Να πάνε να κάνουν μπάνιο στην Αφρική...Juan
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ
Η Γαλλία δεν αστειεύεται πλέον και οι αστυνομικοί της χώρας πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Μια μουσουλμάνα που είχε ξαπλώσει στην πλαζ που βρίσκεται στην Promenade des Anglais, εκεί που έγινε πρόσφατα η τρομοκρατική επίθεση,αναγκάστηκε να βγάλει το ολόσωμο μπουρκίνι, από τέσσερις αστυνομικούς.
Ο κόσμος αγανακτισμένος της φώναζε "κυρία μου ο νόμος είναι νόμος, αρκετά πια! εδώ είμαστε καθολικοί"!
Η σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια όλων των λουομένων και έγινε λίγα μέτρα από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης της 14ης Ιουλίου.
Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται οι δημοτικοί αστυνομικοί της πόλης να πλησιάζουν την μουσουλμάνα με το μπουρκίνι και να της ζητούν να το βγάλει.
Εκείνη μπροστά στα μάτια όλων αφαιρεί τη μαντήλα και μένει με το κοντομάνικο.
Λίγες ημέρες νωρίτερα, στην ίδια παραλία, οι αστυνομικοί έβαλαν πρόστιμο σε μια νεαρή μουσουλμάνα η οποία φορούσε χιτζάμπ δίπλα στη θάλασσα. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να το βγάλει, εκείνη αρνήθηκε και τότε της ζήτησαν ή να εγκαταλείψει την παραλία ή να πληρώσει πρόστιμο. Η 34χρονη μουσουλμάνα Σιάμ, πρώην αεροσυνοδός, αρνήθηκε να φύγει και οι αστυνομικοί της έδωσαν το πρόστιμο που φαίνεται παρακάτω στη φωτογραφία.
Η Σιάμ φορούσε και legging που της κάλυπτε τα πόδια και χιτώνα kiabi αλλά και μαντήλα χιτζάμ που της κάλυπτε εντελώς τα μαλλιά.
Δημοσιογράφος που βρισκόταν τυχαία στο σημείο περιγράφει στο περιοδικό Nouvel Observateur την σκηνή:
«Είδα τρεις αστυνομικούς να κοιτάνε την παραλία. Δύο από αυτούς είχαν το δάχτυλο στην βόμβα δακρυγόνου που κρατούσαν, πιθανόν βόμβα πιπεριού. Αυτό με ξάφνιασε. Στη συνέχεια τους είδα να διασχίζουν την παραλία και να πλησιάζουν μια γυναίκα που είχε καλυμμένο το κεφάλι. Η μία αστυνομικός σκύβει πάνω από τη γυναίκα και της λέει: «Ξέρετε ότι υπάρχει οδηγία στην πόλη για την ένδυση;» Η γυναίκα δεν ήξερε και απάντησε ότι δεν είχε παρακολουθήσει το θέμα. Η αστυνομικός της διάβασε τότε την οδηγία και της είπε ότι τα άτομα που βγαίνουν στην παραλία θα πρέπει να φοράνε «μια σωστή ένδυση».
«Και ποια είναι η σωστή ένδυση για εσάς;» απαντά η μουσουλμάνα.
Οι δύο άλλοι αστυνομικοί που έχουν πλησιάσει, απαντούν:
«Αν βάλετε τη μαντήλα σας σαν φουλάρι στα μαλλιά μπορείτε να παραμείνετε στην παραλία».
Η Σιάμ αρνείται να βγάλει το χιτζάμπ καθώς και να φύγει από την παραλία.
«Τα παιδιά μου άρχισαν να κλαίνε και εγώ το ίδιο, από την ταπείνωση» λέει η Σαμ. Γύρω της άρχισαν να μαζεύονται άνθρωποι. Κάποιοι την υπερασπίζονται λέγοντας ότι δεν φοράει μπουρκίνι για να τη διώξουν. Κάποιοι άλλοι την κατηγορούν. «Κυρία μου ο νόμος είναι νόμος, αρκετά πιά! Εδώ είμαστε καθολικοί!» της λέει κάποιος. Κάποιοι χειροκροτούν τους αστυνομικούς. Αλλοι έρχονται από την άλλη πλευρά του δρόμου για να δουν τι συμβαίνει.
