5.5.16

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: 5000 στρατιωτικοί θα “χρεωθούν” τη σωτηρία του; Η μεγάλη αδικία


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Καλές και ορθές οι προτάσεις που έστειλε στο υπουργείο Εργασίας, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού του ΥΠΕΘΑ,  Υποστράτηγος Ζαχαρίας Πρασσάκης με το Επιτελείο του για το ασφαλιστικό.
Αν όμως δεν έχουν την “σφραγίδα” της πολιτικής ηγεσίας θα γίνουν ακόμη ένα έγγραφο με προτάσεις στις οποίες ο Κατρούγκαλος και το επιτελείο του ίσως να ρίξουν μια ματιά.

Γι΄ αυτό και είναι απαραίτητη η παρέμβαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, οι οποίοι πρέπει να παρέμβουν στο υπουργείο Εργασίας και να επισημάνουν τη μεγάλη αδικία που συντελείται. Ποια είναι αυτή;
Την “νύφη” την πληρώνουν οι στρατιωτικοί που επέλεξαν -ο καθένας για τους λόγους του- να παραμείνουν στο στράτευμα και να μην αποχωρήσουν πρόωρα αν και είχαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα. Αυτή τους η επιλογή τιμωρείται και μάλιστα πολύ σκληρά, αφού θα πάρουν πολύ λιγότερα χρήματα από συναδέλφους τους οι οποίοι έφυγαν νωρίτερα. Θα υπάρξουν από δω και πέρα περιπτώσεις στρατιωτικών με 35 χρόνια υπηρεσίας για παράδειγμα που θα εισπράττουν λιγότερη σύνταξη από συναδέλφους τους που έφυγαν με πολύ λιγότερα χρόνια υπηρεσίας!
Τα επόμενα 10 χρόνια τα  συνταξιοδοτούμενα στελέχη και των τριών Όπλων ετησίως, δεν ξεπερνούν τους 400.
Είναι δυνατόν να περιμένει να “σώσει” κάποιος το ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό, περιμένοντας να “εισπράξει” χαρατσώνοντας για τα επόμενα 10 χρόνια περίπου 5000 συνταξιούχους στρατιωτικούς; 
Είναι αυτή λογική κράτους, που αντί αναλογικά με το πόσο έχει συνεισφέρει ο καθένας σε εισφορές, να αποδώσει συντάξεις, δημιουργεί αδικίες που δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη;
Θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να εξηγήσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ότι αυτή η παράδοξη πραγματικότητα δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των ΕΔ.
Στελέχη που παραμένουν στην υπηρεσία είναι δεδομένο ότι θα απογοητευθούν και η απογοήτευση δεν βοήθησε ποτέ κανέναν στο να έχει καλή απόδοση σ΄ ότι κι αν κάνει.
Οι προτάσεις του Υποστράτηγου Πρασσάκη και του Επιτελείου του, θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση  συζήτησης μεταξύ Καμμένου-Βίτσα με τον Κατρούγκαλο, για να βρεθεί ένα δίκαιο και αποδεκτό σχέδιο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.
Διαφορετικά θα υπάρξουν φαινόμενα διόλου ευχάριστα. Και δεν είμαστε για τέτοια, ειδικά αυτή τη περίοδο.
Militaire.gr