13.9.17

Τουρκικό παραλήρημα: «Η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα μόνο κατά 1/4»!


Ο πρώην  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γιούμιτ Γιαλίμ, (Ümit Yalım) ισχυρίστηκε ότι η Κρήτη ανήκει στην Ελλάδα κατά το 1/4 και πως τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία! {θέλουν τα υπόλοιπα...3  (τέταρτα)!  Juan}

Ο Γιαλίμ ισχυρίζεται ότι «τα ελληνικά αεροπλάνα και τα στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν επί ώρες χωρίς να αντιμετωπίζουν εμπόδια στον τουρκικό εναέριο χώρο»
Είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι επιχειρούν να θέσουν θέμα κυριαρχίας στην Κρήτη. Ο Ümit Yalım εκπροσωπεί την κεμαλική πτέρυγα της τουρκικής πολιτικής σκηνής οπότε γίνεται κατανοητό ότι τίποτα δεν θα άλλαζε προς το καλύτερο για την Ελλάδα εάν επέστρεφαν πίσω στην εξουσία.
Απεναντίας επειδή όλη η Δύση παραδοσιακά «χαριεντίζονταν» με τους Κεμαλιστές αυτό θα ήταν πολύ επιζήμιο για την Ελλάδα.
Η Κρήτη δεν μπαίνει τυχαία στο στόχαστρο της Άγκυρας καθώς υπάρχουν βάσιμε υποψίες ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογνονανθράκων νοτίως του νησιού
Η μετάφραση-απόδοση έχει γίνει από The Hellenic Information Team, greeknation.blogspot.gr
«Μήπως η κυβέρνηση του AKP κοιμάται; Γιατί δεν αντιμετωπίζονται τα ελληνικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που πετούν στον εναέριο χώρο μας; Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Γενικού Επιτελείου  δημοσιεύθηκαν εικονικές αερομαχίες με την Τουρκία.
Ο Έλληνας αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επισκέφθηκε  την 115η Διοίκηση του Στόλου στη Σούδα της Κρήτης στις 31 Αυγούστου του 2017, μαζί με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιστράτηγο Χρήστο Χριστοδούλου.
Ο Αποστολάκης πέταξε με ένα F-16C/D Block 52+ με πτήσεις χαμηλού υψομέτρου πάνω από τα νησιά Κάρπαθο, Ρόδο και Καστελλόριζο (Μεγίστη), βρισκόμενος μέσα σε στόχους  που ελέγχει η αεροπορία και ο τουρκικός στρατός. Με άλλα λόγια, πέταξε σε τουρκικά εδάφη και στον εναέριο χώρο της Τουρκίας.
Ο διοικητής της ελληνικής πολεμικής Αεροπορίας, αντιστράτηγος Χριστοδούλου βρισκόταν σε ένα άλλο αεροσκάφος F-16 που συνόδευε τον Αποστολάκη στις εικονικές επιθετικές δραστηριότητές του.
Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λωζάνης, τα νησιά, οι νησίδες και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη παρέμειναν υπό τουρκική κυριαρχία. Επιπλέον, στην  Κρήτη έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας 4 χώρες.
Μόνο το ένα τέταρτο του νησιού της Κρήτης ανήκει στην Ελλάδα.
Ο διοικητής του Γενικού Επιτελείου και της Πολεμικής Αεροπορίας που αναχώρησαν από την Κρήτη προέβησαν σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου επειδή το νησί, τα νησάκια και οι βραχονησίδες γύρω από την Κρήτη είναι τουρκικά εδάφη και ο εναέριος χώρος πάνω από αυτά είναι στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Επιπλέον, η Κάρπαθος, η Ρόδος και η Μεγίστη,  είναι αποστρατικοποιημένα. Τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη δεν μπορούν να πετάνε μέσα στα έξι μίλια του εναέριου χώρου των νησιών αυτών. Το ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στην περιοχή της Μεγίστης παραβίασε, επίσης, τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ο αρχηγός του ελληνικού στρατού Αποστολάκης πέταξε στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι στις 20 Απριλίου του 2016 παραβιάζοντας τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Κατά τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, οι στρατηγοί και οι ναύαρχοι της ελληνικής διοίκησης παραβιάζουν συνεχώς τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πρόεδρος του AKP, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Κανέκλι δεν βγάζουν άχνα.
Η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε μία νότα διαμαρτυρίας. Ο τουρκικός εναέριος χώρος μετατρέπεται σε βυζαντινό εναέριο χώρο.
Οι πτήσεις του Χουλούσι Ακάρ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, μαζί με τους διοικητές των Δυνάμεων, επισκέφθηκαν τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Εσκίσεχιρ στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017.
Πραγματοποίησαν πτήση με F-16D. Σε ποια, όμως,  περιοχή πέταξε ο Ακάρ δεν γράφει η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου.
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017, όταν πετούσε ο Ακάρ,  τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη έκαναν αερομαχίες με 2 τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα που πετούσαν σε περιοχές του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Η περίπτωση δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο του Γενικού Επιτελείου.
Γιατί δεν γράφουν σε ποια περιοχή πετούσε ο Ακάρ; Έγινε πτήση του Ακάρ στην περιοχή που τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη αναχαιτίσαν τα τουρκικά στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017;
Ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Χασάν Κουτσούκακιούζ είναι υπεύθυνος για τον τουρκικό εναέριο χώρο. Ποιος εμπόδισε τον Κουτσούκακιούζ να κάνει το καθήκον του;
Ο πρόεδρος του AKP, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ ή ο υπουργός Άμυνας Νουρεττίν Τσανικλί ή όλοι τους;
Η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Το αμερικανικό πλοίο  USS Carter Hall (LSD-50) την 1η Σεπτεμβρίου 2017 επισκέφθηκε το λιμάνι της Ρόδου, το οποίο νησί είναι αποστρατικοποιημένο, για σκοπούς διασκέδασης και ανάπαυσης. Η επίσκεψη δημοσιεύθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων της Ελλάδας.
Ο Διοικητής της πυραυλακάτου ‘Βότσης’ επισκέφθηκε επίσης τον διοικητή του αμερικανικού πλοίου USS Carter Hall (LSD-50).
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, την Ρόδο δεν μπορεί να επισκεφθεί  πολεμικό πλοίο, διότι βρίσκεται σε αποστρατικοποιημένο καθεστώς.
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα παραβιάζουν διαρκώς τη Συνθήκη του Παρισιού, ο ηγέτης του AKP, Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και ο υπουργός Άμυνας, Νουρεττίν Κανεκλί δεν έβγαλαν άχνα. Νότες διαμαρτυρίας δεν δόθηκαν στις ΗΠΑ ούτε καν στην Ελλάδα.»
pronews