Υπέρογκα ποσά οφείλει η Αρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του πρώην υπουργού, στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η ετυμηγορία εκφωνήθηκε ερήμην της κατηγορουμένης, η οποία ήταν απούσα και δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο
Η κόρη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή για περίπου 2,5 χρόνια, κρίθηκε ένοχη πριν μερικές ημέρες από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για χρέη προς το Δημόσιο. Αν και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της Αρετής Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν παρέστη στη διαδικασία ούτε δια συνηγόρου υπεράσπισης, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να της χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, ενώ η ποινή αποφασίστηκε να είναι εξαγοράσιμη, μετατρέποντάς τη κατά 10 ευρώ ανά ημέρα.
Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας δεν υπήρξε το ίδιο… επιεικής με τις τρεις δικαστικές λειτουργούς, δίνοντας βαρύτητα -όπως φαίνεται- στην απουσία της κατηγορούμενης αλλά και στο υπέρογκο ποσό των χρεών της. Έτσι, στην εισήγησή του προς το Πλημμελειοδικείο Αθήνας ζήτησε την ενοχή της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου και την καταδίκη της σε ποινή φυλάκιση πέντε ετών, χωρίς τη δυνατότητα εξαγοράς ή αναστολής
Χρέη εκατομμυρίων
Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ρύθμιση ούτε έχει καταβληθεί έστω ένα μέρος του ποσού.
Η Αρετή Τσοχατζοπούλου βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2014, όταν έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής της, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρέωσης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα και την καταβολή χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ. Τότε, ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είχε αναφερθεί στο “ανθρώπινο πρόσωπο της Δικαιοσύνης”, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ποσό της εγγύησης θα έπρεπε να συγκεντρωθεί με έρανο -όπως είπε χαρακτηριστικά- λόγω αδυναμίας της ίδια να βρει τα χρήματα αυτά.
Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και μητέρα τριών παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα υγείας, ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο τρία ακίνητα, που -κατα τη Δικαιοσύνη- απέκτησε με “παράνομο χρήμα”, το οποίο ανήκε αρχικώς στον πρώην υπουργό. Συγκεριμένα, είχε παραδώσει συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς για το ακίνητο της Δεινοκράτους και δύο ακόμη στην οδό Κεφαλληνίας.
news247
news247