Με την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο «κόκκινο» λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο να συνεχίζεται από αέρος και θαλάσσης, σε εξέλιξη είναι ένας κλιμακούμενος κυβερνοπόλεμος μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων χάκερς.
Το «Έθνος της Κυριακής», το οποίο απέκτησε πρόσβαση σε έκθεση που έχει παραδοθεί στην Ελληνική Αστυνομία από εταιρεία κυβερνοασφάλειας που ακολούθησε τα «ίχνη» ερντογανικών χάκερς σε φόρουμ και στο dark web, αποκαλύπτει τα σχέδια των προκλητικών διαδικτυακών επιχειρήσεων «Ελλάδα 1 – Feto» (Yunanistan 1- FETO) και «Ελλάδα 2» (Yunanistan 2).
Στο πλαίσιο της πρώτης Τούρκοι χάκερς έχουν επιτεθεί σε δεκάδες κρατικές υποδομές της χώρας μας, σε αντίποινα για την άρνηση της ελληνικής Δικαιοσύνης να εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που δραπετεύσαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, όπως οι ίδιοι δηλώνουν.
Και αναφέρουν σε τουρκικά διαδικτυακά φόρουμ ότι οργανώνουν την κλιμάκωση των επιθέσεών τους, στο πλαίσιο της δεύτερης επιχείρησης που εγκαινίασαν με το διπλό χτύπημα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αυτή την εβδομάδα.
Έχουν βάλει στόχο τον Ελληνικό Στρατό
Σύμφωνα με έκθεση που απέστειλε το βράδυ της Παρασκευής η εταιρεία Audax Cybersecurity στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρησή τους εναντίον της Ελλάδας οι Τούρκοι χάκερς έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Ελληνικό Στρατό, τράπεζες και υπουργεία – κλειδιά.
Από δημοσιεύσεις τους στο dark web προκύπτει ότι ως κύριους στόχους έχουν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών, το ΓΕΝ, το ΓΕΑ, το ΓΕΕΘΑ, καθώς και την ιστοστελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Μάλιστα, σε μία από τις δημοσιεύσεις τους, στιγμιότυπο της οποίας περιλαμβάνεται στην έκθεση της Audax Cybersecurity, υποστηρίζουν – χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί– ότι έχουν παραβίασει επιτυχώς τις ιστοσελίδες του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Τράπεζας της Ελλάδος, των υπουργών Περιβάλλοντος και Μεταφορών και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου.
Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση σε χιλάδες προσωπικά αρχεία Ελλήνων.
Όπως αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που αναζητά τα ίχνη των χάκερς, στις συζητήσεις τους στο dark web για την επιχείρηση «Yunanistan 2» αναφέρουν ότι σκοπεύουν να επιτεθούν σε 700 «υψηλής προτεραιότητας» στόχους.
Έτσι κάνουν τα «χτυπήματα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Audax Cybersecurity, κ. Θεοφάνης Κασίμης εξηγεί στο «Έθνος της Κυριακής» ότι από την παρακολούθηση των συζητήσεων των χάκερς στο φόρουμ τους και στο dark web φαίνεται να οργανώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον της χώρας μας κατά την τρέχουσα δεύτερη επιχείρηση με τον εξής τρόπο:
«Κάθε μέλος της ομάδας ξεχωριστά αναζητά ευπαθείς – αλλά και μη ευπαθείς – ιστοσελίδες στον ελλαδικό χώρο και αξιολογούν κάθε ιστοσελίδα ξεχωριστά. Αν βλέπουν ότι είναι εύκολο να παραβιαστεί, δρα κάθε μέλος μόνο του.
Αν είναι υψηλής σημασίας και καλά θωρακισμένη, δρουν συντονισμένα ως ομάδα και προσπαθούν να τη ρίξουν. Μάλιστα, στις περιπτώσεις κάποιων ιστοσελίδων, ενδέχεται να ενώνονται όλες οι ομάδες μαζί».
Παράλληλα, ο κ. Κασίμης αποκαλύπτει ότι «στην περίπτωση ιστοσελίδων υψηλής σημασίας η παραβίαση μπορεί να μην γίνει άμεσα αντιληπτή, αν οι ιστοσελίδες λειτουργούν κανονικά και οι χάκερς δεν έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο του »ψηφιακού βανδαλισμού»» (deface)».
pentapostagma,katohika