Για τα μαυρα χαλια που βρίσκεται ο Στρατος μας, οφείλεται κυρίως στους εκαστοτε Υπουργους Εθνικης Αμυνας που εχουν περασει απο το ποστο αυτο. Γιατι αντι να ενισχύσουν την Αμυνα της χωρας μας, να δημιουργήσουν μια Ελληνικη Πολεμικη Βιομηχανια, που να μην φτιαχνει μονο φορτηγα,και πυρομαχικα, ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ, που πλήρωνε για αυτο τον ιερο σκοπο, την προστασια και την αμυνα της πατρίδας μας.
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΊ! ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΣΕ ΜΙΖΕΣ! (Και τωρα λενε οτι φταιει το Μνημονιο, και οτι οι Τροικανοι δεν τους αφηνουν να ενισχύσουν το Στρατο μας )
Ευτυχως που οι Αξιωματικοι ,Υπαξιωματικοι ,και Οπλιτες, κανουν τα παντα για την πατριδα μας! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ, ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Εν καιρω Ειρηνης. Γιατι αν ο Στρατος μας ,χρησιμοποιεί Ληγμενα Πυρομαχικα στις Ασκησεις, και εχει αρχαια οπλικα συστηματα του 1950-60-70, σιγουρα θα θρηνούμε καθε τοσο νεους ΗΡΩΕΣ!
Σας περιγραφω αναλυτικα,τις διαφορες παλιατζουρες που εχει και χρησιμοποιεί ο Ελληνικος Στρατος (οχι γιατι θελουμε-αλλα απο αναγκη)
Το άρμα Μαχης Μ-60 μπήκε σε υπηρεσία στον στρατό των ΗΠΑ το 1960-To άρμα Μαχης M-48 ήταν το κύριο άρμα μάχης που χρησιμοποιήθηκε από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τους Πεζοναύτες κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Κατασκευάστηκε από τις Chrysler και Ford Company μεταξύ του 1952 και του 1959.
Το Πυροβολο Ρ/Μ Οβιδοβόλο 105 χιλ. M101A1 χιλ Προέλευση Αμερικάνικη , Χρήση Β” ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.
Το Πυροβολο οβιδοβόλο 155 χιλ. Μ114Α1 είναι Αμερικάνικης κατασκευής και προέλευσης. Το Ελληνικό Πυροβολικό άρχισε να προμηθεύεται Ρ/Μ οβιδοβόλα 155 χιλ. Μ114Α1 από το 1951.
Το Αυτοκινουμενο Πυροβολο Α/Κ οβιδοβόλο 8″ Μ110/Α2 είναι Αμερικάνικης κατασκευής. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 το Ελληνικό Πυροβολικό διαθέτει αριθμό Α/Κ οβιδοβόλων 8.
Το Αντιαεροπορικο Α/Α ΣΥΣΤΗΜΑ Κ/Β «HAWK» Προέλευση Αμερικάνικη , επιχειρησιακό στο Ελληνικο Στρατο απο το 1965 οπου παρέλαβε το υλικό, και το 1966 αναπτύχθηκε σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.
Το Αντιαεροπορικο Δίδυμο Α/Α πολυβόλο 20 χιλ. Ραϊμετάλ είναι Γερμανικής κατασκευής 1974.
Το Μ113 είναι το πιο γνωστό Τεθωρακισμένο Οχήμα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) στον Ελληνικό Στρατό. Αμερικανικής προέλευσης που η παραγωγή του ξεκίνησε το 1960.
Αντιαεροπορικό Bofors 40 mm Πρόκειται για αντιαεροπορικό αυτόματο όπλο, κατασκευασμένο στη Σουηδία από την ομώνυμη εταιρία Bofors και ειναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντιαεροπορικά πυροβόλα μεσαίας κατηγορίας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Χρησιμοποιήθηκε από τους Συμμάχους .Σχεδιάστηκε το 1930 και βρισκόταν στη παραγωγή από 1932.
Αντιαεροπορικό Δίδυμο Α/Α πυροβόλο ZU-23 των 23 mm. Η ανάπτυξη του ZU-23 άρχισε περίπου το 1957 και παραμένει μέχρι και σήμερα σε υπηρεσία . Η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα αριθμό για τις ανάγκες κυρίως της αντιαεροπορικής άμυνας του ΕΣ,(δωρεά της γερμανιας,μετα την ενωσει με την Ανατολικη) Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (RM-70 ) Τσεχοσλοβάκικης κατασκευής .
Οι ΠΕΠ RM-70 είναι τεχνολογίας του 1970 (δωρεά της γερμανιας,μετα την ενωσει με την Ανατολικη)
To ελικόπτερο UH-1H, παγκοσμίως γνωστό ως το θρυλικό Huey (Χιούι) εμφανίστηκε με την ονομασία Βell Model 204 το 1956 και εγκαινίασε την εποχή των στροβιλοκινητήρων για τον στρατό των ΗΠΑ. Εισήλθε στην ενεργό υπηρεσία ως το ΗU-1 (αργότερα ως UH-1) Iroquois και πρωτοεμφανίστηκε στο Βιετνάμ το 1963. Στην Αεροπορία Στρατού τα Ε/Π UH-1H άρχισαν να παραδίδονται σταδιακά από το 1969 μέχρι το 1981.
Aντιαεροπορικούς πυραύλους ΝΙΚΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Nike – Hercules) Τοποθετήθηκαν στην Ευρώπη και ΕΛΛΆΔΑ το 1959.
Συμφωνα και αριθμητικα,ο καθε Στρατος,δικαιολογεί ενα ποσοστο θανατων, Εν καιρω Ειρηνης,αλλα ολα αυτα ειναι γραμμενα και τα μαθαινουν η ευελπιδες μας στις Στρατιωτικες Σχολες!
Στην πραξη,και στην πραγματικοτητα,ας πανε οι Πολιτικοι μας, να το εξηγήσουν αυτο, στην χαροκαμενη Μανα,που εστειλε το παιδι της να υπηρετησει την Πατριδα,και τις το γυρισαν πισω μεσα σε ενα ΦΕΡΕΤΡΟ.
(ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΌΛΩΝ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ,ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ,ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΏΝ,ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΥΠΗΡΕΤΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ)
Σπυρος Πριφτης
email: sp.barber@hotmail.gr
http://triklopodia.gr/