Προς ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, πλέον, εν όψει του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος Yγείας.
Eνα σύστημα το οποίο ήδη δοκιμάζει τα όριά του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πίεση σε αυτό.
Άλλωστε, ουδέποτε επί εποχής Μνημονίων και δραματικών οικονομικών περικοπών στο τομέα της Υγείας, φημιζόταν για την αποτελεσματικότητα και την αντοχή του το ελληνικό σύστημα Υγείας.
Πόσω μάλλον, σήμερα.
Ετσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο με τηλεδιασκέψεις θα ενημερώνει και για την κατάσταση τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά θα ζητήσει και την συναίνεσή τους σε περίπτωση που τελικά αποφασιστεί, απαγόρευση ή έτι δραστικότερος περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών, ανάλογη με αυτή την Κίνας ή και της Ιταλίας και της Ισπανίας, σήμερα.
Ειδικά στην επαρχία οι υποδομές για αντιμετώπιση μιας τέτοιες πανδημίας είναι ανύπαρκτες. Π.χ. η ευκολία με την οποία μεταδόθηκε στην Καστοριά και η αδυναμία του εκεί νοσοκομείου να προστατεύσει και τους ίδιους τους νοσηλευτές του (νοσούν επτά άτομα από το νοσοκομείο).
Αρχικά θα ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα (16/03) στις 6 το απόγευμα με βιντεοκλήση, προκειμένου να ενισχυθεί το μήνυμα προς τους πολίτες «Μένουμε σπίτι» και αντίστοιχα να τον ενημερώσει για τις κυβερνητικές προθέσεις.
Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Καλογήρου, είχε το απόγευμα της Κυριακής (15/03) τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Τι τρέμει η κυβέρνηση: Το να «κρασάρει» το σύστημα Υγείας και να μην μπορεί να παράσχει αυτό που πρέπει, όπως έγινε στην Βόρειο Ιταλία, όπου οι αντίστοιχες περικοπές που ξεκίνησαν από την εποχή του Μάριο Μόντι, διέλυσαν το ιταλικό σύστημα Υγείας, το οποίο τώρα κατέρρευσε.
Το αποτέλεσμα είναι οι νεκροί, κατ'αναλογία πληθυσμού, να ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη.
Για 24 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από την Κίνα (2.400% περισσότεροι οι Κινέζοι από τους Ιταλούς) να έχουν το 60% των νεκρών της Κίνας και ενώ στην ασιατική χώρα έχει κορυφώσει και τελειώνει η πανδημία, στην Ιταλία, ακόμα δεν έχει κορυφώσει.
Ολοι αναμένουν στην Ελλάδα να κορυφώσει περί το Πάσχα. Και αυτή την στιγμή νοσούν 3.000-5.000 που δεν το γνωρίζουν, όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.
Αυτοί, χωρίς να είναι ιδιαίτερα πολλοί, μπορεί, με τις καιρικές συνθήκες που θα είναι άσχημες το επόμενο διήμερο, να μολύνουν τετραπλάσιους και αυτοί τετραπλάσιους και πάει λέγοντας!
Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει το, έτσι ή αλλιώς ημιπαράλυτο, λόγω Μνημονίων, ελληνικό σύστημα Υγείας.
Αρα, αν και ο νυν αριθμός νοσούντων και νεκρών είναι από τα μικρότερα παγκοσμίως, η λύση που προκρίνεται, σίγουρα ξενίζει, σίγουρα είναι ακραία, σίγουρα είναι ερώτημα πώς θα τηρηθεί, αλλά θεωρείται ειλημμένη, αν μέχρι την Τετάρτη υπάρξει κάθετη αύξηση των κρουσμάτων.
Και η αιτιολογία θα είναι ότι «Οι Ελληνες δεν αυτοπειθαρχούν» και «Δεν αντιλαμβάνονται την ατομική τους ευθύνη». Εξ ου και τα σχετικά «πύρινα» ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ...
Hδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο λόγω κορονοϊού.
Το εν λόγω ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (16/03), θα γίνει αποδεκτό το αίτημα και θα κλείσουν οι εκκλησίες.
pronews