"Οδοστρωτήρας" ο Μ.Σαλβίνι καθώς σε 24 ώρες έριξε δημόσια "φάπα" στον Ζ.Κ.Γιούνκερ ενώ έδωσε εντολή να συλληφθεί Δήμαρχος διότι βοηθούσε και ενίσχυε την παράνομη μετανάστευση.
«Βολές» κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εκτόξευσε ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι στον απόηχο των ευρωπαϊκών μηνυμάτων προς τη Ρώμη να τηρήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.
Σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού La 7 και αναφερόμενος στον κ. Γιούνκερ, ο κ. Σαλβίνι επεσήμανε ότι «μιλώ μόνον με άτομα που δεν πίνουν».Κάτι που βέβαια αληθεύει. Οι σχέσεις Ζ.Κ.Γιούνκερ με το ποτό είναι γνωστές.
Ο Γιούνκερ, προσφάτως, είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ, με την παρουσία του στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου εμφανίστηκε να τρεκλίζει, να δυσκολεύεται να περπατήσει και να χάνει την ισορροπία του. Η Κομισιόν είχε σπεύσει να απαντήσει στις εικασίες περί αλκοολισμού, εξηγώντας ότι ο Γιούνκερ υπέφερε από ισχιαλγίες και κράμπες.
«Στην Ιταλία, κανείς δεν πιστεύει τις απειλές του Γιούνκερ, ο οποίος παραλληλίζει την χώρα μας με την Ελλάδα».
«Συγκρίνοντας την Ιταλία με την Ελλάδα, ο Γιούνκερ εκτοξεύει το σπρεντ. Αυτή του την δήλωση μπορούσε να την αποφύγει. Πριν να ανοίξει το στόμα του, θα έπρεπε να πίνει δυο ποτήρια νερό και να σταματήσει να προχωρεί σε ανύπαρκτες απειλές. Διαφορετικά, θα του ζητήσουμε αποζημίωση», ολοκλήρωσε ο Ματτέο Σαλβίνι
Τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γερμανία, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε για την Ιταλία πως «αν όλες οι χώρες είχαν ειδική μεταχείριση, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ».
Προειδοποίησε δε, τη Ρώμη να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του υπάρχοντος προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο προβλέπει έλλειμμα 2,4% του ΑΕΠ, παραβιάζοντας τους κανόνες της Ε.Ε.
«Η Ιταλία παίρνει αποστάσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε συμφωνήσει από κοινού, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε επιπλέον.
Και πρόσθεσε:
«Δεν θα επιθυμούσα, αφού καταφέραμε πράγματι να αντεπεξέλθουμε στην ελληνική κρίση, να καταλήξουμε με την ίδια κρίση στην Ιταλία. Μια τέτοια κρίση ήταν ήδη, αρκετή».
«Πρέπει να εμποδίσουμε την Ιταλία να καταφέρει να πετύχει μια ειδική μεταχείριση στο θέμα αυτό, καθώς αν όλοι τη λάμβαναν, αυτό θα σήμαινε το τέλος του ευρώ» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.
Ιταλία: Συνελήφθη δήμαρχος με την υποψία ότι ενισχύει την παράνομη μετανάστευση
Η εισαγγελία του Λόκρι, στη νότια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη του Ντομένικο Λουκάνο, δημάρχου του Ριάτσε, που είναι ένα χωριό "πρωτοπόρο" όπως λένε στην υποδοχή προσφύγων στη νότια Ιταλία, με την υποψία ότι αυτός βοηθάει την παράνομη μετανάστευση.
Η εισαγγελία έδωσε εντολή για την παραμονή σε “κατ’οίκον περιορισμό” του Λουκάνο, ο οποίος είναι ύποπτος επίσης για παρατυπίες στη χορήγηση χρηματοδότησης για τη συλλογή των απορριμμάτων στο χωριό του, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικαστικών αρχών.
Ο Λουκάνο κατηγορείται ότι διοργάνωσε εικονικούς γάμους ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού του και αλλοδαπές προκειμένου αυτές να εξασφαλίσουν την άδεια διαμονής.
Στην ανακοίνωσή τους οι δικαστικές αρχές επικαλούνται αποσπάσματα τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του στις οποίες ο Λουκάνο φαίνεται να δρα πραγματικά εν γνώσει του κατά του ισχύοντος νόμου, τον οποίο χαρακτηρίζει “χαζό”.
“Θα σας φτιάξω ταυτότητα, είμαι παράνομος, είμαι παράνομος γιατί για να φτιάξω την ταυτότητα θα πρέπει να έχω μια άδεια διαμονής που να ισχύει ακόμη. Επίσης εσείς θα οφείλατε να αποδείξετε ότι κατοικείτε στο Ριάτσε (…)
Αναλαμβάνω την ευθύνη και σας λέω εντάξει”, λέει σε μια αλλοδαπή γυναίκα σε τηλεφωνική συνομιλία που κατέγραψαν οι ερευνητές, σύμφωνα με την εισαγγελία. Σε άλλη συνομιλία του, την οποία επικαλείται επίσης η εισαγγελία, προτείνει σε μια Νιγηριανή να κάνει έναν εικονικό γάμο.
“Ξέρετε ποια είναι κατά την άποψή μου η μόνη δυνατότητα; Να παντρευτείτε, όπως έκανε η Στέλλα. Η Στέλλα παντρεύτηκε τον Ναζαρένο, εγώ είμαι ο υπεύθυνος του Ληξιαρχείου, τον γάμο με έναν Ιταλό πολίτη τον τελώ αμέσως”,λέει. Τη δεκαετία του 2000 ο Λουκάνο, αριστερός δήμαρχος, ήταν ένας από τους πρώτους που στοιχημάτισαν στους πρόσφυγες για να ξαναδώσει ζωή στο χωριό του των 1.800 κατοίκων.
Έκτοτε, δεκάδες άνθρωποι από το Αφγανιστάν, την Ερυθραία, ή το Ιράκ έχουν εγκατασταθεί στο Ριάτσε, γεμίζοντας το σχολείο του και αυξάνοντας τον αριθμό των κατοίκων του, προσελκύοντας ακόμη και τουρίστες με ατελιέ τοπικών βιοτεχνικών προϊόντων, που κατασκεύασαν σε συνεργασία με τους παλαιούς κατοίκους του χωριού.
Ο Λουκάνο, ο οποίος το 2010 τιμήθηκε με την διάκριση του τρίτου “καλύτερου δημάρχου του κόσμου” και αναφερόταν μεταξύ των 100 προσωπικοτήτων με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο από το περιοδικό Fortune το 2016, ενέπνευσε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς και μια τηλεταινία, που αναμένεται να προβληθεί τον Φεβρουάριο στην Ιταλία.
Όλα πλέον έχουν μια εξήγηση...