Στάσου, Αλέξη.
Αν έταζες στον Πούτιν:
1) ένα νησί για ναυτική και αεροπορική βάση. 2)Την εξόρυξη πετρέλαίου και αερίων με ποσοστό +- 50% με αντάλλαγμα τη διασφάλιση της Εθνικής άμυνας και οικονομική βοήθεια για οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη, θα έλεγε όχι;
ΑΛΕΞ
Αν έταζες στον Πούτιν:
1) ένα νησί για ναυτική και αεροπορική βάση. 2)Την εξόρυξη πετρέλαίου και αερίων με ποσοστό +- 50% με αντάλλαγμα τη διασφάλιση της Εθνικής άμυνας και οικονομική βοήθεια για οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη, θα έλεγε όχι;
ΑΛΕΞ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ BRICS
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην ΕΡΤ και σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί της απόφασης του να δεχθεί ένα νέο σκληρό μνημόνιο που του επέβαλαν οι δανειστές, υποστήριξε πώς ο άλλος δρόμος που είχε να επιλέξει ήταν αυτός της άτακτης χρεοκοπίας και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, κάτι που χαρακτήρισε καταστροφή.
Κι αυτό γιατί η χώρα «δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για την στηρίξει την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας και ο ίδιος δεν έλαβε τη στήριξη από κανέναν, ούτε από τη Ρωσία, ούτε από την Κίνα και ούτε από τις ΗΠΑ για να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.
«Συναλλαγματικά αποθέματα για να στηρίξουμε εθνικό νόμισμα δεν έχουμε. Εγώ πήγα και στην Ρωσία και στην Αμερική, μίλησα με τον κύριο Ομπάμα και τον Κινέζο πρωθυπουργό. Κανείς δεν είπε προχώρα, εγώ είμαι εδώ να σε βοηθήσω», επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Με τον τρόπο αυτό εμφανίστηκε να διαψεύδει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ, οι οποίοι επισήμαναν αμφότεροι και αρκετές ημέρες πριν ο κ. Τσίπρας συμφωνήσει στα μέτρα-ταφόπλακα του ελληνικού λαού, πώς ο Έλληνας πρωθυπουργός ποτέ δεν ζήτησε οικονομική βοήθεια.
«Ο Τσίπρας δε ζήτησε βοήθεια από τη Ρωσία» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου πρόσφατα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στηρίζοντας ταυτόχρονα της Ελλάδα λέγοντας πώς «δεν πρέπει να επιρρίπτουμε τις ευθύνες για την ελληνική κρίση μόνο στην Ελλάδα». Η δήλωση αυτή του Ρώσου Προέδρου είχε προκαλέσει ερωτήματα για την στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.
Και δεν ήταν η μόνη δήλωση. Λίγες ημέρες πριν ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε απευθύνει κάλεσμα στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την οικονομική βοήθεια της Ρωσίας δεχόμενος σχετική ερώτηση: «Δεν μας έχει ζητήσει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια. Αν μας ζητήσει θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε άμεσα. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα ελληνικό αίτημα», είχε ξεκαθαρίσει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
Ποιος λοιπόν λέει αλήθεια; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αφού η Μόσχα δεν του προσέφερε οικονομική στήριξη πήγε δύο φορές στη Ρωσία, μίλησε στον οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης έκανε επαφές σε ανώτατο επίπεδο και μέσα σε αυτές με τη διοίκηση της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS συζητώντας το ενδεχόμενο δανείου;
Μήπως ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να δικαιολογήσει στους Έλληνες πολίτες τη μεταστροφή του από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό, κάτι που απαγορεύει τελικά και την προσφυγή της χώρας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS; Είναι δεδομένο, όπως έχει επισημάνει το defencenet.gr πώς δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωρούν.
Τι εννοούμε; Πώς σε περίπτωση που υπάρχει εν ισχύ μνημόνιο με τους δανειστές (σαν και αυτό που θέλει να περάσει ο κ. Τσίπρας καταδικάζοντας οριστικά σε εξαθλίωση των ελληνικό λαό) ο κανονισμός της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS απαγορεύει την όποια δανειοδότηση της Ελλάδας.
Το αν πρόκειται για άλλη μία χαμένη ευκαιρία να βγει η χώρα από τη δίνη των μνημονίων, το σπιράλ της ύφεσης και του θανάτου όπως το ονόμαζαν οι του Μεγάρου Μαξίμου μένει να το δούμε. Όπως επίσης και θα αποκαλυφθεί ποιος τελικά έλεγε ψέματα ή αλήθεια για το αν προσφέρθηκε ή όχι οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία.
Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται πώς ο κ. Τσίπρας άλλα έλεγε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής και άλλα μετά. Για να μην πάμε και πιο πίσω…
defencenet.gr