονος πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει μια «σταθερή δουλειά στην αποφυγή άμεσης καταστροφής»,
- Λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν γρήγορα για να βρουν μια θεραπεία, βήμα για την ανοικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας και την προστασία της «φιλελεύθερης παγκόσμιας τάξης»,
- Ο Κίσινγκερ γράφει: «Ακόμα και οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τον ιό σε μια καθαρά εθνική προσπάθεια»,
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, προειδοποίησε ότι ο κορωναϊός μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα μπορούσε να διαρκέσει για γενιές αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Ο Κίσινγκερ, ο οποίος υπηρέτησε υπό τον Πρόεδρο Νίξον και τον Πρόεδρο Φορντ, έγραψε ένα νομοσχέδιο για την Wall Street Journal την Παρασκευή, εκδίδοντας μια σφοδρή διακήρυξη ότι «η αποτυχία θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια καταστροφή στον κόσμο».
Ο 96χρονος πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει «μια σταθερή δουλειά για την αποφυγή άμεσης καταστροφής», αλλά προσθέτει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εργαστούν αποτελεσματικά και με μεγάλη πρόοδο για να νικήσουν την ασθένεια, όχι μόνο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών, εμπιστοσύνη.
Ο Κίσινγκερ γράφει: «Όταν τελειώσει η πανδημία Covid-19, τα ιδρύματα πολλών χωρών θα θεωρηθούν ότι απέτυχαν. Το αν η απόφαση αυτή είναι αντικειμενικά δίκαιη είναι άνευ σημασίας. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος μετά τον κοροναϊό».
Λέει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εργαστούν γρήγορα για να βρουν μια θεραπεία, να βρουν το δρόμο για την ανοικοδόμηση της παγκόσμιας οικονομίας και να προστατεύσουν τη «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη», προσθέτοντας ότι «ούτε οι ΗΠΑ μπορούν σε μια καθαρά εθνική προσπάθεια να ξεπεράσουν τον ιό».
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, έχει προειδοποιήσει για την παγκόσμια οικονομική καταστροφή που θα μπορούσε να διαρκέσει για γενιές αν ο κοροναϊός δεν καταπολεμηθεί
Ο Κίσινγκερ αναγνωρίζει τις ελλείψεις, γράφοντας: «Τα ιατρικά εφόδια δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τα διαρκώς αυξανόμενα κύματα περιπτώσεων. Οι μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται στα πρόθυρα και πέρα από το να είναι συγκλονισμένοι.
«Η δοκιμή είναι ανεπαρκής για να εντοπίσει την έκταση της λοίμωξης, πολύ λιγότερο αντιστρέφοντας την εξάπλωσή της. Ένα επιτυχές εμβόλιο θα μπορούσε να είναι 12 έως 18 μήνες μακριά. '
Για να νικήσει τον ιό, ο Κίσινγκερ γράφει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν με τον υπόλοιπο κόσμο, λέγοντας ότι «οι ανάγκες της στιγμής πρέπει τελικά να συνδυαστούν με ένα παγκόσμιο όραμα και πρόγραμμα συνεργασίας».
Προσφέρει τρία βήματα που πρέπει να πάρουν οι ΗΠΑ προκειμένου να εργαστούν για την καταπολέμηση του κοροναϊού και στη συνέχεια για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, η πρώτη που βρίσκει θεραπεία ή θεραπεία για τον ιό.
Ο Κίσινγκερ πιστεύει ότι ο Λευκός Οίκος έχει κάνει «μια σταθερή δουλειά για την αποφυγή άμεσης καταστροφής», αλλά προσθέτει ότι οι κυβερνητικές ανάγκες πρέπει να λειτουργούν αποτελεσματικά και με μεγάλη πρόοδο για να νικήσουν την ασθένεια και όχι μόνο να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Αμερικανών αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου
Ο Κίσινγκερ γράφει: «Πρέπει να αναπτύξουμε νέες τεχνικές και τεχνολογίες για τον έλεγχο των λοιμώξεων και τα ανάλογα εμβόλια σε μεγάλους πληθυσμούς.
«Οι πόλεις, κράτη και περιφέρειες πρέπει να προετοιμαστούν με συνέπεια για να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τις πανδημίες μέσω της αποθήκευσης, του συνεταιριστικού προγραμματισμού και της εξερεύνησης στα σύνορα της επιστήμης».
Το επόμενο βήμα είναι να «επουλωθούν οι πληγές στην παγκόσμια οικονομία».
Επισημαίνει την οικονομική κρίση του 2008, λέγοντας ότι οι σημερινές συνθήκες είναι ακόμα πιο περίπλοκες - λόγω της παγκόσμιας κλίμακας του ιού, της παύσης λειτουργίας των σχολείων, των κωλοπτέρων εστιατορίων και των πρακτικών κοινωνικής απομάκρυνσης.
Ο Kissinger γράφει ότι πρέπει να αναπτυχθούν ειδικά προγράμματα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών εκείνων που πλήττονται περισσότερο από το κλείσιμο.
Τέλος, ο Κίσινγκερ γράφει ότι οι αρχές της φιλελεύθερης τάξης πρέπει να προστατευθούν, σημειώνοντας ότι μια διαφωτισμένη κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να παρέχει «ασφάλεια, τάξη, οικονομική ευημερία και δικαιοσύνη».
Γράφει: «Η πανδημία προκάλεσε έναν αναχρονισμό, μια αναβίωση της περιφραγμένης πόλης σε μια εποχή που η ευημερία εξαρτάται από το παγκόσμιο εμπόριο και την κίνηση των ανθρώπων.
«Οι δημοκρατίες του κόσμου πρέπει να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τις αξίες τους για τον Διαφωτισμό. Μια παγκόσμια υποχώρηση από την εξισορρόπηση της εξουσίας με τη νομιμότητα θα προκαλέσει την αποσύνθεση της κοινωνικής σύμβασης τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. '
Ποιός είναι ο Κίσινγκερ
Ο Κίσινγκερ έφυγε με τους γονείς του από τη ναζιστική Γερμανία το 1938 και εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη.
Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ με πτυχίο πολιτικών επιστημών το 1950, άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος σε διάφορα συμβούλια και κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου Επιχειρησιακής Έρευνας, του Οργανισμού Ελέγχου Όπλων και Αφοπλισμού και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στη δεκαετία του 1960 εργάστηκε για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού προεδρικού υποψηφίου Nelson Rockefeller ως σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του, αλλά μετέβη στο στρατόπεδο του Ρίτσαρντ Νίξον αφού κέρδισε το διορισμό του το 1968.
Όταν ο Νίξον κέρδισε, έκανε τον Κίσινγκερ τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας και αργότερα τον Υπουργό Εξωτερικών. Συνέχισε τη θέση όταν ο Gerald Ford έγινε πρόεδρος.
Ο Κίσινγκερ κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1973 μαζί με τον Le Duc του Βόρειου Βιετνάμ για τις προσπάθειές τους να διαπραγματευτούν μια ειρηνική διευθέτηση του πολέμου του Βιετνάμ.
https://ellinikiafipnisis.blogspot.com/