-Τα "μιλήσανε και τα συμφωνήσανε" ερήμην του Ελληνικού λαού!
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.
Να ετοιμάσει ..."αλεξίπτωτο" η κυβέρνηση.Θα το χρειαστεί σύντομα.Juan
__________________________________________
Θα καταθέσω νέα πρόταση, λέει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ - «Πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν τη χώρα ως "Republika Makedonija" και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με τη χώρα αυτή»
Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση, με άλλο τρόπο και θα καταθέσω νέα πρόταση, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, εν όψει της αυριανής συνέχισης των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.«Πρόκειται να καταθέσω νέα πρόταση, διότι είναι μια νέα συγκυρία. Κάποιες προτάσεις τις έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια και, όπως είπα σε μια συνέντευξη πριν μερικές ημέρες, δεν υπάρχει εδώ μια μαγική λύση. Ουδείς μπορεί να ανακαλύψει κάτι απόλυτα νέο -αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια. Οι άνθρωποι στην Αθήνα, στα Σκόπια και στον ΟΗΕ δεν είναι ανόητοι. Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση με νέο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.
«Αν περιμένουμε κι άλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο» είπε ακόμη.
Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση -ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. (Ελλάδα είναι ο Τσίπρας;) Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως "Republika Makedonija" και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή».
Υπογράμμισε ακόμη πως στην Ελλάδα εκτιμούν ότι «η χώρα μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ότι τώρα που τελείωσε η οικονομική κρίση πολλοί περιμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτό το ρόλο. Ένας από τους τρόπους να γίνει αυτό, είναι να λύσουν το ζήτημα με τον βόρειο γείτονά τους. Στα Σκόπια από την άλλη πλευρά υπάρχει το σκεπτικό ότι κάποιες από τις ιδέες του παρελθόντος δεν ήταν απαραίτητα ευνοϊκές και ότι ήρθε η ώρα για να λυθεί το θέμα και να ασχοληθούν με την ευρωπαϊκή και βορειοαντλαντική πορεία της χώρας και να λύσουν το πρόβλημα με την Ελλάδα».
Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη πως περιμένει από τις δύο πλευρές να μελετήσουν τις ιδέες του προσεκτικά, με ανοικτό μυαλό και να υιοθετήσουν θετική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