Για «αστραπιαίες» αλλαγές συνόρων κάνει λόγο ο Αμερικανός πρώην υπαρχηγός της γνωστής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ , της CIA, εκφράζοντας την θέση της Υπηρεσίας και προμηνύοντας σοβαρά γεγονότα στην περιοχή μας τα οποία σαφώς και αγγίζουν και την Ελλάδα.
«Στα Βαλκάνια, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αλλαγή των συνόρων», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της CIA Στίβεν Μάγιερ.
«Στα Βαλκάνια, αργά ή γρήγορα, θα έχουμε αλλαγή των συνόρων», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της CIA Στίβεν Μάγιερ.
Ο ίδιος τονίζει ότι τα νέα σαφώς καθορισμένα σύνορα είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν άμεσα την ΠΓΔΜ αλλά και το Κοσσυφοπέδιο.
«Οι Ευρωπαίοι και η ΕΕ δεν έχουν λύση για τα Βαλκάνια, και δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την περιοχή ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σαφώς συμφέρον», τονίζει ο ίδιος υπενθυμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή των Βαλκανίων.
Μιλώντας για τη Σερβία, ο Μάγιερ, δήλωσε ότι η επιλογή του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την προεδρία της Σερβίας αναμένεται ως μία ορθή λύση .
«Είναι ένας έξυπνος πολιτικός και αποτελεσματικός και θα υλοποιήσει μια αξιόπιστη δουλειά. Οι Σέρβοι αναζητούν μεγάλα επιτεύγματα, ιδιαίτερα στον τομέα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Στίβεν Μάγιερ σε συνέντευξή του στα «Νέα» του Βελιγραδίου, την οποία επικαλείται το pentapostagma.gr.
Μιλώντας για την κατάσταση στην περιοχή, ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε: «Η Βοσνία- Ερζεγοβίνη σήμερα απέχει πολύ από το να είναι μια ενωμένη χώρα από ό, τι στο παρελθόν. Το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου γίνεται όλο και πιο σοβαρό και η ΠΓΔΜ είναι σε σοβαρή κρίση εδώ και ένα μήνα. Την ίδια στιγμή, η ΕΕ δεν έχει απαντήσεις στα ερωτήματα που ταλανίζουν τα Βαλκάνια»,λέει ο Μάγιερ.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε αλλαγή των συνόρων μεταξύ της Αλβανίας και της ΠΓΔΜ μπορεί να μεγαλώσει την έκταση της σημερινής Αλβανίας, η οποία όμως προς το παρόν δεν έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ.
«Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι η Ουάσιγκτον προς το παρόν δεν ενδιαφέρεται περισσότερο τώρα για τα Βαλκάνια. Η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα αντιδράσει στις κυοφορούμενες αλλαγές συνόρων στην περιοχή, ειδικά αν αυτές οι αλλαγές συμβούν ειρηνικά, παρόμοια με τον τρόπο που, ας πούμε, έλαβαν χώρα στο Μαυροβούνιο », τόνισε ο πρώην επικεφαλής της CIA.
Όταν ρωτήθηκε πώς η αμερικανική κυβέρνηση αντέδρασε στην περίπτωση σχηματισμού τακτικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο, είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προς το παρόν δεν είναι υπέρ της κατάρτισης του Στρατού, αλλά αυτή η προσέγγιση μπορεί να αλλάξει εύκολα.
«Η κυβέρνηση Τραμπ έχει μικρή πρόσβαση στους εμπειρογνώμονες για τα Βαλκάνια. Η Σερβία θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και θα πρέπει να ακολουθήσει τις αλλαγές στην αμερικανική πολιτική», λέει ο ίδιος αποστέλλοντας ένα σαφές «μήνυμα» στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο αυτός ο στρατός, αν γίνει πραγματοποιήσιμος θα προσθέσει ένα άλλο στοιχείο στην κατάσταση η οποία θα εξελιχθεί σε πολεμική σύγκρουση.
Οι δηλώσεις του πρώην Αμερικανού υπαρχηγού της CIA προειδοποιούν ότι οι ΗΠΑ θα «δεχθούν» τελικά το προηγούμενο σχέδιο που είχε καταρτιστεί επί Ομπάμα, σύμφωνα με το οποίο οι Αλβανία θα ενωθεί με το Κοσσυφοπέδιο , λαμβάνοντας μέρος και της ΠΓΔΜ.
Η απαρχή όμως αυτού του σχεδίου θα συμπαρασύρει «στο χορό του πολέμου», το Μαυροβούνιο, την Σερβία, και ενδεχομένως και την Ελλάδα.
Οι πρόσφατες και μελλοντικές προκλητικές συμπεριφορές των Αλβανών εκπορεύονται από τις «υποσχέσεις» της δύσης ( ΕΕ, Γερμανία, ΝΑΤΟ) περί αλλαγής των συνόρων υπέρ αυτών.
Όλα αυτά βέβαια όμως χωρίς την συγκατάθεση της Μόσχας και του Πούτιν που έχει αποστείλει «μηνύματα» εδώ και τέσσερις μήνες ότι καμία αλλαγή συνόρων δεν θα γίνει αποδεκτή , διότι θα δώσει το δικαίωμα δράσης της ρωσικής ομοσπονδίας.
Ήξερε Βλαδίμηρος εδώ και μήνες από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες τι ακριβώς ετοιμάζεται πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα και απέστειλε ΝΟΤΑΜ σε όλες τις δυτικές χώρες ότι θα ….και αυτός εκεί .
Το όλο αυτό σχέδιο έρχεται να συμπληρώσει τις φήμες για την δημιουργία αμερικανικής βάσης στην Βόρεια Ελλάδα ενόψει εξελίξεων , οι οποίες κυοφορούνται εδώ και χρόνια στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ.
Μεγάλη Αλβανία και νέο-οθωμανική αυτοκρατορία προορίζονται από την δύση για να επιβληθούν στις υπόλοιπες μικρές και ταλαιπωρημένες από την κρίση ορθόδοξες χώρες, λογαριάζοντας όμως τους Ρώσους που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή και αναμένουν μόνο το «σήμα» από την Μόσχα για να διαλύσουν αρχικά τους Αλβανούς και μετά τους Τούρκους.
tribune