1.10.14

Ξεκίνησε η κατεδάφιση ακατοίκητων οικίσκων στον καταυλισμό των Ρομά


Αφού το καλοσκέφτηκαν-εν όψει εκλογών- άλλαξαν  τις εντολές τους και αντί να διώξουν τους απροσάρμοστους καταληψίες και να αποδώσουν τα καταπατημένα στους νόμιμους ιδιοκτήτες των, κατεδαφίζουν...δήθεν, τα κατεδαφισμένα από μόνα τους βρωμερά υπολείμματα παραπηγμάτων, για να ρίξουν "σκόνη στα μάτια" του λαού και αυτό με τη...σύμφωνη γνώμη των καταπατητών!!!
Άλλη μια απόδειξη για το πόσο εκτιμούν τη νοημοσύνη  μας.
ΑΛΕΞ

Ξεκίνησε στις 10 το πρωί η κατεδάφιση ακατοίκητων... οικίσκων στον καταυλισμό των ρομά, πίσω από το Νομισματοκοπείο, στο Χαλάνδρι. Παρόντες στον χώρο ήταν ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστας Αγγελάκας και υπηρεσιακοί παράγοντες, ο δήμαρχος Χαναδρίου Σίμος Ρούσσος και αντιδήμαρχοι.
 
Όπως σημείωσαν, ο δήμαρχος Χαλανδρίου και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Γερολυμάτος, γκρεμίζονται ακατοίκητα κτίσματα καθ' υπόδειξη των ίδιων των τσιγγάνων και του προέδρου τους Στέλιου Καλαμιώτη, ο οποίος είναι επίσης παρών καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.
 
Ο στόχος για σήμερα είναι «να ικανοποιηθούν δικαστικές αποφάσεις που έπρεπε να εκτελεσθούν, με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους ανθρώπους εδώ. 
 
Η λογική του να εφαρμόζεται η νομιμότητα χωρίς να μας ενδιαφέρει το κόστος για τους ανθρώπους είναι καταστροφική και ευτυχώς αποφεύχθηκε» υποστήριξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος χθες ήταν «να αποτραπεί η εγκατάσταση στο Όρος Πατέρα και να αποτραπεί η αστυνομική επέμβαση που θα ήταν επικίνδυνη για τους τσιγγάνους, τους περιοίκους και όλη την πόλη μας».
 
«Από αύριο» συμπλήρωσε ο κ. Ρούσσος «στόχος είναι, σε συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, να λυθεί ένα σοβαρό θέμα που εκκρεμεί 40 χρόνια.
 
Οι τσιγγάνοι πρέπει να μετεγκατασταθούν με διασφαλισμένες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, με πρόσβαση σε υγεία, παιδεία και όλες τις απαραίτητες υποδομές και να απογκετοποιηθούν».
 
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ανέφερε και αυτός από την πλευρά του ότι «τα Μέγαρα δεν μπορούν να θεωρηθούν λύση» και ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η συνεννόηση, ώστε να εξευρεθεί λύση». 
 
Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς και οι δικοί της αξιωματούχοι προσανατολίζονται στην αναζήτηση άλλης, βιώσιμης λύσης.
 
Σημειώνεται ότι, στη δεκαετία του 2000 είχε δοθεί στον δήμο Χαλανδρίου κονδύλι, ύψους 900.000 ευρώ, από την ΕΕ για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό και την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης, δικτύου όμβριων υδάτων και υπολοίπων υποδομών. ( Σε καταπατητές ξένης περιουσίας!!!!!)
 
Τελικά, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη βελτιστοποίηση των υποδομών στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου.
 
 defencenet.gr