13.5.19

Αυτή είναι η συμμορία των Bορειοαφρικανών που είχε σκορπίσει τον τρόμο στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη μια σπείρα αλλοδαπών, απο τις εκατοντάδες που δρουν στη χώρα και που θέλει να ενσωματώσει στην ελληνική κοινωνία το υπουργείο «Μεταναστευτικής Πολιτικής» (σημ. ή κάτι παρόμοιο) εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.
Πρόκειται για παράνομους μετανάστες από την Αλγερία και τη Λιβύη και πρόσφυγες από τη Συρία (ή τουλάχιστον έτσι διατείνονται) ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας.

Συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα που λήστευε πεζούς στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι  22 συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία.
Βέβαια πρόκειται για συλλήψεις οι οποίες είναι αμφίβολο εάν και κατά πόσο θα συμβάλουν στο γενικότερο αίσθημα ασφάλειας.
Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες απλώς θα κρατηθούν για λίγο διάστημα, πριν αφεθούν ελεύθεροι, με τους γνωστούς "περιοριστικούς' όρους  χωρίς να απελαθούν, βάσει την πάγιας πολιτικής:
Ανοικτά σύνορα και καμία απέλαση και για κανένα λόγο, για την συσσώρευση του μέγιστου δυνατού αριθμού αλλοδαπών στη χώρα.
Η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και κυρίως στο κέντρο της πόλης.
Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι δράστες, από τις αρχές του έτους, ενεργώντας είτε μεμονωμένα, είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 47 κλοπές και δύο ληστείες, με τα θύματά τους στην πλειονότητα να είναι νεαρές γυναίκες.
Τα περισσότερα «χτυπήματα» έγιναν στην περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας, ενώ έδειχναν προτίμηση σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης και δρούσαν ακόμη και μέσα σε λεωφορεία.
Πώς δρούσαν τα μέλη της συμμορίας
Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, με στόχο τσάντες ώμου, ενώ λάμβαναν και μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται από την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού έκλεβαν, «πήγαιναν σε μικρούς δρόμους, όπου άλλαζαν ρούχα…».
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ. Κάποια από τα αντικείμενα που άρπαξαν, όπως γυναικείες τσάντες, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και αστυνομικές ταυτότητες, βρέθηκαν σε χώρους όπου διέμεναν. Στους ίδιους χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 4.750 ευρώ, που εκτιμάται ότι είναι προϊόν της εγκληματικής τους δράσης.
1) (επ) BENHAMOUDE (ον) ALI του LHAJ και της FATIMA , γεν. 2001 στη Συρία
2) (επ) BOUGGETTAY (ον) MOHAMED SALAH του ZOUBIR και της HOURIA , γεν.1995 στη Συρία
3) (επ) BOSKAYA ή BOUSKYA ή BOUSKAYA (ον) ANS ή ANAS του OTAMAN ή OTHMAN ή OTMAN και της NAIM ή NAIMA ή BALOUL , γεν.1999 ή 2002 στην Αλγερία
4) (επ) FANTAZI (ον) JOZAF ή YOUSEF ή SAHLI του AMAR και της FATIHA ή FETIHA , γεν.2000 στην Αλγερία ή Λιβύη
5) (επ) KAUDEM (ον) NOUFAL του AHMED και της FAHIMA ή (επ) HADI ή ISSAM ή KAUDEM (ον) ABKHAR ή MESOUS ή NOUFGEL του MOUHAMED ή AHMED και της NAIMA ή FAHEMA ή FAHIMA , γεν.1998 ή 2000 ή 2001 ή 2002 ή 2004  στη Λιβύη ή Αλγερία ή Μαρόκο η Τυνησία ή Συρία ή...
6) (επ) ZENOUD (ον) KARIM του DJILALI και της NAIMA , γεν.2001 στην Αλγερία
7) (επ) MUSTAPHA (ον) HAREB του MOHAMED και της HOURIA , γεν.2001 στη Συρία
8) (επ) BEN MHERIS ή KADER (ον) ABD ALQADER ή BENMEHIRES ή KADER του AHMAD ή AHMED και της TAWS ή TAOUS ή TAIS , γεν.1995 στην Αλγερία ή Λιβύη ή Μαρόκο ή Τυνησία κ.ο.κ.
9) (επ) HAMDI (ον) HASSAN του MOHAMMAD και της FATIMA , γεν.1991 στη Συρία
10) (επ) SADI ή LAWAMI (ον) AHMED του SAYED ή SAID και της FATIMA ή MASIRA , γεν.1988 ή 1993 στην Αλγερία
11) (επ) DERRAHI ή HAZMOUNE (ον) ZAKI ή ZAKARIA του HAKIM ή ZEOUAOUI και της NORA ή AKILA , γεν.1991 ή 1994 στην Αλγερία ή Λιβύη ή Μαρόκο ή Τυνησία
12) (επ) IBEN OMAR ή OMAR (ον) RAMZI του MOUHAMED και της BARIZA ή MARIAM , γεν.1995 στη Λιβύη
13) ( επ ) BOUHRIKHA ή BOUCHRIKHA ( ον ) BILLAL του NAZAR και της NADIA, γεν .1992 στη Συρία
14) (επ) SALEM (ον) AHMED του KAMEL και της HAJER , γεν.1993 στη Συρία
15) ( επ ) BOUZINZER ( ον ) BILAL του AHCAN και της FATIHA, γεν .1998 στη Συρία
16) ( επ ) DARAJ ή ABOUALI ( ον ) KARIM ή MOUHAMED του RABEH ή JAMEL ή KARIM και της JAMILA ή FATIMA, γεν .1990 ή 1995 στην Αλγερία ή Ιράκ
17) (επ) ABDEL (ον) HAK του NOUR και της NAIMA , γεν.1997 στη Συρία
18) (επ) SAID (ον) AHEMAD ή AHMAD του MOUHAMED και της LAYLA , γεν.2000 στη Συρία
19) ( επ ) BOUKABAB ( ον ) MAHDI του ACHOUR και της DJAMILA, γεν .1998 στη Συρία
20) (επ) BOUMEZRAG (ον) SADDAM του MOHAMMAD και της ZAHIYA , γεν.1991 στην Αλγερία
21) (επ) MOSTAFA (ον) YASER του RAMDANE και της AHMADE DALILA , γεν.1992 στη Συρία
22) (επ) ALI (ον) HUSSEIN του MOHAMMAD SALEH και της SAFYA , γεν.1974 στη Συρία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 10-11-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388328 και 2310-388325.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
pronews