25.7.19

Βαρύ πολιτικό κόστος Ζάεφ για τα περί κλοπής της Ιστορίας γειτονικών χωρών


Ο Ζόραν Ζάιεφ προκάλεσε την οργή ακόμη και ανάμεσα σε μερικούς από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του και υποστηρικτές της προσέγγισης χωρίς ύπαρξη κόκκινων γραμμών για την εθνική ιστορία της «Μακεδονίας» με τη δήλωσή του για οικειοποίηση της ιστορίας των γειτόνων της «Μακεδονίας» στο παρελθόν.

Έτσι σχολιάζει η Republika τα πυρά που δέχεται ο Ζόραν Ζάεφ για την παραδοχή των αυτονόητων, δηλαδή την κλοπή της Ιστορίας της αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας από τους Σλάβους του κράτους που ονομάζεται πλέον Βόρεια Μακεδονία.
Θυμίζουμε πως ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε σε συνέντευξή του πως επί χρόνια η χώρα του οικειοποιούνταν την Ιστορία των γειτονικών της χωρών.
Η Republika προσθέτει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των γειτονικών χωρών θριαμβολογούσαν μετά τη δήλωση του Ζάεφ, η οποία επιβεβαιώνει ορισμένες από τις πιο εθνικιστικές θέσεις που υπάρχουν στη περιοχή, ότι οι «Μακεδόνες» είναι ένα τεχνητό έθνος χωρίς αυθεντική ιστορία, το οποίο πρέπει να εγκαταλείψει τους εθνικούς ήρωες, την εκκλησία και ενδεχομένως έδαφος (!!!).
Αντιμέτωπος με έντονες επικρίσεις, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την ετήσια ομιλία του στο Ιλίντεν στο Κρούσεβο, ο Ζάεφ αποφάσισε να απαντήσει μέσω του Facebook, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στον Νίκολα Γκρουέφσκι.
«Πολύ συχνά εδώ και καιρό μιλάω δημόσια για την κατάχρηση της Ιστορίας για πολιτικούς σκοπούς. Το ίδιο και στη συνέντευξη για την Ελληνική τηλεόραση Alpha όπου μου ζητήθηκε να απαντήσω για τις προηγούμενες επιβλαβείς πολιτικές του εθνικισμού και της αρχαιοποίησης.
Δεν μπορώ να δικαιολογηθώ για κάτι που δεν έκανα. Ευθύνεται ο Γκρουέφσκι και ο ιδεολογικός μηχανισμός του που το έκαναν επί 10-11 χρόνια.
Οι Μακεδόνες δεν υιοθέτησαν την ιστορία κάποιου άλλου, αλλά ο Γκρουέφσκι, η πολιτική του ελίτ και οι υπηρέτες τους ξεκίνησαν επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης για να δικαιολογήσουν την μηχανή δημιουργίας ταυτότητας.
Όχι ο μακεδονικός λαός, αλλά ο Γκρουέφσκι και η προπαγάνδα του δημιούργησαν μηχανισμούς ταυτότητας για να φυτέψουν κάτι που δεν είναι φυσικό ούτε ουσιαστικό μέρος της μακεδονικής εθνικής μας καταγωγής.
Διεξήγαγαν μια τεράστια και μαζική πολιτιστική επιχείρηση αντικατάστασης και δημιούργησαν τον βουκεφαλισμό (σ.σ. αρχαιοποίηση των σκοπιανών) για ολόκληρο το έθνος και μας δημιούργησαν προβλήματα με όλους τους γείτονες. Έτσι κατάφεραν να μας κρατήσουν απομονωμένους για μια ολόκληρη δεκαετία.
Και καθώς οδήγησαν και ενθάρρυναν τις υποτιθέμενες συζητήσεις για το ποιοι είμαστε και τι είμαστε, μας έριξαν ως ανθρώπους και έριξαν τις προτεραιότητές μας, στα σκοτεινά υπόγεια – της ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κατάφεραν και μπλόκαραν ολόκληρη τη διαδικασία (σ.σ. ένταξης).
Και ενώ το έκαναν, πίσω από αυτή την κουρτίνα καπνού, διέπραξαν όλα τα εγκλήματα και τα πολιτικά εγκλήματα για τα οποία αντιμετωπίζουν πλέον την δικαιοσύνη. Έβαλα όλη μου την πολιτική δύναμη για να επιλύσω ζητήματα για το μέλλον και για όλες τις μελλοντικές γενιές.
Η χώρα μας και ο λαός μας αντιμετωπίζουν τα αντίποινα και θα συνεχίσω να μιλώ δημόσια για την ανάγκη για ειρήνη και συνεργασία στα Βαλκάνια, αλλά και για τις στιγμές της κοινής ιστορίας που ενώνουν και συνδέουν τα έθνη».
Το δημοσίευμα της Republika επισημαίνει πως ο Ζάεφ έκανε στροφή προς αυτές τις πολιτικές, υπογράφοντας συμφωνίες με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, με τις οποίες η χώρα παραιτείται από τεράστια κομμάτια της «Μακεδονικής» ιστορίας, τα οποία παραχωρούνται στις χώρες αυτές, προφανώς υπό την απειλή του μπλοκαρίσματος των ενταξιακών συνομιλιών της «Μακεδονίας».
Η προφανής θέση του Ζάεφ είναι ότι μπορεί να κατευνάσει τους εθνικισμούς των γειτονικών βαλκανικών χωρών, κάνοντας ατελείωτες παραχωρήσεις, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.
Η τελευταία αμφισβήτηση που έχει δημιουργήσει η συμπεριφορά του Ζάεφ, αφορά τον αγώνα για τον Goce Delcev, τον οποίο η Βουλγαρία θέλει να δει να ονομάζεται Βούλγαρος στα «Μακεδονικά» βιβλία ιστορίας. Προφανώς σ’ αυτό συμφωνούν ο Ζόραν Ζάεφ και ο Πρόεδρος Στέβο Πενταρόβσκι, καταλήγει η Republika.
ΠΗΓΗ: COSMOSTATUS
defence-point