«Της ζητούν ή να βγάλει το χιτζάμ ή να φύγει, ήταν αρκετά βίαιο» διηγείται η δημοσιογράφος Mathilde Cusin. «Είχα την εντύπωση ότι επρόκειτο για λιντσάρισμα πάνω σε μια γυναίκα που καθόταν στην άμμο με το παιδί της. Αυτό που με σόκαρε ήταν ότι της φώναζαν τριαντάρηδες, όχι ηλικιωμένοι άνθρωποι όπως θα πιστεύαμε»,λέει.
«Μου βάζετε πρόστιμο γιατί είμαι μουσουλμάνα;» έλεγε η Σιάμ. «Στο κλίμα των ημερών, καταλαβαίνετε, είμαστε υποχρεωμένοι να σας βάλουμε πρόστιμο» απάντησαν οι αστυνομικοί.
Πριν λίγες ημέρες είχαν γίνει δέκα συλλήψεις στις Κάννες για μουσουλμάνες που φορούσαν μπουρκίνι σε παραλία στην νότια Γαλλία.
Οι Κάννες είναι μια από τις τρεις πόλεις στην Γαλλία που έχουν απαγορεύσει το μαγιό που φορούν οι μουσουλμάνες, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και καταπολέμησης του ριζοσπαστικού Ισλάμ έπειτα και από την τρομοκρατική επίθεση στην γειτονική Νίκαια, στις 14 Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή σε 85 ανθρώπους.
Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος των Καννών, Νταβίντ Λινάρ, του κεντροδεξιού κόμματος του Νικολά Σαρκοζί «Οι Ρεπουμπλικάνοι», αποφάσισε στα τέλη του Ιουλίου να απαγορεύσει «την πρόσβαση στις παραλίες οποιουδήποτε δεν έχει την σωστή περιβολή, η οποία δεν σέβεται τις ηθικές αρχές και την αρχή της κοσμικότητας» απευθυνόμενος σαφέστατα στους μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης για να γνωρίζουν ότι δεν θα αλλάξει ο γαλλικός αλλά και σύγχρονος τρόπος ζωής για χάρη των θρησκευτικών πεποιθήσεών τους.
Για τον κ. Λινάρ «μια ενδυμασία λουομένου που δηλώνει επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μια θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και οι τόποι λατρείας της αποτελούν στόχο τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη (...) κάτι το οποίο είναι απαραίτητο να προληφθεί».
Φυσικά αμέσως ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από Κατάρ και Σ.Αραβία με ισλαμικά κεφάλαια έσπευσαν να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν. Η απαγόρευση αυτή των μαγιό που καλύπτουν όλο το σώμα «αφαιρεί από την αρχή της κοσμικότητας την ουσία της», δήλωσε η Ένωση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (LDH), η οποία σκοπεύει να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να ζητήσει ακύρωση της απόφασης αυτής, όπως άλλωστε και η επιτροπή κατά της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία CCIF, η οποία εξέφρασε «βαθιά ανησυχία» όσον αφορά αυτήν την, όπως την χαρακτήρισε, «νέα επίθεση στις πιο θεμελιώδεις αρχές δικαίου».
«Μια τέτοια απόφαση απορρέει από μια στρατηγική της έντασης, κατήγγειλε παράλληλα η ένωση SOS racisme».
Οι αποφάσεις των δήμων έχουν πυροδοτήσει έναν έντονο δημόσιο διάλογο με μουσουλμανικές οργανώσεις να τις χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές, διχαστικές και....ισλαμοφοβικές. Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας (Conseil d'Etat) θα εκδώσει απόφαση για την νομιμότητα των εν λόγω απαγορεύσεων τις ερχόμενες μέρες.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καθημερινή εφημερίδα La Provence, υπερασπίστηκε τις απαγορεύσεις των δήμων, αλλά τόνισε πως δεν βλέπει την ανάγκη για ψήφιση νομοθεσίας σε εθνικό επίπεδο. Η υπουργός για τα Δικαιώματα των Γυναικών επίσης υπεραμύνθηκε της απαγόρευσης.
Δείτε εικόνες
pronews