Απαντώντας στην χθεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πέρασε στην ... αντεπίθεση με δήλωση του ΥΠΕΞ στην οποία τονίζεται ότι «Οι δηλώσεις αυτές δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος».
Σωστά, γιατί το οποιοδήποτε «σοβαρό κράτος» θα τους είχε καταρρίψει, θα τους είχε βομβαρδίσει, θα τους είχε βυθίσει τα πλοία κλπ. όλα αυτά τα χρόνια των ανήκουστων προκλήσεων από τις υπερπτήσεις, μέχρι τις διελεύσεις έξω από την Αττική των πολεμικών τους...
Εν πάση περιπτώσει το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας και απαντώντας στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι σουλτάνο, ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της» υποστηρίζει οτι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα.
Επιμένοντας για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση, ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος Δικαίου κατά το δοκούν, εκφράζοντας εκ νέου τις τουρκικές ενστάσεις για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις, δεν επιτρέπει την έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία.
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:
«Η ρητορική στην ανακοίνωση που έβγαλε το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού την 1η Απριλίου, που αφορούσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα, δείχνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν ολοένα το επίπεδο της συζήτησης με την Τουρκία. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που δεν συνάδουν με την κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.
Όταν βολεύει τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου. Όμως, όταν δεν γίνεται αυτό, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αψηφήσει αυτή την αρχή, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποκαλύπτει αυτό».
Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου μιλώντας με δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Καμμένου απάντησε:
«Η Ελλάδα είναι μια γειτονική χώρα. Η Τουρκία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο έναν τόσο ισχυρό γείτονα.
Αυτό θα φέρει όφελος στην Ελλάδα, θα βοηθήσει και την Τουρκία.
Στην Ελλάδα όμως, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή. Η Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική κατάσταση στρέφει σε άλλο τομέα την προσοχή του λαού, με στόχο να καλύψει τις δικές της αποτυχίες. Εγώ εκτιμώ ότι είναι μια τέτοια προσπάθεια».
pronews