Η Μόσχα βλέπει πολύ σημαντικές εξελίξεις το Φθινόπωρο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό με μεγάλη πιθανότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση στην διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ή εθνικών εκλογών ή και τα δύο μαζί!
Δημοψηφίσματα η κυβέρνηση θέλει για να «ξεχαστεί» και να «εκτονωθεί» ο λαός από και για το «Μακεδονικό» ενώ το ενδεχόμενο των εθνικών εκλογών προκύπτει από την αβεβαιότητα του αν θα διατηρηθεί η αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με τα δημοψηφίσματα πάντως η κυβέρνηση θα άλλαζε (έτσι θεωρούν) επικοινωνιακά την ατζέντα, ενώ η ταυτόχρονη διεξαγωγή τους με εθνικές εκλογές θα έπαιζαν τον ρόλο των ευρωεκλογών του Μαΐου του 2019: Θα εξέφραζε ο κόσμος την οργή του σε αυτά ενώ στις εθνικές κάλπες θα ήταν υποτίθεται πιο ψύχραιμος και δεν θα «μαύριζε» τόσο πολύ τα κυβερνητικά κόμματα.
Όμως ακόμα και το δημοψήφισμα το οποίο έχουν στο μυαλό τους στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο θυμό στους Έλληνες πολίτες καθώς πρόκειται για τον διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας και το επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα, μετά την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.
Διαχωρισμός για όσους δεν ξέρουν σημαίνει πολλά πράγματα
Σημαίνει παύση αναγνώρισης της Ορθοδοξίας ως «επικρατούσας θρησκείας». Μιας Ορθοδοξίας η οποία ταυτίζεται με τον Ελληνισμό αφού εδώ γεννήθηκε. Η Ορθοδοξία είναι Ελληνορθοδοξία.
Σημαίνει ότι το κράτος δεν θα πληρώνει τους μισθούς των ιερέων και αυτόματα αυτό σημαίνει ότι η Εκκλησία θα ζητήσει πίσω την περιουσία που έδωσε το 1952 με τον όρο να πληρώνει το ελληνικό κράτος τις δαπάνες αυτές.
Είναι έτοιμοι στην κυβέρνηση για νέο πόλεμο με τον ελληνικό λαό αλλά και με την ίδια την Εκκλησία; Τόσο πολύ θέλουν να επιστρέψουν στα θρυλικά... 3% που έπαιρναν κάποτε στις εκλογές;
Εισηγήσεις για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εντός του προσεχούς φθινοπώρου φαίνεται πως δέχεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
«Υπάρχει διάθεση για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για μεγάλα θέματα, όπως για παράδειγμα ο διαχωρισμός Κράτους — Εκκλησίας», τονίζουν πηγές από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας αποκλειστικά στο Sputnik το οποίο εκφράζει πάντα τις θέσεις της Μόσχας
Στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν καίριας σημασίας το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. «Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν διάφορες διαδικασίες προς την κατεύθυνση της Συνταγματικής Αναθεώρησης»σπεύδουν να προσθέσουν οι ίδιες πηγές, διευκρινίζοντας πως προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.
«Το συγκεκριμένο θέμα θα είχε προχωρήσει ταχύτερα, αν δεν υπήρχε η συμφωνία για το Σκοπιανό», εξηγούν, επίσης. Πλέον, οι όποιες αποφάσεις έχουν μετατεθεί για Σεπτέμβριο — Οκτώβριο.
Η εισήγηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εδράζεται στην εκτίμηση ότι θα επιφέρει μία σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Κατά κύριο λόγο, όπως εξηγούν, θα εντάξει τους πολίτες σ' ένα «πιο πολιτικό πλαίσιο», δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, και θα ενεργοποιήσει τα προοδευτικότερα τμήματα των ψηφοφόρων, τα οποία, όπως εκτιμούν, συνιστούν μέρος της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντάξει οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καταλάβει τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Ο θυμός είναι τόσο μεγάλος που ακόμα κι αν θέσουν ως ερώτημα «σας αρέσουν τα μακαρόνια με κιμά» ο κόσμος θα απαντήσει ΟΧΙ,λόγω της οργής που τον διακατέχει και της διάθεσης για άρνηση σε οποιαδήποτε κυβερνητική ενέργεια.
Πέραν του δημοψηφίσματος, ο κ. Τσίπρας δέχεται πολλαπλές εισηγήσεις και για τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών. Δεδομένου ότι η κυβερνητική θητεία ολοκληρώνεται επισήμως τον Σεπτέμβριο του 2019, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις εξής ημερομηνίες:
Φθινόπωρο του 2018, είτε γιατί θα προκύψει κάποιο κοινοβουλευτικό «ατύχημα» είτε μαζί με δημοψηφίσματα ώστε με την απαιτούμενη πολιτική «θολούρα» να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές απώλειες.
Μάιος του 2019, όταν και είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακριβώς με τον ίδιο στόχο, όπως με την ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων
Οκτώβριος του 2019, όταν και είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και απλά λήγει η κυβερνητική θητεία και η τετραετία.
Όποτε και αν γίνουν πάντως, η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Το ζήτημα πλέον είναι πόσο μεγάλη θα είναι η ήττα και αν θα είναι διαχειρίσιμη.
pronews