Στο στόχαστρο χάκερ, οι οποίοι φέρονται να εδρεύουν στην Κίνα, μπήκε το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», το οποίο χρησιμοποιείται για την αναχαίτιση επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι χάκερ υπέκλεψαν δεδομένα από ισραηλινές εταιρείες που εμπλέκονταν στην ανάπτυξη του συστήματος.
Το αρχικό δημοσίευμα ανέβηκε στο KrebsOnSecurity, την ιστοσελίδα του ανεξάρτητου ερευνητή θεμάτων ασφαλείας Μπράιαν Κρεμπς, και ακολούθησαν σχετικά άρθρα σε διεθνή ΜΜΕ, όπως το Wired, το Business Insider, ο Guardian, o Independent κ.α.
Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας ασφαλείας απειλών (threat intelligence) Cyber Engineering Services (CyberESI), κατά τα οποία μεταξύ της 10ης Οκτωβρίου 2011 και της 13ης Αυγούστου 2012 χάκερ οι οποίοι θεωρείται ότι επιχειρούσαν από την Κίνα παραβίασαν τα εταιρικά δίκτυα τριών κορυφαίων ισραηλινών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας- ειδικότερα των Elisra Group, Israel Aerospace Industries και Rafael Advanced Defense Systems.
Όπως αναφέρεται, η CyberESI διαπίστωσε πως οι εισβολείς υπέκλεψαν μεγάλους όγκους δεδομένων από τις τρεις εταιρείες- τα περισσότερα εκ των οποίων αποτελούσαν πνευματική ιδιοκτησία που σχετιζόταν με τους πυραύλους Arrow III, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαλλιστικά βλήματα και άλλες πληροφορίες παρεμφερούς χαρακτήρα.
Κατά τον Τζόζεφ Ντρίσελ, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της CyberESI, η φύση των δεδομένων που υπεκλάπησαν και ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιούνται οι εταιρείες υποδεικνύουν ότι οι χάκερ αναζητούσαν πληροφορίες σχετικά με το διάσημο πλέον σύστημα άμυνας «Iron Dome», στο οποίο αποδίδονται χιλιάδες αναχαιτίσεις ρουκετών, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.