30.11.19

Κ. Αϊβαλιώτης: ” Ο Κρις Σπύρου ο καταλληλότερος για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας”


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Αθήνα.– Με άρθρο του στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές του από το ΑΡΤ (Σάβατο-Κυριακή, 23 και 24 Νοεμβρίου 2019) ο τ. βουλευτής Β΄Αθηνών (ΛΑΟΣ), Οικονομολόγος, Κωστής Αϊβαλιώτης τοποθετείται στο (πρόωρα) αρξάμενο ζήτημα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Αϊβαλιώτης, προσπερνώντας τα διάφορα ονόματα που ακούγουνται ως πιθανές υποψηφιότητες,  προτείνει τον γνωστόν ελληνοαμερικανό πολιτικό ηγέτη Κρις Σπύρου για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  χαρακτηρίζοντας μία ενδεχόμενη εκλογή του, ως ” υπερπολύτιμη για την χώρα μας”.

Ο κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.
Μία δεύτερη επιλογή του κ. Αϊβαλίώτη είναι ο Αντώνης Ρουπακιώτης, τέως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Συγκεκριμένα,  το άρθρο του κ. Αϊβαλιώτη, με τίτλο “Ας πούμε την αλήθεια : Ο Κρις Σπύρου και ο Aντώνης  Ρουπακιώτης   οι  καταλληλότεροι για την θέση του ΠτΔ”, που δημοσιεύθηκε στην “Ελεύθερη Ώρα”έχει ως εξής:
<<Ακούμε ως πιθανή Πρόεδρο την …Δαμανάκη(!), για 2η θητεία Παυλόπουλου, για Σαμαρά, Σημίτη, Διαμαντοπούλου, Παπαδήμο, στο βάθος για  Κώστα Καραμανλή κλπ . Με όσα πάντως κάνει ο Σαμαράς και οι γύρω του  απλώς εδραιώνεται κι άλλο η θέση του Π. Παυλόπουλου, ενός μέτριου, κατά τη γνώμη μου, ΠτΔ.
Ολα θα εξαρτηθούν από το τι θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί – στην περίπτωση που δεν προτείνει Παυλόπουλο – τότε εκείνος μάλλον θα αποσυρθεί καθώς θα έχει μείνει μόνο με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, άρα σίγουρα δεν εκλέγεται .
Τι θα ήταν,όμως, ωφέλιμο για τον τόπο; Καταρχάς ο ΠτΔ πρέπει να είναι   κάποιος που να έχει κύρος,να ενώνει και να μην  διχάζει τους Ελληνες και να έχει πείσει για την αγωνιστικότητα,τη σεμνότητα   και το ήθος του.
Ο Κρις Σπύρου
Ο κ. Κρις Σπύρου με τον π. Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το Χρίσμα των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ κ. Μπάιτεν.

Ως μια πρώτη ιδέα  μού έρχεται στο μυαλό  η προσωπικότητα που λέγεται Κρις Σπύρου. Πρόκειται για έναν από τους πιο δραστήριους παράγοντες της Ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και επί σειρά ετών διακρίθηκε  μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα  ενώ είναι πασίγνωστος για τον αγώνα του για τη Μακεδονία.
Ο Κρις Σπύρου έφυγε μετανάστης για τις ΗΠΑ σε ηλικία 13 ετών από την Καρδίτσα όπου γεννήθηκε , πέτυχε επαγγελματικά και έκανε καταπληκτικές σπουδές στις ΗΠΑ , δίδαξε μέχρι και στο φημισμένο Χάρβαρντ, έφτασε στις υψηλότερες θέσεις του Δημοκρατικού κόμματος στο Νιου Χάμσαϊρ ,παραλίγο να εκλεγόταν και κυβερνήτης εκεί, ήταν εκλεγμένος βουλευτής  ,ξέρει τους πάντες στις ΗΠΑ και στα κέντρα των αποφάσεων και έχει κάνει μεγάλο αγώνα για τη Μακεδονία .
Συνεχίζει να  παλεύει για να αναδείξει διεθνώς την προκλητικότητα  των σκοπιανών , συμβουλεύοντας παράλληλα και τους ασήμαντους που κυβερνούν επί χρόνια την Ελλάδα . Οι επαφές του με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και η αποδοχή του εκεί θα ήταν υπερπολύτιμες για την χώρα μας .

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης
Αριστη άποψη έχω και για τον Αντώνη Ρουπακιώτη, τέως Πρόεδρο  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τ. υπουργό Δικαιοσύνης. Σεμνός, με αποτύπωμα ήθους στον δημόσιο βίο , συναινετικός, πολύ σοβαρός σε ό,τι λέει και γράφει , προτίμησε την αξιοπρέπεια από την καρέκλα και παραιτήθηκε από την τριμερή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό γι’αυτόν, χαίρει εκτίμησης από όλους, εμπνέει σεβασμό και είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι προσπάθησε πολύ στον τομέα της δικαιοσύνης ως υπουργός. Αριστος νομικός  και  εξαιρετικός άνθρωπος, ο κ. Ρουπακιώτης ανήκει στους ελάχιστους που μπορούν να  ενώσουν   και να συμβουλεύσουν  τους πάσης φύσεως και χρώματος έξαλλους πολιτικούς και πολιτικάντηδες .
Συγκρίνετε τους δύο εξαιρετικούς αυτούς ανθρώπους με τα άλλα ονόματα που ακούτε και τα οποία συχνά  σπρώχνει με τρόπο προκλητικό το σύστημα .Συγκρίνετε και  κρίνετε…>>
________________________________
Πιστεύουμε ότι παρ όλα τα υπέρ-θετικά προσόντα του Κρις Σπύρου
ο κ. Μητσοτάκης αποκλείεται να τον προτείνει.
Το πιο σωστό θα ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγετο απ ευθείας 
από το λαό και όχι να είναι "δοτός" ( με τη καλή έννοια) της εκάστοτε κυβερνητικής 
πλειοψηφίας, έστω και με τη σύμπραξη άλλων κομμάτων. Το αν το πολίτευμα θα 
άλλαζε από προεδρευομένη δημοκρατία σε προεδρική, δεν θα έβλαπτε την Ελλάδα
μάλλον θα τη ωφελούσε.

Efenpress