13.3.17

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο στην χριστιανική Ευρώπη: «Ημισέληνος εναντίον του Σταυρού»


ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η ισλαμική Τουρκία κηρύσσει τον πόλεμο στην χριστιανική Ευρώπη και το παράρτημα του κόμματος AKP στο Βέλγιο, δημοσίευσε αφίσα στην οποία απεικονίζει σύγκρουση της μουσουλμαικής Ημισελήνου κατά του χριστιανικού Σταυρού!
 
Η αφίσα γράφει: “Αυτή η μάχη είναι η μάχη ανάμεσα στην ημισέληνο και στο σταυρό! Συγκεντρωνόμαστε κάτω από την ημισέληνο. Θα δείτε ότι είμαστε πολυάριθμοι“!
 
Είναι σαφές ότι το ΑΚΡ και συνεπώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν επιχειρεί να αναβιώσει μνήμες στην τουρκική κοινωνία των «μισητών» Στραυροφόρων και να περάσει το μήνυμα ότι αυτή την στιγμή διεξάγεται ένας... ιερός πόλεμος κατά των... απίστων καθώς η Τουρκία δέχεται εκ νέου επίθεση από αυτούς!
 
Ακόμα και Τούρκος δημοσιογράφος κάτοικος Βελγίου, ο Dogan Özgüden, ο οποίος είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας “Info-Turc” καταγγέλει ότι πρόκειται για «ισλαμιστική προπαγάνδα αντίπαλη στο χριστιανισμό» και επισημαίνει:
 
“Ο Erdogan και οι υποστηρικτές του οδηγούν μια προεκλογική εκστρατεία για να προωθήσουν μια Τουρκία ισλαμιστική και υπερεθνικιστική”.
 
Ο Τούρκος πρόεδρος που φοβάται ότι δεν θ΄αποκτήσει την υποστήριξη των εκλεκτόρων στο δημοψήφισμα, προσβλέπει στα 4.000.000 Τούρκους της διασποράς όπως αναφέρει και το armynownet
 
Mε αυτούς θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει το δημοψήφισμα. Και έιναι εφικτό πλέον καθώς ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει βρει το «πάτημα» που χρειάζεται για να στηρίξει θεωρίες συνωμοσίας εναντίον του
 
Τώρα όμως επιχειρεί να ανακινήσει ακόμα και ζήτημα θρησκευτικού μίσους. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χρειαζόνταν μια δυνατή «κρίση» για να συσπειρώσει την τουρκική κοινωνία. 
 
Η πρόκληση ενός «θερμού» επεισοδίου στο Αιγάιο ήταν και είναι μέσα στους σχεδιασμούς του. Τώρα όμως του παρουσιάζεται μια σαφώς πολύ πιο αναίμακτη και ασφαλής ευκαιρία να έχει την κρίση που θέλει χωρίς να πληρώσει κάποιο ουσιαστικό τίμημα.
 
Η τακτική αυτή είναι πολύ επικίνδυνη για την ΕΕ διότι επιδιώκει να εκβιάσει καταστάσεις με τον θρησκευτικό φανατισμό.
 
Εκατομμύρια πιθανών φανατικών ισλαμιστών θα μπορούσαν να μετατρέψουν τις ευρπωαϊκές χώρες σε «πεδίο μάχης» πολύ εύκολα.
 
Μην ξεχνάμε ότι η ελεγχόμενη από την τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα Υeniakit σε πρωτοσέλιδό της αφήνει αιχμές για την εσωτερική ασφάλεια της Ολλανδίας, αναδεικνύοντας ως μοχλό πίεσης τους 400.000 Τούρκους που κατοικούν στη χώρα:
 
«Ο Στρατός της Ολλανδίας έχει μόνο 48.000 προσωπικό αλλά 400.000 τούρκοι κατοικούν εκεί»
 
Μια αναφορά διόλου τυχαία. Αρκεί κάθε Τούρκος μουσουλμάνος που διαβιεί στην ΕΕ να πειστεί και εθνικά και θρησκευτικά ότι βρίσκεται υπό καθεστώς επόιθεσης από τους... απίστους.
 
