Η κυβέρνηση της ΝΔ μέχρι αυτή την στιγμή δείχνει να χάνει στον αγώνα της για την επίλυση του «μεταναστευτικού», ένα ζήτημα το οποίο το είχε τοποθετήσει πολύ ψηλά προεκλογικά και προς το παρόν το μόνο που έχει κάνει είναι να μεταφέρει αλλοδαπούς στην ενδοχώρα για να αποσυμφορηθούν τα νησιά όπου όμως καθημερινά καταφτάνουν κι άλλοι αλλοδαποί.
Μέσα στα μέρη που αναζητούν όμως οι κυβερνώντες για μεταφορά των αλλοδαπών είναι όπως φαίνεται ακόμα και τα ορθόδοξα μοναστήρια! Σημειώνεται δε, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών είναι μουσουλμάνοι.
Οι πρώτοι αλλοδαποί φτάνουν στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης και σύμφωνα με το patrasevents.gr πρόκειται να πάνε στην Ιερά Μονή Πορετσού στα σύνορα της ορεινής Αχαΐας και της Ηλείας, κοντά στο χωριό Αγράμπελα.
Όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που ζουν κοντά στη Μονή, πρόκειται για γυναικόπαιδα και οικογένειες που προέρχονται κυρίως από τη Συρία και έχουν χαρακτηριστεί πρόσφυγες, διαθέτοντας τα αντίστοιχα χαρτιά. Βέβαια θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε από ποιες περιοχές της Συρίας προέρχονται. Γιατί στην Δαμασκό αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν συγκρούσεις, όπως επίσης και στο Χαλέπι.
Ήδη τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια κινητοποίηση για τις προετοιμασίες για την υποδοχή τους, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές ψάχνουν δύο μαγείρισσες και έναν δάσκαλο για τα μαθήματα που είναι να κάνουν τα μικρά παιδιά των οικογενειών που πρόκειται να έρθουν.
Το σχολείο του χωριού των Αγράμπελων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι εδώ και αρκετά χρόνια κλειστό. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αλλοδαποί θα φτάσουν κάτω από άκρα μυστικότητα και θα φιλοξενηθούν για όσο διάστημα χρειαστεί στην Ιερά Μονή Πορετσού.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και προφανώς θα έχει παίξει τον ρόλο τον στην επιλογή της από τους αρμοδίους είναι ότι η μονή αυτή τη στιγμή δεν έχει μοναχούς, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή.
Η Μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη της Ηλείας, έχει ιστορικό χαρακτήρα και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή και τους κατοίκους της, ενώ πρόσφατα ήταν να ανακαινιστεί μετά από προσφορά που έγινε από επιχειρηματία που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Ο αριθμός των αλλοδαπών που πρόκειται να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ξεπερνά τα 50 με 60 άτομα. Παρόμοια διαδικασία θα υπάρξει και για κάποια άλλα χωριά, ξενοδοχεία και μονές της περιοχής, κοντά στα Καλάβρυτα, αλλά και στα σύνορα της Αχαΐας και της Ηλείας, μέσα στο επόμενο διάστημα.
Pronews