Άχαρο το αρθρογραφείν πολλές φορές. Ιδίως όταν είσαι αναγκασμένος, μέσα στην χαρά των άλλων, να υπενθυμίσεις δυσάρεστα πράγματα, όχι από "κακία", αλλά από αίσθημα δικαίου, καθήκοντος και αγάπης, σε έναν λαό και μια χώρα που την έχουν τυλίξει χειροπόδαρα Νόμοι, Μνημόνια, Συμφωνίες και την παραλύουν, την μειώνουν, την εξοντώνουν κανονικά και με τον "νόμο"!
Εκφράζοντας λοιπόν τα θερμά μας συγχαρητήρια στην κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την επιλογή της σαν νέας Προέδρου Δημοκρατίας, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από τις 17 Οκτωβρίου 2018, μετά από επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, δίκασε ανάμεσα σε άλλα και δυο κορυφαίες εθνικές υποθέσεις:
1. Την Συμφωνία των Πρεσπών, που επιβλήθηκε αντίθετα στην θέληση του λαού και την εθνική μας Ιστορία, Γεωγραφία, Εθνολογία, Γλωσσολογία, χωρίς να υπάρξει Δημοψήφισμα, όπως στο αντίδικο κράτος (το ΣτΕ ΔΕΝ την ακύρωσε)
2. Την επαναφορά των δώρων - επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας, που περικόπηκαν απαράδεκτα, εξοντώνοντας οικονομικά τον ελληνικό λαό, τις οικογένειες, αλλά και την οικονομία (το ΣτΕ ΔΕΝ τα επανέφερε και ας ήταν μόλις 1.000 ευρώ συνολικά τον χρόνο - ΣτΕ 1307-1316/2019 Επιδόματα εορτών και αδείας των δημοσίων υπαλλήλων - δείτε εδώ).
ΣτΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ειδικότερα, με τις αποφάσεις 2615-6/2018 της Ολομέλειας του ΣτΕ (Πρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου) απορρίφθηκαν ως απαράδεκτες οι αιτήσεις των προσφευγόντων (ΠΟΠΣΜ, Παμμακεδονικών κλπ) για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις επιστολές ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με την αιτιολογία ότι οι σχετικές πράξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είχαν "κυβερνητικό χαρακτήρα" και "δεν ήταν υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας" (δείτε εδώ, εδώ και εδώ)...
Η Πρόεδρος θα μπορούσε τότε να γράψει Ιστορία, αλλά μάλλον άφησε την Ιστορία να γράψει για αυτήν...
Έστω και εκ των υστέρων, θα μπορούσε να ρίξει όμως μια ματιά στην τεκμηριωμένη "Ακυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών" που εξέδωσε το Μακεδονικό Κόμμα, και ιδίως στον απολύτως δεσμευτικό - ακυρωτικό όρο του θετικού και έγκυρου Δημοψηφίσματος στα Σκόπια (εδώ και εδώ)
Το πιο ανήκουστο και για "ρεκόρ Γκίνες" άξιο πάντως είναι, ότι το ΣτΕ δέχθηκε στο τέλος του άρθρου 7 του σκεπτικού του και παρότι η Συμφωνία δεν είχε ακόμη τότε ψηφιστεί από την Βουλή (1) πως "όλα τα όργανα της ελληνικής πολιτείας οφείλουν να απέχουν από ενέργειες οι οποίες αντιβαίνουν στο περιεχόμενο της συμφωνίας"! Και άρα, να αναρωτηθούμε, στα όργανα αυτά υπαγόταν και το ΣτΕ; Δεσμευόταν πριν δεσμευτεί η Βουλή; Πριν καν γίνει Νόμος του Κράτους η Συμφωνία; Και ενώ υπήρχε άκυρο - άρα όχι θετικό - Δημοψήφισμα στα Σκόπια, όρος απαράβατος για τη συνέχιση, την κύρωση και την εφαρμογή της Συμφωνίας; Είναι δυνατόν;
Η σεβαστή Πρόεδρος εκείνης της Ολομέλειας γίνεται τώρα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που ΔΕΝ την άφησαν όμως να εκδηλωθεί με Δημοψήφισμα! ΔΕΝ την άφησαν να είναι καν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Και με την ευκαιρία, στην μνήμη μας έρχονται δύο ανυπέρβλητες εθνικές και δικαστικές μορφές της χώρας, που όλοι ξεχνούμε, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν φάρο φωτεινό στις σκέψεις και αποφάσεις όλων: τους μεγίστους Έλληνες Δικαστές Γεώργιο Τερτσέτη και Αναστάσιο Πολυζωίδη, τους οποίους αφού η "Τρόικα" - Αντιβασιλεία της εποχής, τρομοκράτησε, απείλησε, προπηλάκισε, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να καταδικάσουν σε θάνατο τον Κολοκοτρώνη και ΔΕΝ αποφάνθηκαν πως δεν είχαν τάχα το δικαίωμα της ακύρωσης της άθλιας ποινής!
Αναστάσιος Πολυζωίδης από το Μελένοικο - Γεώργιος Τερτσέτης από τη Ζάκυνθο |
Ίσως και γι΄ αυτό δεν έγιναν ποτέ "Πρόεδροι Δημοκρατίας"... Αλλά αντίθετα, οδηγήθηκαν από τους Βαυαρούς τυράννους σε Δίκη! Στην ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ!
Παρομοίως, η σεβαστή κυρία Πρόεδρος, αν θέλει να περάσει στην Ιστορία, ας αρνηθεί εδώ και τώρα την θέση της Προέδρου Δημοκρατίας, ξέροντας πως θα την βάλουν να ονομάζει "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" τα Σκόπια και να επισκέπτεται μεθαύριο το κρατίδιο των πλαστογράφων ή να υποδέχεται στην Ελλάδα τον Πρόεδρο ή τον Πρωθυπουργό της "Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"! Κάνοντας τους Έλληνες να δακρύσουν! Από παράπονο, από πόνο, από αδικαίωτη δικαιοσύνη...
Μπορεί. Το έχει το κουράγιο. Το απέδειξε όταν αρνήθηκε να κατεβάσει από την δικαστική αίθουσα την εικόνα του Χριστού, όπως απαιτούσαν οι άθεοι... Ας το κάνει! Σπάνια η ιστορία μάς δίνει την μεγάλη πένα και το χρυσό στεφάνι της...
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ
https://www.noiazomai.gr/