Με τον γνωστό επικοινωνιακό τακτικισμό η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη συζήτηση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, ενόψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Πρόκειται για μία καθολική μάχη που είναι αδυσώπητη…
Με τον γνωστό επικοινωνιακό τακτικισμό η κυβέρνηση προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τη συζήτηση στη Βουλή το Σαββατοκύριακο, ενόψει της ψήφισης των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησηςΤο επιχείρημα αυτήν τη φορά έχει κλείσει τα στόματα των «αντιδραστικών» εσωκομματικών φωνών, που οραματίζονται το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Ελλάδα την επόμενη ημέρα του Eurogroup. Γι’ αυτό και οι όποιες δυσαρεστημένες και επικριτικές φωνές ως προς τη «βαρβαρότητα» των μέτρων για την καθημερινότητα των πολιτών έχουν λουφάξει πίσω από αμήχανα επιχειρήματα αναγνώρισης της κυβερνητικής προσπάθειας να κλείσει την αξιολόγηση, να πάρει τη δόση και να ανοίξει τη συζήτηση για το χρέος.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε στο zougla.gr ότι η ημέρα μετά το Eurogroup θα είναι «μέρα έναρξης της πραγματικής πολιτικής της κυβέρνησης, με βάση το αριστερό πρόσημο προς την κατεύθυνση της δικαιότερης διαχείρισης των επαχθών μέτρων».
Τα βαρύτερα σημεία της κυοφορούμενης συμφωνίας -την οποία καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές έχοντας σε ελάχιστες ώρες διαβάσει (;) χιλιάδες σελίδων- παραμένουν ο δημοσιονομικός «κόφτης» και το ενισχυμένο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup, «Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και Ανάπτυξης», το οποίο πλέον διαφημίζεται από την κυβέρνηση ως «καλύτερη αξιοποίηση και όχι ξεπούλημα» των επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας που θα περιλαμβάνει οργανισμούς όπως ο ΟΣΕ, ο ΟΑΣΑ, η ΟΣΥ Α.Ε., η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και τα ΕΛΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον μακρύ κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνεται και ο ΟΑΚΑ.
Στις υποψήφιες προς ένταξη εταιρείες στο υπερ-ταμείο με την ονομασία «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» είναι οι ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, Κτηριακές Υποδομές. Ωστόσο, μετά το τσουνάμι των αντιδράσεων που προκλήθηκε, η τύχη τους είναι ακόμη «θολή» και παραμένει υπό διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.
Το υπερ-ταμείο «σαρώνει» και ουσιαστικά ξεπουλά σχεδόν στο σύνολό της τη δημόσια περιουσία, αποδεικνύοντας την πολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βροντοφώναζε «μολών λαβέ» και μιλούσε για τους «υπηρέτες των συμφερόντων».
«Υπάρχει και αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: ''Μολών λαβέ''. Δηλαδή τι θα κάνουν θα έρθουν να μας πάρουν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια; Ας έρθουν…» είχε τονίσει ο νυν πρωθυπουργός σε παλαιότερες δηλώσεις του.
Πλέον το «μολών λαβέ» έγινε… ανάγκη, με το επιχείρημα ότι το υπερ-ταμείο θα αποτελέσει το βασικό εχέγγυο της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των δανειστών για να επιτύχει τη δέσμευση για άμεση έναρξη της συζήτησης για το χρέος.
Οι ιδιωτικοποιήσεις δημιουργούν για πρώτη φορά «κοινό πεδίο» ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αναμένεται να στηρίξει κάποιες από τις διατάξεις για τις αποκρατικοποιήσεις.
Διαβάστε επίσης:
πηγη: zougla.gr