Έλληνες πιλότοι μαζεύουν ώρες και πάνε για δουλειά στην Τουρκία! Η Πολεμική Αεροπορία εκδίδει τις βεβαιώσεις πτητικής εμπειρίας!
Νέα διαδικασία για την βεβαίωση πτητικής εμπειρίας εφαρμόζει η Πολεμική Αεροπορία, η οποία από τις 16 Φεβρουαρίου εκδίδει βεβαιώσεις για τις γνώσεις και την εμπειρία που έχουν οι ιπτάμενοι στα επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το Armyvoice.gr περιγράφει με ακρίβεια τη διαδικασία και ποιους αφορά. Το κύμα φυγής από την Πολεμική Αεροπορία μετά τις αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών αλλά και το "κούρεμα" στο πτητικό επίδομα, έχει οδηγήσει πολλά στελέχη σε άλλες χώρες, όπου βρίσκουν εργασία στην πολιτική αεροπορία.
Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Τουρκία. Δείτε τα στοιχεία που ακολουθούν:
Έλληνες πιλότοι στην Τουρκία
Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη το star, εκατό Έλληνες πιλότοι απόστρατοι της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν προσληφθεί στις τουρκικές αερογραμμές, σύμφωνα με άρθρο της τουρκικής “Sozcu”. Η εφημερίδα επικρίνει την κυβέρνηση Ερντογάν, κατηγορώντας την για τις προσλήψεις των πιλότων που «συμμετείχαν στις αερομαχίες στο Αιγαίο», όπως αναφέρει
«Η κυβέρνηση του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) σαν να έχει επιβραβεύσει τους Έλληνες πιλότους που συμμετέχουν στις αερομαχίες στο Αιγαίο κατά τις οποίες έχουν καταρριφθεί δύο F16 μας, -με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πιλότος μας και να τραυματιστούν άλλοι δύο-, τους έχει προσλάβει στις Τουρκικές Αερογραμμές» αναφέρει η εφημερίδα.
Ο πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ουμίτ Γιαλίμ, αναφέρει ότι οι Έλληνες είναι οι πρώτοι σε αριθμό από τους ξένους πιλότους που εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές.
«Οι περισσότεροι Έλληνες πιλότοι που εργάζονται στις τουρκικές αερογραμμές είναι απόστρατοι πιλότοι των Ελληνικών Αεροπορικών Δυνάμεων.
Δεκάδες πιλότοι των τουρκικών Αεροπορικών Δυνάμεων όπως ο Οσμάν Τσιτσεκλί του οποίου το αεροσκάφος κατέπεσε το 1996, μοιράζονται το ίδιο πιλοτήριο με τους Έλληνες πιλότους που συμμετείχαν στις αερομαχίες όταν ήταν στρατιωτικοί.
Μάλιστα οι Έλληνες πιλότοι προσγειώνονται και απογειώνονται στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Κόνιας, της Μαλάτιας, του Ντιγιάρμπακιρ. Αυτή η κατάσταση αποτελεί αδυναμία ασφάλειας για τον τουρκικό στρατό, ενώ οι τουρκικές Αερογραμμές έχουν προσλάβει 100 Έλληνες πιλότους στρατιωτικούς, η εθνική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας Ολυμπιακή οπωσδήποτε δεν προσλαμβάνει πάρει κανέναν Τούρκο πιλότο».
armyvoice