23.11.16

Η 4η Δεκεμβρίου «στοιχειώνει» Βερολίνο και Βρυξέλλες - Θετικό το μομέντουμ για το ελληνικό χρέος


Μ.ΡΕΝΤΣΙ ΠΡΟΣ ΕΕ: «S.O.S ΒΥΘΙΖΟΜΑΙ»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Τεράστιες πιέσεις ασκεί η ιταλική κυβέρνηση του Μ.Ρέντσι να συναινέσουν στην χρονική και επιτοκιακή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να δημιουργηθεί θετικό κλίμα και να μην «βυθιστεί» ο ίδιος και η κυβέρνησή του στο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου.
 
Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συζητιέται η μείωση του ελληνικού χρέους μέσω της αναδιάρθρωσης έστω και κατά 20% (κάτι που δεν έχει την παραμικρή σημασία όταν απαιτείται μείωση 40%).
 
Δεν είναι μόνο η Ιταλία αλλά ακολουθούν και άλλοι «πονοκέφαλοι» για τις Βρυξέλλες καθώς στις προεδρικές εκλογές της Αυστρίας πολύ δύσκολα θα τις ξανακερδίσει (την πρώτη φορά με παρατυπία-νοθεία) ο «Πράσινος» υποψήφιος  Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν από τον υποψήφιο του πατριωτικού Κόμματος των Ελευθέρων Νόρμπερτ Χόφερ, ο οποίος φέρεται να προηγείται ακόμα και με ποσοστό 55%, του αντιπάλου του.
 
Στο δε ιταλικό δημοψήφισμα το «ΟΧΙ» προηγείται του «ΝΑΙ» ακόμα και με 60%! Κάτι πο σημαίνει το τέλος του Μ.Ρέντσι και την άνοδο του Μπέπε Γκρίλο που θέλει την Ιταλία εκτός ευρωζώνης.
 
Πολλές ακόμα «σφαλιάρες» περιμένουν Βρυξέλλες και Βερολίνο σχεδόν σε όλη την ευρωπαϊκή επικράτεια, ενώ μέρος αυτών ήδη έχουν ξεκινήσει.
 
Ο υπερσυντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν, κέρδισε στον πρώτο γύρο της προκριματικής αναμέτρησης για την ανάδειξη του υποψηφίου προέδρου της γαλλικής Κεντροδεξιάς, αποκλείοντας τον Νικολά Σαρκοζί. 
 
Αντίθετα με τους προηγούμενους είναι αποφασισμένος να «χορέψει» την Α.Μέρκελ στο «ταψί» ενώ είναι γνωστό ότι έχει φιλορωσική κατεύθυνση.Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας έχει χαρακτηρίσει τη Ρωσία «κρίσιμο εταίρο» της Ευρώπης, επιθυμεί άρση των κυρώσεων για την Ουκρανία και κατηγορεί τις χώρες της Δύσης πως προκάλεσαν τη Ρωσία επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ πολύ κοντά στα σύνορά της. Επίσης, θέλει οι χώρες της Δύσης να συμμαχήσουν με τη Ρωσία κατά του ISIS στη Συρία. Ακόμα πιο θετική απέναντι στον Πούτιν θεωρείται η Μαρίν Λεπέν του Front National.
 
Είτε ο ένας είτε ο άλλος θα κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές «either way Berlin is doomed» (το Βερολίνο χάνει και με τους δύο)
 
Στην Εσθονία ο επικεφαλής του Κεντρώου Κόμματος, Γιούρι Ρατάς, που έχει αναλάβει τη δημιουργία κυβέρνησης, προέρχεται από φιλορωσικό χώρο για αυτό άλλωστε και κέρδισε τις ψήφους των ρωσόφωνων.Άλλο ένα χτύπημα σε ΕΕ και σύστημα Ομπάμα.
 
Στην Βουλγαρία ο φιλορώσος Ρούμεν Ράντεφ κέρδισε την αναμέτρηση για την προεδρία την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα την παραίτηση του κεντροδεξιού και πιο «Αμερικανού και Ευρωπαίου πεθαίνεις» Μπόικο Μπορίσοφ. Ο πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής πολεμικής αεροπορίας, θέλει να αναθερμάνει τις σχέσεις με το Κρεμλίνο και επιθυμεί άρση των κυρώσεων στη Ρωσία.
 
Άλλη μια φωνή δηλαδή κατά των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
 
Στην Μολδαβία ο Ίγκορ Ντόντον, φιλορώσος ηγέτης του Κόμματος των Σοσιαλιστών και πρώην υπουργός, ήταν ο νικητής των προεδρικών εκλογών με 55%, νικώντας τον φιλοευρωπαίο υποψήφιο. Αυτό και αν ήταν χτύπημα για την ΕΕ. Ο ίδιος είπε « οι ψηφοφόροι ενώθηκαν και ψήφισαν υπέρ της φιλίας με τη Ρωσία και της ουδετερότητας» προσθέτοντας πως θα πιέσει για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές το 2017 για να ανατρέψει την παρούσα κυβέρνηση, που τάσσεται υπέρ των στενότερων σχέσεων με την ΕΕ!
 
Όμως έρχεται και ολλανδικός «τυφώνας»
 
Οι Ολλανδοί ψήφισαν «όχι» σε μια συμφωνία για τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο. Εν ολίγοις προτίμησαν να έχουν καλές σχέσεις με την Ρωσία αναγνωρίζοντας τον «βρώμικο» ρόλο Βρυξελλών-Βερολίνου και βαθέως αμερικανικού κράτους στην Ουκρανία και στην ανατροπή του νόμιμου προέδρου της χώρας Β.Γιανουκόβιτς
 
Ο Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του πραγματικού δεξιού «Κόμματος Ελευθερίας», που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Μαρτίου,  είναι κατά της ΕΕ και έχει ζητήσει «Nexit».
 
Μετά την εκλογή Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ και του ρεύματος που έχει δημιουργήσει είναι σαφές ότι μπορεί να κερδίσει. Οι Ολλανδοί και αυτοί θέλουν απομονωτισμό για την χώρας τους.
 
Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν σιχαθεί και την Γερμανία και τις Βρυξέλλες και τις αποφάσεις που παίρνονται χωρίς να τους ρωτάει κανείς και να μην τους υπολογίζει.
 
Η λιτότητα τους έχει ρημάξει και δεν βλέπουν το λόγο να μην κάνουν «μπίζνες» με τους Ρώσους για χάρη κάποιων παλαβών νεοταξιτών που θέλουν να επιβάλουν ένα ολοκληρωτικό παγκόσμιο δικτατορικό καθεστώς «βαπτισμένο» ως δυτικού τύπου «Δημοκρατία».
 
Έτσι λοιπόν πρέπει να υπάρξει ένα «χρυσωμένο» χάπι. Να δοθεί κάποιο είδος έλεους σε μια χώρα την οποία άδικα έχουν καταστρέψει, την Ελλάδα. Άλλωστε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία έχουν και αυτές άμεσο θέμα με το χρέος. Αν δεν δοθεί κάτι στην Ελλάδα μετά ακολουθούν και αυτές.
 
Φυσικά το ρεύμα είναι πλέον μη αναστρέψιμο. Η ΕΕ πάει για διάλυση ότι κι αν σκεφτούν γιατί οι πολίτες κατάλαβαν αυτός ο οργανισμός έχει πλέον καταληφθεί από μη ελεγχόμενα και μη φανερά κέντρα εξουσίας.