Αφού εμποδίσθηκε να φθάσει στην Ολλανδία, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίσθηκε χθες σε συγκέντρωση χιλίων ανθρώπων στην πόλη Μετς της ανατολικής Γαλλίας, προκαλώντας την αντίδραση της γαλλικής δεξιάς
 
Κατά τη ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τσαβούσογλου, προσκεκλημένος τοπικής τουρκικής οργάνωσης, επετέθη κατά της Ολλανδίας, την οποία χαρακτήρισε “πρωτεύουσα του φασισμού“. ”
 
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε εκστρατεία στο Μετς υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου στην Τουρκία για την περαιτέρω ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου
 
“Ερχόμαστε για να υποστηρίξουμε την χώρα μας, την Τουρκία.Ο Τσαβούσογλου είναι δημοφιλής, είναι πολύ γνωστός. Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει κάνει πολλές αλλαγές στην Τουρκία…έχει δώσει περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους, στους ανάπηρους, έχει φτιάξει δρόμους, έχει κτίσει γέφυρες, τούνελ”, δήλωσε η Σιμπίλ, εργάτρια, που θα ψηφίσει “χωρίς δισταγμό”, “ναι” στις 16 Απριλίου από τη Γαλλία όπου θα συνεχίσει να ζει και να εργάζεται.
 
Ο Ερντογάν ευχαριστεί τη Γαλλία Η κρίση ανάμεσα στην Αγκυρα και τη Χάγη προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για τη συγκέντρωση του Μετς.
 
Η υπόθεση, αλλά και οι λέξεις και ο πρωτοφανής τόνος των δηλώσεων των τούρκων αξιωματούχων προκάλεσαν την αντίδραση των υποψηφίων στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
 
“Γιατί πρέπει να ανεχόμαστε στο έδαφός μας δηλώσεις που άλλες δημοκρατίες αρνούνται; Οχι τουρκική προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία”, έγραψε στο Twitter η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, που προηγείται στην πρόθεση ψήφου του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών.
 
Ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν κατηγόρησε τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για ρήγμα “κατά τρόπο κατάφωρο στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη”, την ώρα που παρόμοιες τουρκικές συγκεντρώσεις ματαιώθηκαν στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Ολλανδία.
 
“Μία κοινή θέση θα έπρεπε να υπερισχύσει στη διαχείριση των τουρκικών αιτημάτων. Η γαλλική κυβέρνηση όφειλε να εμποδίσει τη διεξαγωγή αυτής της συγκέντρωσης”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 
Οι δηλώσεις του Ερντογάν ενόχλησαν και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τις χαρακτήρισε “απαράδεκτες” αλλά όλοι ξέρουν ότι του δόθηκε ένα «δωράκι» από τον Φ.Φιγιόν.
 
“Η χώρα μας δεν πρέπει να δέχεται στο έδαφός της καμία παρεκτροπή και καμία επίθεση κατά της δημοκρατίας μας, των συμμάχων μας , των αξιών μας”, είπε. Η κυβέρνηση της Γαλλίας απάντησε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό, ο οποίος επικαλέσθηκε την “ελευθερία του συναθροίζεσθαι”.
 
Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν δήλωσε ότι “ο ρόλος της Γαλλίας δεν είναι να απαγορεύει εκ προοιμίου μία συζήτηση παρά τις διαφωνίες με τον Ερντογάν”.
 
Ομως “πρέπει η Τουρκία να επανέλθει στη λογική. Οταν η Γερμανία ή η Ολλανδία αποφασίζουν να μην επιτρέψουν την οργάνωση συζήτησης, η σύγκριση με τους ναζί κάθε άλλο παρά είναι δικαιολογημένη”.
 
Η τουρκική κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί 700.00 άτομα, 70.000 είναι εγγεγραμμένοι στους τουρκικούς εκλογικούς καταλόγους και εξ αυτών το 60% συμμετέχει συνήθως στην ψηφοφορία.
 
“Η Γαλλία υιοθέτησε μία περισσότερο πράα στάση σε σχέση με την Ολλανδία, εντός του δημοκρατικού πλαισίου”, δήλωσε ο Σαμπάν Κιπέρ, αντιπρόεδρος τουρκικής οργάνωσης, του Συμβουλίου για την Ισότητα, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη (Cojep).
 
“Δεν βλέπω για ποιον λόγο θα απαγόρευε κανείς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, που δεν αποτελούν απειλή για τη δημόσια τάξη”, πρόσθεσε.
 
Ο Ερντογάν ευχαρίστησε σήμερα τη Γαλλία που επέτρεψε την επίσκεψή του τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο Μετς και την συνεχάρη που “δεν έπεσε στην παγίδα”.
 
Στο μεταξύ όμως κηρύσσει τον πόλεμο στον Σταυρό.